Serie:Träningsmatcher 2019
Samling:09:30, Ishallen
Vinst med 4-1 mot Qviding i säsongens första träningsmatch!
2019-03-09 21:43
Då var det äntligen dags för säsongens första träningsmatch. Det var Qviding som stod för motståndet och de kommer att spela i samma serie - Herrjunior klass 2B Göteborg - denna säsong. Vädret på Prästängen, Öckerö, var sämsta tänkbara denna lördag förmiddag kl 10.30 när matchen startade. 5-6 grader, 10-11 m/s vind och regn...men vi hade lite tur med ändå för regnet hade ganska mycket uppehåll under matchen, men vått och kallt var det. Trots detta så var det femton spelsugna killar och tre förväntansfulla ledare.
Startuppställningen var Ali i mål (vår ordinarie mv Axel H gjorde debut i A-laget som vann med 3-1 senare under dagen), backlinje med Ivar, Maxwell (C), Oskar, Linus A. Innermittfällt med Arvid, Axel H, Mahdi. Yttrar: Wilmer och Linus U. Toppforward: Aligool. Avbytare: Kevin, Mohammad, Linus H, Rickard.

Vi hade avspel och började med att rulla runt bollen och hålla den inom laget - precis som vi tränare ville. Qviding pressade oss ganska högt och fort, men vi lyckades ändå vårda bollen bra. Det var först efter ett par minuter när vi tappade bollen på mittplan som Qviding fick kontra och komma runt på vår vänsterkant. De fick iväg ett skott och Ali i mål fick göra sitt första ingripande och göra en räddning. Istället för ett mål i baken, så satte vi en "balja" som coach Tidefors säger. 1-0 kom i tredje minuten. Det kom till efter ett uppspel på högerkanten där högerbacken Ivar hittade fram till högeryttern Linus U, han slog i sin tur en djupledspass till Aligool som sprang sig fri, rundade målvakten och satte bollen säkert i mål från nära håll. Härlig start!

Direkt efter avspark så fick vi tag i bollen igen och kom upp i ett anfall där Aligool avslutade med ett skott strax över. Efter detta var det ganska mycket spel på mittplan, men våra killar hade gött självförtroende efter målet och försökte hela tiden att hitta varandra med ett kortpassningsspel för att hålla bollen inom laget. Det lyckades inte alltid för det var en blöt och svårspelade plan men intentionerna och viljan att göra det vi tränat på under utomhusträningarna i början av året fanns där. Qviding ställde till problem för oss om vi tappade boll på mittplan och det hände ett par gånger i början av matchen. Då var de snabba med att ställa om och kontra, men framförallt våra mittbackar, Maxwell och Oskar, var mycket följsamma och löste det bra. Ali i mål fick göra en ny räddning efter tio minuter, men denna gång var det ganska ofarligt läge. Återigen så startade vi ett uppspel där vi rullade igång bollen från backlinjen på högerkanten och denna gång var det Ivar som hittade fram till Aligool som hittade en ny lucka i Qvidings försvar, som stod högt upp på mittplan. En ny djupledslöpning och passen från Ivar hittade fram till Aligool som återigen rundade målvakten åt höger och satte 2-0 lika säkert som förra gången. Gött!

Qviding var ett jämnbra motstånd och de hotade oss flera gånger, men även innermittfältet med Arvid, Axel H och Mahdi kämpade på riktigt bra och lyckades med hjälp av backlinjen tvinga dem till avslut från långt håll. De hade ett par hörnor som var ganska farliga, men vi släppte inte till något. Sista tio minuterna var det vi som dominerade matchen och kunde gjorde ett par mål till. Vi väggspelade oss fram till ett par fina lägen genom två snett-inåt-bakåtpass, men två ganska öppna skottläge missades. Det är sånt som händer, men det positiva är att vi spelar oss fram till lägena, gör oss spelbara och har rörelse i laget. Ledning med 2-0 i halvlek var vi tränare väldigt nöjda med och det fick killarna höra.

I andra halvlek så rivstartade Qviding och de hade gjort lite ändringar i laget. De tryckte upp en kille till som forward och hittade direkt fram genom fint väggspel till ett avslut. Hela deras lag ropade "JAAA" när en av deras spelare kom fri och rullade bollen förbi Ali, men bollen tog i insidan av Alis vänstra stolpe och rullade längs mållinjen där vi sedan rensade bort bollen. Qviding fortsatte att pressa oss och vi fick lite svårare med uppspelen. De skapade några hörnor och efter 55 minuter fick de en reducering på en hörna. Ivar försökte rensa, men bollen gick på Oskars ben och, otagbart för Ali, in i mål. 2-1 lite oturligt. Qviding fick lite energi efter detta mål, men vi spelade ofta oss ur deras press och istället var det vi som skapade fler chanser. Wilmer och Aligool hade ett bra samarbete med väggspel på vänsterkanten där Aligool avslutade med ett skott utanför. Även Mahdi kom upp i en kontring, men skottet kom från lite för långt håll räddades av målvakten. Nästa mål kom istället med tio minuter kvar av matchen. Linus U tråcklade sig fram på högerkanten inne i straffområdet och sköt från nära håll. Målvakten räddade, men bollen styrdes längs mållinjen och där dök Mohammad upp och satte 3-1 från nära håll.

Qviding gjorde några tappra försök att få till en reducering, men Ali gjorde en ny bra räddning efter en hörna och istället tröttnade de lite i hemspringet så vi kontrade och Linus H hittade ut med den bra pass till Rickard på högerkanten högt upp i plan. Rickard  slog ett högt inlägg in i straffområdet och Mohammad nickade, men bollen gick precis över. I matchens sista minut kom också matchens sista mål. Det var Linus U som vann bollen på mittplan och sprang sig fri mot målvakten och gjorde inget misstag utan satte 4-1 med ett välplacerat skott i målvakten högra hörn av målet. En mycket stabil och spelmässigt bra insats från detta härliga gäng killar. Då saknade vi ändå flera spelare som var bortresta och skadade, så det lovar gott inför resten av säsongen!