Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i Öckerö Idrottsförening
BLI MEDLEM
Värdegrund Öckerö IF
Värdegrund Öckerö IF
I Öckerö IF visar vi omtanke, delar glädje och gemenskap.
Vi är trygga med varandra och visar ömsesidig respekt.
Tillsammans utvecklas vi sportsligt och socialt.

Bordtennis säsongen i full gång
2018-10-25 17:56
Bollkoll
Bordtennis säsongen är i full gång i Hedenhallen, varje torsdag mellan 17.00 och 19.15 samlas alla som vill spela pingis, 17-18 är det dom yngsta och 18-19.15 kommer de lite äldre och de som spelat lite mer.

Ola Högberg är ledare och säger att det brukar vara runt 10 killar och tjejer som spelar vid varje pass. Även lite matchspel har hunnits med nu på hösten i exercishuset och det kommer fler tillfällen längre fram.

Vill ni prova på är det bara att komma bort, rack och bollar finns att låna.

Har ni frågor kontakta Ola på ol.hogberg@gmail.com
IFK Göteborgs Edvin Dahlqvist drömmer om guld
2018-10-21 14:09

U19 Allsvenskan går mot en oerhört spännande avslutning. Med två omgångar kvar ligger de fyra högst placerade lagen alla inom en poäng. IFK Göteborg leder serien efter en tung 2-1-vinst borta mot Malmö FF i helgen.
– Det hade varit otroligt häftigt att vinna SM-guld med tanke på att vi förlorade finalen och blev tvåa förra året. Vi ska göra allt vi kan för att vinna den här gången, säger IFK Göteborgs U19-kapten Edvin Dahlqvist.

Dramatiken i årets U19 Allsvenskan är något extra. Djurgårdens IF toppade länge serien, men tappade den i helgen efter en 1-2-förlust i Stockholmsderbyt mot BP. Istället seglade IFK Göteborg upp i serieledning efter att ha vänt 0-1 till 2-1 borta mot Malmö FF.

– Det var en så klart tung vinst att få med sig. Det var otroligt viktiga poäng. Det var en känsloladdad match att spela. Det var inte särskilt bra spel från något av lagen. Man märkte att det var mycket som stod på spel i matchen, säger IFK Göteborgs Edvin Dahlqvist.

Exakt hur viktig var segern mot Malmö FF?
– Det var verkligen en otroligt viktig seger. Vi visste att vi var tvungna att vinna matchen om vi skulle hänga med i toppen. Efter lite poängtapp på den senaste tiden var det en ovärderlig seger för oss som tog oss upp i serieledning. Den här vinsten gav oss chansen att kunna nå guldet som är vårt mål, säger Edvin Dahlqvist.

Det var annars Malmö FF som tog ledningen i matchen genom 16-årige Tim Prica. IFK Göteborg skulle dock komma tillbaka. Innan halvtidsvilan kvitterade Benjamin Nygren och i andra halvlek slog han till igen när han avgjorde med sitt 2-1-mål.

– Matchen mot Malmö beskriver nog det mesta av detta lag. Det är det här vårt U19 är bäst på. Grovarbetet, samarbetet och lusten att kämpa för varandra. Jag tror att vi är jobbiga att möta, det är det som identifierar oss, säger Edvin Dahlqvist.

Hur är det att vara lagkapten för det ett sådant lag?
– Det är en väldigt stor ära. Att vara lagkapten i vilket lag som helst är en ära. Jag bär bindeln med stor stolthet, säger Dahlqvist.

Dahlqvist håller till ute på vänsterkanten som vänsterback alternativt vänster wingback. Innan helgens match mot Malmö hade han gjort mål i två raka matcher.

– Jag är en offensiv lagd spelare, men är ingen van målskytt. Sen är det alltid skönt att göra mål, men jag kan inte påstå att jag är en van målskytt. Det har känts bra under hösten för egen del och laget har gått bra, säger Dahlqvist.

I laget spelar även lillebror Isak. Den två år yngre brodern håller till centralt inne på mittfältet.

– Det är bara roligt. Vi känner varandra väldigt väl och har väldigt roligt tillsammans. Det blir aldrig oseriöst på träningar och så. Att vi bråkar eller tjafsar som syskon gör utan vi kommer bra överens. Sen kan jag nog vara lite extra hård mot Isak i vissa lägen kanske, säger Dahlqvist.

I våras var båda bröderna med och tog guld i Ligacupen. Edvin gjorde till och med mål i finalen mot AIK. Nu jagar de SM-guld. Med endast två omgångar kvar är det ett getingbo av sällan skådat slag.

IFK Göteborg leder på 23 poäng. Endast ett poäng efter är trion BK Häcken, Djurgårdens IF och Hammarby IF. På 19 poäng är det en ny trio lag: Malmö FF, BP och Trelleborgs FF.

– Vi vet att om vi vinner båda våra matcher vinner vi SM-guld. Grejen är att det inte bara är vi som har det läget eftersom det är så jämnt. Det är sjukt jämnt. Men det är en skön stämning i truppen. Det märks att vi jagar guld. Varje träning är en uppladdning och ett steg närmre match varje helg. Det är som en ständig uppladdning. Det är ingenting negativt, vi känner ingen press. Det är mer en jäkla skön stämning att vi har det i egna händer.

Medan det går tungt för IFK Göteborgs a-lag i Allsvenskan och förändringar har skett i klubben är U19-laget en ljusglimt denna säsong.

Vad hade en framgång som ett SM-guld för U19 betytt för föreningen IFK Göteborg?
– Det hade nog betytt rätt mycket med tanke på situationen klubben är i. Både för supportrarna, men även sportsligt. Att vi visar att vårt U19 presterar bra och är det bästa laget i Sverige.

Hur stort hade det varit för dig med ett SM-guld?
– Det hade varit otroligt skönt. En lättnad på något vis också att ta SM-guld med IFK Göteborg. Det hade varit otroligt häftigt att vinna SM-guld med tanke på att vi förlorade finalen och blev tvåa förra året. Det hade varit en revansch utan dess like. Vi ska göra allt vi kan för att vinna den här gången.

Vad tror du blir extra viktigt i de avslutande matcherna?
– Vi pratar hela tiden om att vi efter matcherna ska känna att vi har gjort en maxinsats. Att vi verkligen har gjort allt vi kunnat där ute på planen. Nu gäller det nog att ha samma inställning som tidigare under året. Att vi inte ändrar på något bara för att det gäller mer. Utan vi får behålla vårt fokus. Vi har haft en fin säsong hittills, det är bara att fortsätta på samma spår.

Vilka står som slutsegrare när serien är färdigspelad i slutet av månaden?
– IFK Göteborg, självklart.

Ö-Bollen Vinter
2018-10-16 19:30
153 lag har anmält sig till Ö-Bollen Vinter, för att anmäla sig eller bara se vilka lag som är med går man in på www.procup.se/cup/32217.htm
Vissa klasser börjar bli fulla så det gäller att anmäla sig inom kort för att vara säker på en plats.
Öckerö knep överraskande andraplats
2018-10-14 10:48
Förra året fick de fira uppflyttning från division 3 – i år är Öckerös bedrift nästan ännu större. I sista omgången lyckades nykomlingen bärga andraplatsen i division 2.
– Det har varit ett riktigt roligt fotbollsår och det är fantastiskt att sluta på topp, säger avgående tränaren Joakim Elvinsson.

Han har varit aktiv i föreningen i 16 år, först som spelare och sedan tränare för de flesta herr- och damlagen från juniorer till seniorer. Efter den här säsongen tar han ett break från fotbollen på obestämd tid – och han kunde knappast ha fått ett bättre avslut.

Som nykomling lyckades skärgårdslaget knipa andraplatsen i tabellen i den sista omgången efter seger med 6-0 mot redan nedflyttade Fjärås – tre poäng som tog Öckerö förbi Utbynäs då de förlorade sin sista match hemma mot Landvetter med 1-2.


– Min förhoppning inför säsongen var topp-5 så jag är jättenöjd med lagets prestation, det har varit ett riktigt roligt fotbollsår, säger Joakim Elvinsson.

Nyckeln till framgången är en stabil symbios mellan ungt och erfaret. Ungefär hälften av spelarna från juniorlaget är startspelare i A-laget och det vägs upp av flera rutinerade rävar, som Josefin Englund, 44, och Johanna Englund, 42, som fick GP:s hederspris tidigare i år.

– Vi har behållit hela stommen från division 3 och fått bygga på den det här året. I och med att vi mixar vårt juniorlag med seniorerna har hela truppen fått testa på spel och det har gett de unga spelarna ett rejält lyft. Sen tillför de äldre spelarna energi och en smarthet på plan som visar de yngre vad som krävs, säger Joakim Elvinsson.


– Det finns absolut chans till uppflyttning nästa år, kan 01:orna och 02:orna fortsätta med samma utveckling som i år kan de vara med och slåss i toppen igen, säger Joakim Elvinsson.Under första halvan av säsongen hette lagets nyckelspelare Tilda Andreasson – 19-åringen gjorde 13 mål på elva matcher innan hon i somras flyttade till USA för att spela fotboll på college. I hennes plats klev två 16-åringar fram och såg till att Öckerö även under hösten fortsatte att vara ett av seriens offensivt starkaste lag. Ida Alexandersson och Evelina Egenwall gjorde tillsammans 21 av Öckerös 65 mål under säsongen och visade att framtiden är ljus för Göteborgs fjärde bästa lag.

Och hur fortsätter du följa laget?

– Fotbollen finns alltid kvar och jag kommer vara en trogen supporter på matcherna framöver. Sen har jag fortfarande en månad kvar med juniorlaget, där har vi fyra matcher kvar och är hittills obesegrade och det ska vi fortsätta med.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra grupper