Matchnummer: 060247067
Samling:09:00, Öckerö hamnplan
Vinst med 3-2 borta mot Mossens BK!
2019-09-21 15:47
Då var det dags för säsongens nästa sista match. Vi möter Mossens BK på bortaplan. I mötet i våras spelade vi 2-2. Nu var det väldigt fint väder helt plötsligt denna höst. 18-19 grader och vindstilla redan kl 11.00 när matchen drog igång.
Laget:
Ivar (mv) - Linus A-Calle-Ludwig-Maxwell---Hugo-Axel H-Linus B---Linus U-Oskar-Jack
Avbytare: Wilmer, Linus H, Kevin, Edvard.
Vid vinst så skulle vi säkra tredjeplatsen i serien. Mossen låg näst sist. Tyvärr gav detta en liten känsla av att den här matchen borde vi vinna - vilket sällan är en bra inställning att gå ut med till match. Killarna kändes ändå laddade under uppvärmningen. Mossen kom sent och såg lite loja ut, men satte fart direkt. Efter fyra minuter så kom deras högerytter runt på vår vänsterkant ända ner till kortlinjen och spelade in bollen snett bakåt och på bortre ytan dök en Mossenspelare upp och kunde enkelt placera bollen i mål - otagbart för Ivar. Vi hade svårt att få igång så mycket eget spel i början av matchen. Mossen pressade inte så högt, men de stängde ytorna bra och vi hade svårt att spela igenom dem. När de väl fick bollen så var det många spelskickliga killar och de hade bra rörlighet på mitten och snabbhet fram och på kanterna.

Vi skapade vår första chans efter tio minuter och då drog Oskar på ett skott från långt håll i ett försök att få den över deras korta målvakt, men tyvärr gick bollen över mål. Nu började vi ändå få igång ett bättre eget spel. Ett par minuter senare så fick vi på en bra spelvändning ändå bak från Ludwig som väggade med Axel H och spelade ut till Maxwell på vänsterkanten. Han spelade vidare ut till Jack som tog sig runt ner mot kortlinjen och spelade in till Hugo som fick halvträff på bollen och den gick utanför. Vi fortsatte att behålla trycket och skapade en hörna där Hugo dök upp och nickade, men studs i marken och över. Minuten senare kommer vi runt på vänsterkanten igen med väggspel mellan Maxwell och Jack som fick in bollen till Oskar som klackade bollen utanför.

Efter vårt spelövertag så hade Mossen en lite bättre period med bra spel och mycket rörelse på sitt innermittfält, men nu vi försvarade oss bättre och bättre. Backlinjen med Linus A, Calle, Ludwig och Maxwell såg till att de inte fick så många skottlägen. Istället var det vi som fick nästa läge och det var återigen Jack som kom runt på vänsterkanten efter fint samspel mellan Maxwell, Axel H och Oskar som till slut fick ut bollen till Jack. Han fick skottläge från vänster, men det tog i burgaveln. Nu böljade spelet lite mer fram och tillbaka. Mossen kom upp i ett halvläge på vår vänsterkant och Ivar gick upp i luften och plockade ner bollen. Som ni hör så var det inte mycket spel på högerkanten de första tjugofem minuterna. Linus U och Linus A fick mest försvara sig där. I tjugosjunde minuten får Ludwig iväg en bra frispark från långt håll in i straffområdet. Den dimper ner till Jack som får iväg ett skott, men utanför.

Vi matar på med ett bättre spel och Mossen får svårare ju längre halvleken går då de bara ha en avbytare.  Linus H kommer in istället för Axel H och Kevin istället för LInus B, men går ut på högeryttern och Linus U in i mitten. I trettiofjärde minuten lägger Jack en bra hörna som Linus U kommer högst på och nickar, men bollen studsar i marken och över. Till slut får vi utdelning. I trettiosjätte minuten så är Oskar ute på högerkanten och får iväg ett inlägg som går mot bortre stolpen. Där dyker Linus H upp och skjuter på målvakten. Returen dyker Jack upp på och drar in 1-1 från nära håll. Sista tio minuterna av först halvlek händer inte så mycket. Mossen har ett skott över.

I halvtidspausen är vi såklart inte nöjda med den loja starten, men samtidigt har vi spelat upp oss. Vi kan bli bättre på att kommunicera bättre och hjälpa varandra, men även få till lite snabbare spelvändningar. Edvard byter av Linus A.

Vi skapar första chansen i andra halvlek när Linus U får ett skottläge alldeles utanför straffområdet rakt framför mål. Han blir upphakad i skottögonblicket och får iväg ett halvdant skott, men ingen frispark. I femtionde minuten så slår en Mossenspelare ett inlägg från höger och på bortre stolpen. Vi försöker nicka bort den, men lyckas inte utan deras anfallare får den på bortre ytan och nickar in bollen förbi Ivar i mål. 2-1. Inte helt rättvist, men samtidigt som vi har spelövertag så är Mossen farliga i sina omställningar. Wilmer byter av Oskar på topp. Minuterna efter så skapar vi två chanser. Linus U har ett skott på målvakten och Axel H ett skott över. I sextionde minuten så gör Ivar en mycket bra räddning på ett skott från långt håll. Efter detta är det en tio minutersperiod med mest spel och kamp på mittplan.

Med tjugo minuter kvar så börjar Mossen tröttna och vi trycker på för ett kvitteringsmål. Vi har en situation där vi skjuter 3 gånger mot mål och målvakten räddar, backar täcker och till slut skjuter vi över. Vi skapar en hörna kort därefter, men inget avslut på mål. Vi har frispark över, skott över och hörna med efterföljande skott över på bara några minuter, men ingen reducering ännu. Vi lyfter upp Linus H offensivt tillsammans med Linus B på innermitt. Calle lyfter också upp på till mitten från sin mittbacksplats. Nu får vi ännu större tryck och väggspelar oss fantastiskt fint i ett läge, men kommer inte till avslut. Nästa minut så får Oskar ett läge till höger i straffområdet, men hans skott går på målvakten. I åttioförsta minuten så tar sig Linus B fram på ett bra sätt och får ett skottläge i straffområdet, men skottet på målvakten. Minuten senare har vi ytterligare ett skott, men återigen på målvakten...

Med tre minuter kvar av matchen så har vi ett fint samspel på högerkanten mellan Jack och Calle och Calle hittar till slut Linus H med en pass utanför straffområdet. Linus drar med sig bollen åt vänster och får bra läge med sin vänsterfot. Han drar på ett bra skott i höjden mot mål, målvakten är på den men kan inte hålla den och bollen går i mål. Kvitterat! 2-2! Vi är inte nöjda med det utan i 89 minuten så hittar Calle fram till Oskar med en fin boll i djupled och Oskar springer sig fri från mittplan. Jack rusar med till höger om Oskar, men Oskar är kylig och sätter bollen i mål till höger vänster om målvakten. 2-3! Mossen lyfter upp laget sista minuten och försöker få till en kvittering, men vi försvarar oss bra och tar hem segern!

Efter en loj start i både första och andra halvlek mot ett spelskickligt Mossen så blev vi straffade med baklängesmål och underläge, men killarna ger aldrig upp och kämpar på ända in till slutet och lyckas vända matchen. Starkt och nu är tredjeplatsen i serien säkrad, men vi har en match kvar och det är Angered hemma nästa söndag kl 16.30 på Prästängen. Vi har revansch att utkräva efter 0-4-förlusten i seriepremiären.

Mossens BK - Öckerö IF Herrjuniorer  2-3 (1-1)  190921