Sävedalens IF6 - 0Öckerö Idrottsförening

Samling:14:00, Öckerö hamnplan
Aktivitetsinfo: Semifinal i DM
Förlust 0-6 borta mot Sävedalen i semifinal i DM
2020-10-04 19:05
Nu var det dags för fjärde matchen i årets DM och nu stod Sävedalen för motståndet i semifinal borta på Vallhamra konstgräs. Sävendalen ligger tvåa i vår serie och om ett par veckor ska vi möta dem igen. Planen var ganska nyanlagd, men betydligt kortare och smalare än Prästängens konstgräs.
Denna söndag eftermiddag var regnig, 15 grader i luften och vindstilla. Det regnade hela matchen - 2x30 min var matchtiden.
Vi hade några sjukdomar, skador och bortresta som tidigare, men ställde upp följande startelva: Hampus B i mål, Linus A högerback, Calle och Axel H mittbackar och Linus S vänsterback. Jordan, Hampus N och Axel U innermitt. Joel högerytter, Oskar mittopp, Jack vänsterytter. Ersättare: Albin, Alex, Arvid och Linus H.

Sävedalen hade avspel och skjuter ett långskott direkt på den korta planen. Hampus B är med på noterna, men skottet går ändå utanför. Tydligen hade de lyckats göra mål på detta sätt i sin förra match...  Sävedalen tar tag i taktpinnen direkt och skapar två hörnor de första minuterna. Calle rensar första till ny hörna och på den andra dimper bollen ner nära mål och där lyckas Axel H rensa undan. Sävedalen behåller trycket och har sedan ett närskott som Hampus B räddar. I femte minuten så slår de en hög boll ner mot kortlinjen på vår vänsterkant. Vi tror det är offside, men domaren blåser inte så deras högerytter kommer långt in i straffområdet och slår ett lågt inlägg som de skjuter, men Hampus B räddar och returen går ut mot en spelare som drar till på halvvolley från tio meters håll rakt upp i krysset. 1.0.

Sävedalen är ett spelskickligt och tufft spelande lag. Det är många hårda dueller i början av matchen som domaren tillåter. Joel blir brutalt kapad över höger smalben efter tio minuter, men vi får inte ens frispark. Han haltar själv ut med stora smärtor och kan inte spela mer denna match tyvärr. Alex kommer in istället. Axel U tvingas byta efter en kvart pga ljumsksmärtor och in kommer Linus H. I sextonde minuten så spelar vi oss in på deras planhalva och Oskar kommer långt ut mot höger hörnflagga med bollen. Han försöker få iväg ett inlägg, men de försvarar sig bra och väggspelare sig sedan snabbt upp i banan. De får ett omställningsläge med två mot en och en spelare har öppet läge och skjuter ett välplacerat skott i mål - tätt intill Hampus Bs vänstra stolpe. 2-0.

Första tjugo minuterna är tunga för oss och i nittonde minuten gör de 3-0. De kom runt på vår vänsterkant och fick iväg ett lågt inlägg som gick igenom hela vårt försvar till en friställd spelare som från några meters håll enkelt kunde placeringskjuta bolllen även denna gång otagbart för Hampus i mål. Sävedalen hade spelövertaget, men sista tio minuterna av första halvlek så hade vi stundtals bra spelsekvenser där vi spelade oss fram med bra kortpassningsspel. Hampus och Jordan hade ganska stora ytor centralt ibland, men Sävedalen försvarade sig bra också när vi närmare oss deras strafformåde så vi fick inte iväg några skott mot mål. Med fem minuter kvar fick vi en hörna från vänster. Calle slog den mot bortre delen, men där rensade de undan bollen. Ett par minuter innan halvtidpaus så tog Jack hand om en frispark strax utanför straffområdet, men skottet gick över.

Andra halvlek startar Sävedalen bäst och skapar två chanser med bra skottläge, men Hampus gör två bra räddningar på kort tid. Oskar får med sig en frispark några meter in på deras planhalva efter några minuter och Calle lyfter in den mot straffområdet, men Sävedalen lyckas rensa undan bollen. Kort därefter tar Hampus N en bra djupledslöpning och får en pass, men målvakten hinner ut och räddar precis innan han ska skjuta. I 35:e minuten får vi en ny frispark ett par meter utanför straffområdet centralt. Hampus N tar hand om den och får iväg ett bra skott mot mål, men bollen tar i ribban och går över. Istället för reducering för oss så ställer Sävedalen snabbt om och anfaller och i 38:e minuten kommer de runt på vår vänsterkant och spelar in till en friställd spelare som enkelt kan sätta 4-0 från nära håll förbi Hampus B i mål. Två minuter senare får Sävedalen straff efter att Linus A kom först in i en situation, men i närkampen faller deras spelare. De sätter straffen stenhårt, högt, mitt i mål. 5-0 i 40:e minuten.

Nu är det ett stort underläge, men för att ändå göra ett försök till att få en reducering så lyfter vi upp Axel H som forward tillsammans med Oskar. Albin kommer in på mittbacken, Alex går ut och Axel U ut som högerytter. Ändringen ger nästan resultat i 42:a minuten när Axel H får iväg ett bra skott som ser ut att gå in, men målvakten gör en kvalificerad räddning precis under ribban till hörna. Ingen utdelning på hörnan efter. Nu har vi en bra period där vi har spelövertag och försöker hitta vägar fram genom deras uppställda försvar. Det är svårt, men Axel H är nära igen efter att Jack slagit ett fint inlägg som Axel plockade ner på bröstet och var nära på att få skottläge, men målvakten hann ut och räddade.  Arvid kommer in istället för Jordan sista tio minuterna.

I slutet av matchen så böljar spelet fram och tillbaka. Hampus B plockar ner en hörna från Sävedalen och gör även en bra räddning på ett skott efter en annan hörna. Oskar drar till på volley efter ett inlägg från vänster, men skottet går utanför. I vårt försök att försöka få till en reducering så öppnar det sig bakåt. Hampus B gör en bra utrusning och rensar bort bollen i ett farligt läge, men i matchens sista minut så kontrar Sävedalen in 6-0 efter att vi inte orkat tag hemjobbet riktigt. Så vi böjer oss för det bättre motståndet och önskar Sävedalen lycka till i finalen i årets DM mot Utsiktens BK. Starkt jobbat av killarna denna säsong att ta sig såpass långt i DM. Nu tar vi nya tag och tar oss an serieledarna Lindome hemma på Prästängen lördag 10/12 kl 12.00.

Sävedalen - Öckerö  (semifinal DM för herrjuniorer) 6-0 (3-0)