HERRJUNIOR

Futsal vinst mot Warta ⚽️
2019-02-10 18:00
Warta kom till oss i lördags som moståndare. Vi fick en pratstund med Wartas trevliga ledare innan. Han sa att det var första matchen de hade alla de bästa spelarna med i årets Futsal serie och att de var taggade inför mötet med oss som flera lag ser som favoriter i serien. Warta satsar hårt på sina juniorer detta år och är anmälda till en nationell U19 serien efter att ha vunnit klass 1 i Göteborg förra året. Så tufft motstånd väntade alltså!

Vi startade med Axel U i målet, Noah och Axel H som backar, till höger John och Linus A, på vänstersidan Jack och Hugo, samt på topp Linus U och Oskar.

Matchen började i högt tempo, Warta satsade på hög press och spelade lite annorlunda, de sökte helst långa bollar bakom våra backar till deras två toppar, gick inte det tog deras backar gärna skott från mittplan, ett slags 2-2 spel både i försvar och anfall. Men i första halvlek låg vi oftast rätt i försvaret och det som kom igenom tog Axel i målet säkert hand om. Istället var det vi som skapade klart flest chanser, framförallt genom Jack och Linus U som hela tiden kom förbi i en-mot-en och till och med i en-mot-två  lägen och fick på bra skott som deras duktige målvakt med tur och skicklighet lyckades rädda, oftast till hörnor för oss. Trots  många bra skott mot mål och bra inspel framför deras mål dröjde det innan vi fick 1-0, då Jack snyggt lyfte fram en hög boll till Noah som smugit in bakom Wartas backar och elegant nickskarvade in vår ledning i minut 13. Vi fortsatte spela säkert bakåt och skapa chanser framåt, och då kom 2-0 när Linus Utbult spelade fram Noah igen som säkert satte 2-0 strax innan halvlek. Tyvärr lyckades Oskar tjata till sig ett gult kort i halvlek också...

Andra halvlek började bra också, vi skapade flera chanser direkt med flera bra skott och inspel, vilket gjorde oreda i Wartas försvar. De blev tvungna att ta en frispark i ett bra läge för oss. Axel H stegade fram och satte en kanon i krysset till 3-0 för oss i minut 22. Oskar önskar ett assist på den då han höll sig undan några meter och inte var ivägen för Axels skott...strax efter hade vi tre-mot ett läge och kunde avgjort matchen. Men tyvärr valde vår bollförande spelare att försöka dribbla sig rakt igenom deras sista spelare, som då enkelt tog bollen och spelade fram till ett tre-mot-ett läge för Warta istället...deras spelare utnyttjade det på bästa sätt och reducerade till 3-1. Det blev efter det lite hårdare spel där vi började gnälla på domslut vi inte fick med oss och tappade då fokus. Oskar tjatade till sig ett andra gult i minut 29 och blev därmed utvisad för resten av matchen. Så under två minuter var vi en man mindre på planen...

Vi spelade under den perioden med Noah och Axel H som bytte med varandra som backar och så bytte Jack , Hugo och Linus U av varandra på två platser framför medan John och Linus A vilade den stunden. Killarna gjorde ett grymt jobb under denna tid, jobbade stenhårt och smart, låg rätt och styrde bort Wartas spelare helt! Warta satsade på att målvakten gick upp vår planhalva för att få fem-mot -tre men det hjälpte inte heller för dem.De blev tvingade att ta en timeout när 30 sekunder var kvar på utvisningen efter att inte lyckats skapa någon farlig målchans på oss. Otroligt bra jobb av killarna här! Efter det fortsatte Jack , Hugo och Linus U dela på vänstersidan och på topp eftersom Oskar var utvisad. Vi spelade lugnt och säkert av de sista 7-8 minuterna på ett disciplinerat och säkert sätt när vi var fulltaliga igen. Warta var det bästa motståndet hittills , samtidigt som vi gjorde vår bästa match defensivt i serien och även skapade fler chanser än motståndarna. Riktigt bra spelat av hela laget, kul att se!

1-0 Noah ( Jack)
2-0 Noah ( Linus U)
3-0 Axel H ( frispark)

Nästa söndag klockan 14:00 väntar en seriefinal mot Qviding hemma i heden hallen. Skulle vara kul om föräldrar och supportrar kom bort och hejade fram killarna till seger!!! och OM vi vinner mot Qviding har vi en ny seriefinal söndag därpå mot Nol! Ni är grymma Futsal spelare alla killar i laget! Sen måste vi säga att vi har seriens absolut bästa målvakt i Axel U som räddat oss i många matcher både i år och tidigare år!!! Vi ses nästa söndag spelare, föräldrar och supportar⚽️⚽️😄😄