Matchnummer: 060247020
Samling:14:00, Öckerö hamnplan
Säsongens första vinst i serien - 4-2 borta mot Qviding!
2019-05-12 21:31
Då var det dags för säsongens femte seriematch och efter en trög inledning med en oavgjord och tre förluster så var det ett gäng spelsugna killar och laddade ledare som skulle ta sig an Qviding borta på Härlanda Parks konstgräs. Qviding hade inlett med en vinst och två förluster. Vi vann över dem med 4-1 i en träningsmatch i mars, men nu gällde att fokusera på denna match. Vädret var väldigt bra med vindstilla, 10-12 grader i luften och soligt.
Vi startade med Axel U i mål, Linus A högerback, Calle och Ludwig mittbackar och Lukas vänsterback. Hugo och Linus B defensiva innermittar och Axel H offensiv innermitt. Jack vänsterytter, Mahdi högerytter och Oskar på topp. Avbytare: Arvid, Rickard, Mohammad och Kevin. Killarna gjorde en bra start och redan efter tre minuter så pressar vi Qviding högt upp på deras planhalva. Mahdi får tag i bollen på högerkanten nere vid kortlinjen efter ett bolltapp av dem och passar in till Oskar som vänder bort en av deras mittbackar i straffområdet. Han får gott om tid på sig bara några meter från mål att enkelt bredsida in 1-0 till oss (tunnel på målvakten?). Efter denna härliga start så går vi ner oss lite och Qviding kommer in i matchen mer och mer. Det är ändå ganska mycket spel på mittplan och inga direkta chanser åt något håll. Det dröjer till fjortonde minuten när vi får hörna. Deras målvakt går upp och boxar bort hörnan och i kamp med flera spelare så får vi iväg en hög boll mot mål som tar i ribban, men den studsar ut i plan och rensas bort av deras försvarare.

Qviding har en ganska farlig forward, men Ludwig och Calle på mittbacken tar hand om honom och släpper inte till några chanser. Qviding har ett långskott efter tjugo minuter, men det kan Axel rädda enkelt. Härlanda Park är en ganska liten plan det blir ofta trångt på mitten där Hugo, Linus B och Axel H kämpar på bra - men har svårt att få igång spelet för Qviding håller en hög press så vi får inte mycket tid på oss. Vi försöker ändå kortpassa oss upp från backlinjen i början av matchen, men som sagt - de pressar oss bra så vi lyckas inte så ofta. Efter tjugofem minuter får vi ändå till ett bra uppspel och då hittar mittfältet upp till Oskar på topp som vänder ut till Mahdi på högerkanten. Han spelar tillbaka till Oskar som blir neddragen av deras mittback när han närmar sig straffområdet. Jack tar frisparken, men den går tätt över.

Istället för utdelning för oss så gör Qviding 1-1 efter en kontring där de kommer runt på vår högerkant, spelar in till en fristående spelare som i höjd med straffområdet får sikta in sig och får på en drömträff rakt upp i Axels vänstra kryss. Bara några minuter senare så bryter Qviding ett uppspelsförsök från Axel i mål och återigen så får en spelare ganska gott om tid på sig att ladda strax utanför straffområdet och även han får på en kanonträff och sätter 1-2 i Axels högra kryss. Efter detta fick Qviding mer energi, men vi kämpade oss tillbaka i matchen och hade en period när vi hade mycket spel på vår vänsterkant med Lukas, Jack och efter en duell långt nere vid kortlinjen i straffområdet spelar Jack loss bollen med en hög pass in mot straffpunkten. I kamp med deras försvarare så trycker sig Linus B förbi dem och trycker in 2-2 från nära håll i trettiosjätte minuten. Kort därefter är det dags för Linus B igen som skjuter från långt håll, men denna gång räddar målvakten utan större problem.

I halvtidspaus så behöver vi göra ett byta på vår målvakt Axel U som har skadat sin högerfot. Oskar ställer upp och rycker in som målvakt. Rickard ersätter honom på topp. Mohammad ersätter Linus A på högerbacken och Arvid kommer in istället för Hugo på defensiva innermitten. Andra halvlek startar med att Qviding kommer runt på vår vänsterkant och en av deras spelare tar sig förbi Lukas in i straffområdet. Lukas försöker nå bollen, men träffar spelarens ben och det blir en solklar straff efter bara några minuter. Deras anfallare stegar fram och försöker placera bollen till vänster om Oskar, men Oskar gör en benparad och räddar straffen. Vi tar hand om returen och rensar bort bollen. Qviding startar andra halvleken klart bäst och lyckas återigen ta sig runt på vår vänsterkant. Men återigen räddar Oskar i mål oss - denna gång genom en benparad på ett närskott.

Tio minuter in i andra halvlek så börjar vi få igång spelet igen. Det är mycket spel på vår vänsterkant och Hugo (som bytte av Lukas) hittar fram till Kevin med en fin djupledspass längs kanten. Kevin tar sig in i planen mot straffområdet och tittar upp. Han får till en perfekt genomskärande pass genom hela Qvidings försvar ända bort till andra sidan av straffområdet till en djupledslöpande Linus B. Linus tar hand om bollen och fri med målvakten försöker han placera bollen förbi honom, men tyvärr lyckas målvakten rädda. Räddningen går till hörna och på hörnan dyker Arvid upp och nickar, men får ingen helt ren träff så bollen går strax över ribban. Nästa farliga chans stod Qviding för. De fick en frispark några meter utanför straffområdet till vänster. Deras spelare får en fin träff som ser ut att gå i Oskars bortre kryss, men skottet går utanför.

Med ungefär tjugo minuter kvar så drar en av Qvidings spelare sin ena knäskål ur led. Han har fruktansvärt ont, så de kan inte flytta honom från planen utan ringer efter ambulans. Vi får lite tid att prata ihop oss för det dröjer 15-20 minuter innan hans knä rättar till sig så ambulansen behöver inte komma. I denna paus så blir det först lite snack om hur det går i Premier Leagues sista omgång och en del kunde glädja sig åt att Manchester City ledde med 3-1 Brighton och såg ut att säkra ligatiteln. Vissa (Liverpoolfans) var inte lika glada. Men givetvis så snackade vi om vår match och vi gjorde en viktig förändring. På innermitten så ville vi se att Arvid tog den defensiva rollen själv och Linus B och Axel H tog både offensivare roller för att sätta högre press på Qviding. Samtidigt så kom Mahdi in på topp istället för Rickard.

Nästan direkt när domaren blåste igång spelet igen så satte Mahdi en hög press med sin otroliga energi och stressade deras backar så att han fick tag i bollen alldeles utanför straffområdet och passade den vidare till Jack på högeryttern som drev in i straffområdet och kom fri mot målvakten. Han väntade ut honom och sköt, men skottet gick tyvärr mitt på. Nära, nära... Qviding har jättesvårt för vår höga press och försöker spela sig ur situationerna, men får ofta dra en lång boll - men den tar vi hand om i backlinjen där Ludwig, Calle, Mohammad och Hugo gör ett lysande jobb. Den höga pressen Jack får två nya lägen. Ett långskott som går utanför och ytterligare ett läge där Mahdi bryter ett uppspel och passar in till Jack - men denna gång var det offside. Utdelningen kommer till slut och det är Axel H som skarvpassar en djupledsboll vid mittlinjen till Kevin på vänsterkanten. Kevin tar en maxlöpning och tar sig förbi högerbacken och viker in i plan i full fart med boll. Han springer sig fri mot målvakten och i precis rätt läge i straffområdet så placerar han bollen förbi målvakten med en bredsida längs backen i målvaktens högra hörn - 3-2 - hur snyggt som helst med tio minuter kvar av matchen!

Killarna fortsätter att spela bra och slår inte av på takten. Vi får en frispark ett par meter in på deras planhalv. Calle tar hand om den och lyfter in den mot mål. Deras målvakt bedömer bollbana och kommer ut och ska plocka ner den, men bollen går över honom och in i mål - 4-2 med åtta minuter kvar av matchen. Efter att vi har jublat klart över målet så får Arvid ett oturlig rött kort. En Qvidingspelare kallar våra spelare ett olämpligt namn med ett fult ord. Arvid ber honom att inte kalla våra spelare det och upprepar tyvärr ordet. Domare hör bara när Arvid säger det och inte när Qvidingspelare säger det, så det är bara att acceptera. Qviding försöker få till en reducering, men vi är närmare 5-2 när Mahdi springer sig fri mot målvakten och skjuter, men mitt i famnen på målvakten. Resultatet står sig matchen ut och äntligen får detta lag sin första seger för säsongen i serien - mycket välförtjänt efter en tuff drabbning mot Qviding.

Eftersom Gunnared har dragit sig ur (som vi skulle spelat mot nästa helg) så dröjer det ända till söndag 9:e juni innan vi har nästa match - hemma mot Ytterby på Prästängen kl 18.00. Två dagar efter det så möter vi Neutrala UF borta. Så nu har vi ett gäng träningar att se fram emot för att vässa formen ytterligare.

Qviding FIF - Öckerö IF  2-4 (2-2)  190512

1-0 (3) Oskar (Mahdi)