SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÖCKERÖ IF
OMTANKE, GLÄDJE & GEMENSKAP
HERRJUNIOR

Neutrala UF
1 - 0
Öckerö IF
Neutrala UF1 - 0Öckerö IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 11 juni, 19:45
Plats:Länsmansgårdens IP 2 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 060247032
Samling:18:00, Öckerö hamnplan
Förlust, 0-1, borta mot Neutrala UF.
2019-06-11 22:54
Andra matchen på tre dagar - med en lugn träning däremellan. Ganska gött väder med 17-18 grader i luften, men lite blåsigt och småregnigt i början av matchen. Vi hade lite sena avhopp från Aligool och Axel H pga skada och sjukdom, men P04:orna Jordan och Linus ställde upp med kort varsel.
Vi fick en trög start på matchen på Neutrala pressade oss högt och vi hade svårt att spela oss ur pressen. När vi väl fick upp bollen hade vi svårt att behålla den inom lagen på deras planhalva och skapa chanser. Startelvan var: Axel U i mål. Linus A högerback, Calle och Ludde mittbackar, Mohammad vänsterback. Linus B och Hugo defensiv innermitt och Mahdi offensiv innermitt.  Jack vänsterytter, Arvid högerytter och Rickard på topp. Avbytare: Wilmer, Jordan, Linus S och Ivar.

Många av Neutralas spelare var tekniskt duktiga och snabba och det hade vi svårt att hantera i början av matchen. De skapade en hörna efter några minuter, men den blev resultatlös. Vår första chans kom efter att Hugo lyfte in bollen i straffområdet till Jack som tog emot, men målvakten kom ut och gjorde sig stor och räddade Jacks skottförsök. Det var fortsatt Neutrala som hade det mesta av spelet och fick ofta komma rättvända mot vårt försvar. Vi löste det oftast bra, men Linus A, Calle, Ludde och Mohammad fick kämpa rejält flera gånger för att stå emot. Neutrala skapade två chanser på kort tid. En frispark som Axel plockade ner och ett långskott som gick över. Vi hade några enstaka försök till anfall, men hade svårt att få till det och skapa farliga målchanser. Mahdi fick iväg ett skott strax utanför straffområdet, men skottet täcktes av deras försvar. Wilmer och Ivar kom in istället för Arvid och Rickard.

I tjugofemte minuten så tappade vi boll på mittplan och Neutrala kom rättvända med fart och frispelade en spelare till vänster i straffområdet. Axel kom ut och gjorde sig stor, men skottet gick högt till höger om honom in i mål. 1-0. Efter målet så fick vi igång ett bättre spel med fler väggpass, djupledslöpningar och direktpass. Bättre och bättre rörelse. Jack fick en frispark några meter utanför straffområdet, men skottet gick över. Med tio minuter kvar av första halvlek så fick domaren blåsa av matchen och ta några minuters uppehåll då någon i publiken blåste i en visselpipa - två gånger på kort tid... Efter uppehållet så satte vi fart på spelet igen. Jordan har kommit in som offensiv innermitt och vi fick igång en upprullning på högerkanten där Linus A, Wilmer och Jack hjälptes åt och skapade en hörna. Jack tog hörnan från höger, Hugo skarvade vidare bollen vid första stolpen och Ivar nickade - men bollen gick precis utanför.

Neutrala hade gjort en bättre första halvlek totalt sett än oss, men samtidigt hade vi spelat upp oss i slutet av halvleken så i halvtidspausen fanns det gott om hopp om att detta skulle vi kunna vända. Linus S bytte av Mohammad på vänsterbacken i halvlek.

Andra halvlek startar nästan som i första. Neutrala pressar oss högt igen och vi har svårt att hantera det så de skapar två lägen på kort tid, men återigen gör försvaret och innermitten en bra insats och vi släpper inte till något. I femtiofemte minuten så hittar Linus B Jack med en mycket fin djupledspass längs marken. Jack tar sig in i straffområdet till höger och vänder bort en försvarare. Han kommer till skott från nära håll, men målvakten räddare men släpper retur. Ivar dyker upp och skjuter, men skottet täcks av deras försvarare. Nu är vi inne i en bra period och pressar Neutrala högt och deras rensningsförsök tar vi hand om i backlinjen. Vi får igång ett bra samspel på vänsterkanten med Wilmer, Jack och Linus B. Linus får till slut iväg ett skott som smiter precis utanför målvaktens vänstra stolpe och Wilmer är sånär att få dit foten. 

I vår press så kommer Neutrala upp i några kontringar, men vårt försvar gör ett kanonjobb antingen så skjuter de utanför eller så räddar Axel. På en omställning så får Jack bollen i djupled igen och kommer fri mot målvakten till höger i straffområdet. Han väntar och väntar med avslutet, men målvakten står kvar och försvararna hinner tillbaka så till slut går ett skottförsök utanför. Med tjugo minuter kvar så böljar spelet fram och tillbaka. Vi lyfter upp Ludwig och tar ner Hugo på mittbacken. Neutrala får ett mycket bra skottläge efter en omställning, men Calle täcker och räddar upp situationen. Nästa chans får Jack när han lyfter in en frispark där Ludde dyker upp på bortre, men får inte till något avslut.

Mahdi får ett gult kort och vi får frispark emot oss strax utanför straffområdet. Axel gör en kanonräddning och bollen tar i insidan stolpen och studsar tillbaka i famnen på honom. Vi vänder på spelet igen och Ludde tar en frispark ett par meter utanför straffområdet. Han siktar på bortre krysset, men målvakten hinner dit och räddar. Med några minuter kvar så kommer Ivar in i straffområdet och får iväg en nick, men hamnar felvänd så bollen går utanför. Vi försöker trycka på de sista minuterna, men Neutrala försvarar sig bra och vi lyckas inte skapa fler chanser. En märklig match som slutar 1-0 till Neutrala. Deras första seger för säsongen. Vi får bryta ihop och komma igen. Nästa match är borta mot Ytterby nästa onsdag. Sedan är det sommaruppehåll och 11:e augusti är det dags att ta revansch hemma mot Neutrala.

Neutrala UF - Öckerö IF HJ  1-0 (1-0)  190611

1-0 (25)

Laget:

Arvid Adolfson
Axel Utbult
Carl Boney
Hugo Ringeby
Ivar Tengnér
Jack Ahlberg Karlsson 
Jordan Arnesson
Linus Andersson
Linus Börjesson
Linus Solbräcke
Ludwig Olsson
Mahdi Gholami
Mohammad Rafiyi
Rickard König
Wilmer Ingmyr Wendelin

Ledare: Olof Utbult och Börje Karlsson
Vid tangentbordet: Olof

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 25/10 15:00
3 - 2  
Sön 18/10 13:00
2 - 2  
Lör 10/10 12:00
0 - 7  
Ons 7/10 19:30
4 - 1  
Sön 4/10 16:00
6 - 0  
Ons 30/9 19:45
4 - 4