Serie:Träningsmatcher 2019
Samling:09:30, Ishallen
Vinst med 4-3 i träningsmatchen mot Kärra efter vändning sista minuterna!
2019-03-23 15:26
Äntligen lite gött väder vid vår tredje träningsmatch för säsongen, jämfört med de två första. 9-10 grader i luften, lite blåsigt - men framförallt solsken! Inget regn och hagel som tidigare helger. Bra förutsättningar helt enkelt och denna lördag förmiddag kl 10.30 stod Kärra KIF för motståndet. Vi kommer att möta dem i serien och såg fram emot en jämn tillställning.
Det är fantastiskt gött gäng killar detta Öckerö IF Herrjuniorer. Och det är väldigt skönt för oss tränare att vi är en bred trupp med många spelare. Speciellt denna dag när vi hade fått tio återbud pga resor och skador, men ändå hade vi 15 spelsugna killar. Vi startade med Axel U i mål. Linus A högerback, Ludwig och Hugo mittbackar, Lukas vänsterback. Mohammad, Linus H och Mahdi på innermitt. Linus U som högerytter, Rickard som vänsterytter och Ivar som toppforward. Avbytare: Edvard, Wilmer, Arvid och Jakob.

Starten av matchen var ganska jämn, men Kärra hade ett litet övertag. De pressade oss ganska högt och vi hade svårt att hitta igång med ett kortpassningsspel för att ta oss framåt i plan utan det blev oftast långbollar och de lyckades vi inte ta hand om utan Kärra fick oftast tag i bollen. Men vi försvarade oss bra och låg på rätt sida, så det enda de lyckades skapa första fem minuterna var ett skott utifrån som Axel räddade. Efter detta så spelade vi upp oss och började hitta igång med ett bra kortpassningsspel och efter en spelsekvens på mittplan så fick Mohammad bollen i djupled, men var tyvärr offside. Det märktes att det var två jämna lag som möttes och det var en hel del spel på mittplan med mycket närkamper i början. Vi försökte hela tiden att hålla bollen inom laget med kortpassningar, men även söka den långa bollen upp i plan för att få variation i spelet. I trettonde minuten så lyckades Ludwig, ifrån vår egna planhalva, hitta en lång pass över deras mittbackar till Linus U som sprang sig fri och placerade bollen säkert till höger om målvakten i mål. 1-0!

Nu fick vi lite förnyad energi och Kärra hängde lite med huvudena så vi rullade runt bollen bra och i sjuttonde minuten fick Mohammad bollen rättvänd utanför straffområdet. Han utmanade sin försvarare och petade bollen förbi honom på ena sidan för att sticka runt på andra. Han blev stängd och målvakten kom ut, men då dök Ivar upp och snodde bollen, rundade målvakten och rullade enkelt in 2-0. Gött! Nu var vi inne i en mycket bra period och vi var nära på att göra 3-0 några minuter senare när Linus H fick ett skottläge strax utanför straffområdet, men målvakten lyckades rädda. Men framförallt var det uppbyggnaden av spelet fram till målet som var väldigt bra. Linus U hade bollen på vår högerkant vid mittlinjen, vände ner till Ludwig som använde Axel i mål  med en bakåtpass. Axel hittade upp med en fin pass till Mahdi på innermitten som spelade ut till Rickard som väggspelade med Mahdi. Därefter hittade Mahdi fram till Linus H och skottläget skapades. En fröjd för våra tränarögon.

Kärra var en bra motstånd och de försökte hota oss med sitt spel, men vi låg väldigt rätt i markering både i backlinjen och på mittfältet så de fick oftast spela på felvänd och inte rättvänd spelare. Mittbackarna Hugo och Ludwig som inte spelat ihop på denna position tidigare gjorde det mycket bra. Så istället för reducering så var vi närmare 3-0 när Ivar fick iväg ett skott från nära håll, men den gick i ribban och över. Tyvärr så blev det istället en reducering i trettiosjätte minuten när vi inte fick bort bollen i ett av deras anfall utan vår brytning på en pass gick till en Kärraspelare som dök upp på bortre stolpen och kunde göra mål från nära håll - 2-1. Med en minut kvar så fick de ett bra läge till, men Axel gjorde en bra räddning på ett närskott.

Vi körde endast 2x40 minuter i denna match mot normala 2x45 då deras tränare skulle vidare till deras P03-lag som hade match efter och de hade haft match kvällen innan med deras andra juniorlag och några killar dubblerade. I halvlek så var vi tränare väldigt nöjda med det vi hade sett i första halvlek. Något som kunde förbättras var "pratet" mellan oss på plan. Det var lite för tyst. Annars var det bara att köra på som tidigare.

Kärra startade andra halvlek klart bäst. De pressade oss högt och nu hade de lite medvind, som vi hade haft lite fördel av i första halvlek. Våra lite längre bollar kom inte så långt och vi klarade inte riktigt av deras höga press, så vi hade svårt att spela oss ur situationerna. De fick lite oftare än i första halvlek komma rättvända på mittplan och i ett sånt läge så fick deras forward en fin pass i djupled  och kom långt in i straffområdet. Han drog på ett hårt skott till vänster om Axel. Han var där och var på bollen, men lyckades inte rädda. 2-2.

Kärra fortsatte att dominera spelet och vi fortsatte att försöka få igång ett bättre spel igen. Killarna gick ändå in bra i närkamperna, men vi hade fortsatt svårt med motvinden och deras höga press. Med tjugo minuter kvar av matchen så får de en hörna. Den seglar mot bortre stolpen och Axel slänger sig och det ser ut som bollen gick utanför. Men domaren blåser straff och det visade sig att Lukas hade reflexräddat vid stolpen med handen "Den bara flög upp." sa han. Sånt som händer och Kärra spelaren satte straffen hårt och bestämt i mål till höger om Axel - 2-3. Det kändes tungt  med denna vändning efter vår fina första halvlek. De kommande tio minuterna hände inte så mycket mer. Vi gav ändå inte upp utan försökte verkligen att få igång vårt spel igen. Vi gör några förändringar med tio minuter kvar. Mahdi upp på topp, Linus U bakom honom på offensiva innermitten. Mahdi har en otrolig löpstyrka och börjar störa deras backlinje direkt. Tillsammans med Linus U och Wilmer på vänsteryttern så pressar vi ett ganska tröttkört Kärra. Linus U kommer med fem minuter kvar av matchen runt på vår högerkant, in i straffområdet och får iväg ett bra skott från nära håll - men det räddas av målvakten.

Med tre minuter kvar av matchen så får vi en frispark strax utanför straffområdet till höger. Linus H slår frisparken i en fin båge mot mål. Målvakten ska plocka ner den, men tappar ner den och där dyker mittbacken och kaptenen Ludwig upp och stöter in kvitteringen efter tunnel på målvakten - 3-3 - härligt! Men vi tränare var inte nöjda med detta och inte heller killarna. Vi spelade riktigt bra i slutet och hittade fram med fina väggspel. Vi fick ytterligare en frispark, men denna gång närmare mittlinjen. Hugo tog den frisparken och fick iväg den bra mot bortre stolpen. Mahdi dök upp, men fick inte riktigt tag i bollen utan en Kärraspelare rensade till hörna. Linus H tog hand om hörnan från höger med sin vänsterfot och han fick en så bra träff så att bollen seglade in vid bortre stolpen i mål. För säkerhets skull så var både Linus H och Wilmer på plats och såg till så att bollen inte rensades undan - 4-3! Vilken vändning och härlig inställning av killarna att aldrig ge upp! Spelet fortsatte ett par minuter till, men vi lyckades hålla undan och vinna med fyra olika målskyttar.

Nu väntar vår första tävlingsmatch för säsongen nu på torsdag 28/3 ska vi spela Junior DM och möta Älvängen borta på Älveli kl 19.45. Två dagar efter det så möter vi Älvsborg hemma på Prästängen kl 12.00 lördag 30/3. Serien är fortfarande preliminär, men förmodligen möter vi Gunnilse på Hjällbovallen söndag 7/4 kl 16.00.

Öckerö IF (HJ) - Kärra KIF (HJ)  4-3 (2-1)  190323 (2x40)

1-0 (13) Linus U (Ludwig)
2-0 (17) Ivar (Mohammad)