Matchnummer: 060240081
Samling:14:00
Förlust, 0-1 hemma mot Askim.
2020-08-23 23:18
Andra matchen i serien för säsongen efter torsdagens bortamatch mot Kärra. Nu skulle vi möta Askim som spelat två matcher hittills - en oavgjord och en förlust.
Denna söndag eftermiddag började med regn på uppvärmningen, men sedan klarnade det upp och var uppehåll i stort sett hela matchen men en vind på 10-11 m/s gjorde det lite svårspelat. 19-20 grader i luften.
Ändringar från matchen i torsdags var att Wilmer och Hugo var tillbaka. Elliot in från P04. Ludwig bort pga jobb och Lucas och Albin från P04 inte med.

Vi startade med Hampus i mål, backlinje med Pontus, Calle, Axel H och Linus A. Innermitt med Hugo, LInus B, Axel U. Yttrar Alex och Jack. Oskar på topp. Ersättare Arvid, Wilmer, Elliot och Linus S.

Vi hade avspel och Askim satte inte så hög press, men bröt vårt första uppspelsförsök och var nära på att komma till ett bra läge i straffområdet, men Axel H var med och täckte bra. Därefter hittade vi igenom med ett bra uppspel på högerkanten där Alex och Linus B väggspelade bra och Linus hittade in till Oskar i straffområdet som fick iväg ett skott men på målvakten som räddade. Första minuterna var ganska händelserika och det var vi som hade övertaget. I fjärde minuten fick Axel H iväg en fin pass från sin backposition upp till Jack på topp som blev neddragen strax utanför straffområdet. Axel U tog hand om frisparken och fick en bra träff som målvakten räddade, men släppte retur rakt ut och där dök Linus B upp men blev trängd och lyckades inte få iväg något skott. Askim kontrade och kom runt på vår vänsterkant. Deras högerytter fick iväg ett högt inlägg mot bortre delen av straffområdet och en spelare drog på ett skott, men det gick över.

Vi hade som sagt ett litet spelövertag i början av matchen och därför kom 0-1 olyckligt efter åtta minuter. De rullade upp oss på vår högerkant och deras vänsterytter slog ett lågt inlägg mot mål och där dök en Askimspelare upp i målområdet och glidtacklade in bollen från nära håll i kamp med någon av våra backar. Matchbilden förändras inte direkt utan vi fortsätter ha mycket boll, men ganska svårt att ta oss upp i plan centralt. När vi väl hittar ut på kanterna är det lite större ytor. I trettonde minuten kommer vi fram på vänsterkanten när Hugo hittar Linus B med ett fin instick in i straffområdet. Linus Bs låga inlägg gå igenom och förbi alla i straffområdet och Alex tar hand om den i bortre delen. Han hittar in till Hugo som får iväg ett skott, men över. Nu kommer en period där Askim har lite bättre spel och Hampus gör en räddning på en frispark och är bra med på tillbakapass när det behövs. Vi får svårare och svårare att hitta bra uppspel i motvinden som är snett emot oss. Askim sätter lite högre press och vi tar lite för lång tid på oss. Pontus går ut pga problem med ljumsken och Linus S kommer in på högerbacken istället.

Tjugo minuter in i matchen så tar Calle hand om en frispark som han lyfter in i straffområdet, men Askim nickar bort. Vi får en lite bättre period igen där vi får till vår press lite högre upp, men vi kommer inte till några avslutslägen. Nästa chans skapar Askim genom en hörna, men den vinden tar tag i bollen och den går över mål. Det är ändå vi som har spelövertaget, men vi får inget riktigt flyt i spelet. Lite för många felpass och första touch som inte sitter. Men när vi väl får till det så skapar vi ändå chanser. Oskar nickskarvar till Jack som är nära på att springa sig lott, men Askim försvarar sig bra. Hugo får en instickspass och får iväg ett lågt inlägg från höger i straffområdet, men målvakten tar hand om det. Med kvarten kvar av första halvlek så skapar vi två hörnor från höger som Jack tar hand om men Askim rensar bort båda två.

Linus B tvingas byta i 35 minuten pga höftont och Elliot kommer in. Hampus får göra en bra räddning på ett Askimförsök efter en frispark. I situationen innan får Axel U ett gult då han reagerar på ett uteblivet domslut. I trettiofemte minuten är Alex nära att springa sig fri i djupled, men en Askimförsvarare täcker i sista stund. Kort efter skapar vi en ny hörna som Jack tar från höger. Axel U kommer högst och nickar rakt upp och i nästa läge nickar Oskar utanför. Nu har vi bra tryck på Askim och Jack kommer högst på ett inlägg som han får iväg mot mål där Oskar dyker upp och nickar mot mål, men över. Sista läget innan halvtidsvilan får Askim när de får en frispark några meter in på vår planhalva. De lyfter in den och vi nickar bort, men deras spelare får tag på den och får iväg ett skott - som går över.

Snacket i halvlek var att vi skulle försöka utnyttja den sneda medvinden som vi skulle få i andra halvlek. Lite snabbare spel, lite mer rörelse och spel på rättvänd spelare. Försöka få till fler skott och testa deras målvakt. Detta var ingen omöjlighet att vända efter en första halvlek där vi haft spelövertag.

Wilmer kommer in istället för Alex i andra halvlek. Direkt på avspel så kommer vi upp på vänsterkanten där Jack hittar in till Elliot centralt och han hittar i sin tur ut till Wilmer på högerkanten. Wilmer gör ett försök med ett inlägg, men det går över mål. Minuten senare får Askim en frispark på vår vänsterkant som de lyfter in mot mål. Den dimper ner  och det blir lite rörigt, en Askimspelare får iväg ett skott men det går över. Nu kommer en tiominutersperiod där inget av lagen spelar skapar några farligheter utan det är mycket spel på mittplan, med mycket kamp och en del felpass. Oskar drar på sig ett gult kort efter att ha blivit neddragen, men inte fått frispark och reagerade på det.

I sextionde minuten är Wilmer nära på att komma igenom i djupled, men Askim fortsätter att försvara sig bra. Minuten senare hittar vi ut till Oskar på högerkanten och han får iväg ett inlägg men det går över. Vi behåller pressen och försöker få till en kvittering,. Vi skapar en hörna som Linus B tar från vänster. Tyvärr tar vinden tag i bollen och den går över. Hugo behöver vila efter problem med sin höft och Arvid kommer in. Nu har vi en bra period på några minuter. Elliot kommer runt på högerkanten och slår ett inlägg till Jack som i kamp med försvarare inte får iväg något skott. Men vi behåller pressen och kort därefter får Oskar ett läge till vänster i straffområdet - kommer in och får iväg ett hårt skott som räddas av målvakten. Nästa läge uppstår efter att Linus S och Wilmer väggspelat finnt på högerkanten och skapat en hörna. Jack tar hand om den men den går över alla och till inspark.

Med tjugofem minuter kvar så har Askim lite bättre spel under 5-10 minuter och Hampus får göra ett par bra räddningar. Först en fin benparad från nära håll och några minuter senare både räddning på närskott och ett långskott. Vi trevar lite i vårt spel och får inte riktigt till det. Wilmer och Axel H drar på sig varsitt gult kort efter hårt spel. Med tio minuter kvar så sätter vi upp Axel H på topp från sin mittbacksposition. Vi skapar lite tryck och stressar Askim. Vi får en frispark några meter utanför straffområdet. Jack tar hand om den, men skottet går över. En riktigt bra chans får vi när Jack slår en frispark mot mål från vänster mot bortre stolpen och Oskar (?) får iväg en nick mot mål där en Askimspelare räddar på mållinjen.

Sista fem minuterna spelar Askim smart och tar lång tid på sig vid inkast och frisparkar. Vi får ett frisparksläget och en hörna i slutet, men ingen av dem ger resultat. Detta var en dag där inget av lagen spelade jättebra, men vi ändå hade ett spelmässigt övertag. Det hjälper inte utan det är målen som räknas och vi lyckades inte med att göra något idag tyvärr. Det är ändå en god kämparanda i laget och vi ger aldrig upp utan kämpar ända in i det sista. Tyvärr får Axel U ett andra gult kort (och därmed rött) efter matchens slut efter en spydig kommentar till domaren. Inte okej beteende oavsett vad man tycker om domarens insats. Avstängd nästa match som är mot Mölnlycke borta nästa söndag kl 15.00. Vi har träning måndag som vanligt kl 19.30, men istället för onsdag är det torsdag kl 18.00 som gäller denna vecka. Sedan är det måndag och onsdag igen.

Öckerö IF - Askim IK  0-1- (0-1)  200823