Matchnummer: 060240077
Samling:17:50, Öckerö hamnplan
3-3 borta mot Kärra i säsongens första match i Division 1 för herrjuniorer.
2020-08-21 21:25
Efter söndagens vinst mot Bergum med 2-1 i DM var det denna torsdagskväll äntligen dags för seriepremiär i Division 1 för herrjuniorer borta mot Kärra kl 19.45. En nästintill perfekt kväll för fotboll. 19-20 grader i luften, vindstilla och moln. Lite regn i andra halvlek, men det var bara gött enligt spelarna. En förmån att ligga i högsta divisionen i Göteborg är att vi får linjedomare. Riktigt bra och domarna i denna match var väldigt bra.

Vi låg i samma serie som Kärra förra året - Division 2B - och vi möttes två gånger. Vi förlorade hemma med 1-2 och vi vann borta med 2-1. Jämna matcher så vi anade att det skulle bli en jämn match även denna kväll. Kärra vann serien förra året och gick upp direkt. Vi kom trea och fick erbjudande om att vara med i Division 1 som bästa trea efter att ett lag drog sig ur.
Efter förra matchen utgick Samuel och Wilmer pga skador, Hugo på jobb och Edvard praktik (men avsresan senare lades så han följde med som supporter :)). In kom  Hampus i mål (P05) och tre P04:or - Linus, Albin och Lucas - mycket duktiga killar.

Vi startade med Hampus i mål, backlinje - Pontus, Calle, Ludwig, Linus A. Innermitt - Axel H, Linus B och Axel U. Yttrar - Alex och Jack. Topp - Oskar. Ersättare: Arvid, Albin, LInus och Lucas.

Vi startade matchen bäst och redan efter två minuter kom vi fram i ett bra läge efter inkast från Linus A på vänsterkanten som Oskar nickskarvade till Axel U - som i sin tur skarvade bollen vidare till Jack in i straffområdet. Jack fick iväg ett skott, men bollen gick i burgaveln. Två minuter senare så fick vi en frispark några meter in på Kärras planhalva. Calle tog hand om den och slog en mycket bra höjdboll in i straffområdet som Jack kom upp högst på och nickskarvade över målvakten som hamnade på "mellis". 0-1 - en riktigt bra start! Kort efter målet får Alex ett skott i magen som tar illa så Lucas kommer in istället.

Vi spelade bra över hela plan - både försvarsmässigt och hittade varandra bra i uppspelen med ett fint kortpassningsspel - precis som vi har tränat mycket på under våren. Vi har ett spelövertag, men Kärra är inte ofarliga utan har några duktiga spelare. Efter tio minuter så kommer de upp i ett på omställningslägen, men vår innermitt och backlinje försvarar sig bra och släpper inte till något. Spelet böljar lite fram och tillbaka en period. Efter en kvart så får Oskar en pass i djupet in i straffområdet och är nära att komma loss, men en försvarare stoppar försöket. Kärra vänder på spelet och skapar snabbt en chans med ett första skott på mål, men det går rakt på Hampus som enkelt tar bollen.

I sjuttonde minuten skapar vi vår första hörna. Linus tar den från vänster och får iväg en bra träff mot bortre stolpen där Lucas dyker upp men är lite trängd och nickar över. Nu har vi några bra minuter med en bra press på Kärra i deras uppspelsförsök och bryter flera gånger och skapar några halvchanser. Den bästa kom när Axel U tog bollen och spelade in till Oskar i straffområdet som hittade Axel H som drog på ett skott, men det gick strax utanför. Kort därefter hittade Linus B Oskar på högerkanten med en fin pass och Oskar kom i ett halvbra läge, försökte sig på en chip/lobb som landade i målvaktens famn. Vår höga press fortsätter ge utdelning för ett par minuter senare har Axel H och Oskar ett bra samspel på offensiv planhalva och hittar sedan ut till Lucas på högerkanten som drar på ett skott en bit utifrån, men det går över mål.

Kärra gör några försök att ta sig igenom på mitten, men där stänger vi ytorna mycket bra och låter de komma ut på kanterna. Där tar ytterbackarna Linus A och Pontus hand om anfallsförsöken och mittbackarna Calle och Ludwig täcker upp när det behövs. Hampus har det ganska lugnt i mål en period nu. I tjugofemte minuten skapar vi nästa chans efter att Oskar hittar Axel H som får iväg ett bra skott från vänster mot bortre stolpen och målvakten räddar till hörna. Jack tar hörnan från höger och Axel H kommer upp högst, men nickar över. Minuten senare har Jack ett skott på målvakten efter en djupledspass från Axel U. Efter detta är det en tiominutersperiod där det är mest spel på mittplan och Kärra skapar sedan ett par chanser. Hampus gör en bra utrusning på ett läge och får undan bollen. Kort därefter får han ett skott på sig från långt håll som han räddar.

Med tio minuter kvar till halvlek så kommer Calle upp i en lång raid från mittbacken upp på högerkanten efter fint väggspel med LInus S (som ersatt Pontus). Han får iväg ett inlägg som målvakten plockar ner. I trettiosjunde minuten så bryter Axel U ett uppspel högt upp i plan och hittar fram med en pass till Oskar som vänder upp utanför straffområdet och skjuter stenhårt och lågt i målvaktens vänstra hörn - 0-2! Efter avspark skapar Kärra en hörna som dimper ner i straffområdet och vi försöker flera gånger rensa, Kärra försöker skjuta, men till slut får vi bort bollen. Inte mycket händer sista fem minuterna av första halvlek utan vi går till halvtidsvila med en välförtjänt ledning.

Linus manar på killarna i halvlek att fortsätta med det spel vi haft i första. Bra försvarsspel där vi legat tätt på dem och vunnit de flesta andrabollarna. Många uppspel har suttit bra längs backen och några långbollar när vi har varit tvungna eller haft bra läge. Nu gäller det ändå att inte bli för bekväma.

Arvid kommer in istället för Axel U i andra halvlek. Kärra är sugna på reducering och sätter fart direkt och får iväg ett långskott direkt efter avspark, men det går långt över. Några minuter senare har vi bra spel på vänsterkanten där Jack är nära på att komma loss ett par gånger, men Kärra försvarar sig bra. I femtiofemte minuten skapar vi en hörna som Linus B tar från vänster. Kärra nickar bort den, men till Jack som drar på ett skott i höjd med straffområdet med skottet går över. Kärra kommer upp i ett läge, men Hampus kommer ut bra och löser situationen. Nu har vi en bra fem-minutersperiod  där Oskar först får iväg ett skott som går utanför. Därefter bryter Linus B ett uppspel och hittar Oskar som i sin tur hittar Jack med en fin pass och Jack får iväg ett bra skott som målvakten räddar med en benparad till hörna. Jack tar hörnan från höger och Linus B får ett skottläge, men det täcks av en försvarare.

I sextionde minuten får Kärra en frispark som de lyfter in i strafformådet och den dimper ner och Kärra är nära att få iväg ett skott, men Calle lyckas rensa undan. Kärra trycker på mer och mer och vill verkligen få ett mål, men vi fortsätter att försvara oss bra och Hampus är med ytterligare en gång ganska långt ut och får  undan bollen. Vi har nästa läge och det är Oskar som drar iväg ett skott från långt håll, men det går långt över. Alex har ett bra samspel med Pontus på högerkanten och hittar sedan in till Axel U, som har ersatt Oskar, centralt utanför straffområdet. Han får iväg ett skott, men även det går över. Albin kommer in på mittbacken istället för Axel H som behöver vila och Calle går upp på innermitt.

Nu har vi en olycklig period på åtta minuter där vi släpper in tre mål. 1-2 kommer i sjuttiotredje minuten efter ett inlägg på vår vänsterkant som går över hela alla bort till en Kärraspelare till höger som tar ner bollen och får iväg ett hårt och välplacerat skott intill Hampus vänstra stolpe. Detta ger såklart mycket energi till Kärra som känner att de är inne i matchen igen och vi blir lite nervösa och får svårt att spela oss ur deras press. 2-2 kommer i sjuttionionde minuten när Kärra får ett inlägg som vi inte får rensat undan och de trycker in från nära håll. Två minuter senare vinner de boll centralt högt i plan efter en felpass och strax utanför straffområdet får en Kärraspelare iväg ett lågt och hårt intill Hampus högra stolpe. 3-2 och det känns riktigt tungt, men det är nio minuter kvar av matchen och vi ger inte upp utan nu är det vi som sätter fart framåt för kvittering och Kärra börjar försvara sig och rensa undan.

Vi lyfter upp Ludwig från mittback till topp och kör med trebackslinje. Nästan direkt så kommer Jack runt på vänsterkanten och får iväg ett inlägg lågt snett inåt bakåt till Linus B som får iväg ett bra skott precis inne i straffområdet och målvakten gör en reflexräddning med en benparad - nära, nära... Med fem minuter kvar kontrar Kärra, men Hampus gör en mycket bra räddning. Både Calle och Pontus drar på sig gula kort i slutet av matchen, men inga allvarliga händelser.  Med tre minuter kvar får vi ett bra frisparksläge när Ludwig blir neddragen. Några meter utanför straffområdet tar Jack frisparken, men den går över. Minuten senare har Ludwig ett skott över. Med två minuter kvar springer Oskar sig fri och ska placera bollen till höger om målvakten, men bollen smiter precis utanför stolpen. Vi fortsätter att kämpa och inte ge upp och till slut ger det utdelning. Kärra rensar undan bollen och bara några meter in på vår planhalva som kommer Hampus och drar iväg en hög boll upp mot Jack som i kamp med försvarare springer sig loss med bollen och kommer fri. Han gör inget misstag utan skjuter lågt mot målvaktens vänstra hörn, målvakten är på bollen, men den går in i mål. 3-3 med matchens sista spark för efter avspel så blåser domaren av matchen!

Trots ledning och såklart förhoppning om att få med sig tre poäng så får vi ändå vara nöjda med att få med oss en poäng hem efter den jobbiga perioden där vi släppte in tre mål på kort tid, men efter det samlade kraft igen och lyckades kvittera. Imponerande av killarna. Nu får vi vila några dagar för att samla kraft inför nästa match redan på söndag hemma mot Askim kl 15.00 på Prästängen.

Kärra KIF - Öckerö IF  3-3 (0-2)  200820

0-1 (4) Jack (Calle)