Matchnummer: 060247015
Samling:14:00
Förlust, 1-2, hemma mot Kärra.
2019-05-05 18:13
Trots hagel och snö på förmiddagen, så sken solen ändå upp på eftermiddagen när hemmamatchen mot Kärra skulle dra igång kl 15.00. Ingen särskild värme, men ändå 8-9 grader i luften så ganska bra förhållanden för en fotbollsmatch. Västliga vinden var ganska hård och det påverkade matchen en del. Vi vann träningsmatchen i mars mot Kärra med 4-3 efter en jämn tillställning, så vi såg fram emot en jämn match nu igen. Kärra har dock startat serien bättre med två vinster mot våra två förlusten och en oavgjord.
Vi startade med Axel U i mål, Linus A på högerback, Oskar och Maxwell som mittbackar och Kevin vänsterback. Linus B och Arvid defensiva innermittar och Calle offensiv innermitt, Axel H vänsterytter, Mahdi högerytter och Jack på topp. Avbytare Mohammad, Rickard, Linus U och Linus H. Vi har medvind i första halvlek och sätter en hög och bra press direkt på Kärra. Vi har mesta spelet på deras planhalva första minuterna alternativt att Kärra försöker kortpassningsspela sig upp men vi får stopp på dem på ett bra sätt. Efter fem minuter bryter Calle ett uppspel och tar sig runt på vänsterkanten och från kortlinjen slår han ett lågt inspel som målvakten inte får tag i, men tyvärr så har vi ingen spelare i målområdet så en av deras backar lyckas rensa.

Efter vår fina start så får Kärra igång ett lite bättre spel får komma rättvända med sina innermittar ett par gånger och hittar även runt på vår högerkant. Backlinjen är ändå alerta och rensar undan eller som efter en hörna när Linus A räddar på mållinjen. Efter detta så svänger spelet mycket. Båda lagen spelar en del långa bollar där vi hittar upp till Jack i anfallet och även de hittar till sin anfaller. Vi får två hörnor där Mahdi och Axel H är nära att få till skottläge på en av dem, men Kärra försvarar sig bra. Kärra skapar också två hörnor på kort tid och där får Axel U rädda ett skott från nära håll och ett högt inlägg som han plockade ner. Kort därefter får han göra en benparad på ett skott från nära håll också efter att Kärra kommit runt på vår högerkant.

Kevin gick upp i en nickduell och landade olyckligt på huvudet och fick byta efter en kvart så Mohammad kom in istället. Även om spelet svängde mycket så var det mycket kamp på innermitten där Linus B, Arvid och Calle gjorde ett stort jobb. Efter tjugo minuter drog Axel U iväg en inspark och hittade Calle. Han väggpassade med Jack och hittade ut till Mahdi på högerkanten. Mahdi fick iväg ett bra inspel från nära håll vid kortlinjen och på bortre dök Axel H upp och sköt i kamp med en back, men tyvärr gick skottet över. Nu har vi en bra period igen och ett par chanser. Oskar drar på en lång frispark mot mål där deras målvakt tappar bollen och Jack dyker upp på returen och skjuter, men målvakten räddar till en resultatlös hörna. Vi har lite hjälp av medvinden och Kärra har fortsatt svårt att få till sina uppspel, men när de väl lyckas så är de farliga på kanterna. De skapar ytterligare en hörna, men vi försvarar oss bra så de får ingen utdelning på sina hörnor.

I trettiofemte minuten så väggspelar Linus B och Jack ett par gånger och tar sig in i straffområdet. Linus B hittar till slut fram till Jack som får ett fritt skottläge några meter från målvakten, men skottet går tyvärr rakt på. Nära, nära... Linus H och Rickard kommer in istället för Arvid och Mahdi. Ett par minuter senare får vi ett bra frisparksläge några meter utanför straffområdet. Axel H stegar fram och får iväg ett bra skott, men det går strax över ribban. Men i första halvleks sista minut är det Axel H som nickar in 1-0. Det gör han efter att Rickard och Linus A har väggspelat på högerkanten och Linus A får iväg ett högt inlägg mot straffpunkten och där dyker Axel H upp och språngnickar in bollen - hur snyggt som helst!

I paus så var det mest beröm till spelarna för spelet i första halvlek. Vi varierade spelet och försökte spela kort, men hittade varandra med en del längre pass också. Det vi kunde förbättra var att ta lite fler avslut då deras målvakt var lite osäker.

Andra halvlek startade på sämsta tänkbara sätt. Kärra pressar oss högt direkt och bryter ett uppspel. Deras vänsterytter kommer runt på vår högerkant och är på väg att skjuta, men Maxwell dyker upp och täcker till hörna. Hörnan slås från vår höger och bollen tar hjälp av medvinden och går mot bortre krysset. Axel är på bollen, men lyckas inte få bort den - så 1-1 i fyrtiosjunde minuten. Direkt på avspark så sätter Kärra press igen och vi är lite passiva i uppspelet igen och tappar boll. De tar sig in i straffområdet och skjuter från nära håll. Axel räddar, men på returen så får en Kärraspelare tag i bollen och trots att vi är ett par försvarare som försöker täcka skott så sätter han 1-2 i fyrtioåttonde minuten. Kändes inte helt rättvist...

Nu tog det ett tag innan vi fick samlat ny kraft igen. Mycket spel på mittplan efter detta. Vi jobbade oss ändå in matchen igen och med en halvtimme kvar så kom Linus U in på offensiv innermitt. Oskar tvingades byta och Calle ner på mittbacken. Linus U fick ganska snabbt ett skottläge strax utanför straffområdet. Han vände runt och fick iväg ett skott, men det räddades ganska enkelt av målvakten. Killarna kämpade på och försökte verkligen få till en kvittering. Kärra var fortsatt farliga när deras innermittfältare kom rättvända och spelade ut till sina yttrar. Ett sådant läge kom med kvarten kvar, men i ett friläge så gjorde Axel U en bra räddning med en benparad.

Sista kvarten så fick också vi till ett par situationer där våra innermittfältare kom rättvända och i ett läge så hittade Linus B ut till Linus U på vänsterkanten. Linus U tog sig runt och kom ända ner till kortlinjen innan han slog ett lågt inspel, men det täckte till hörna. På hörnan fick vi ett skottläge efter att Kärra försökt rensa, men skottet av Linus U täcktes även det. Ett av de sista försöken stod Jack för efter ett fint väggspel med Mohammad på vänsterkanten. Jack kom runt på liknande sätt som Linus U, men även detta försök till inspel täcktes av en Kärraback. Tyvärr hade vi inte de berömda marginalerna på vår sida idag så det blev förlust med 1-2. Vi gjorde en bra första halvlek där vi hade läge att göra fler mål, men det ville sig inte riktigt denna dag. I andra blev det ju en tråkig start och sedan tröttnade vi en del även om vi skapade några halvchanser och många hörnor - men vi gav det ett försök och var värda minst en poäng idag. Ett plus är att vi inte fick något gult kort denna match. Vi får jobba på under träningarna kommande vecka och tar nya tag mot Qviding borta nästa söndag kl 16.15.

Öckerö IF HJ - Kärra KIF  1-2 (1-0)  190505

1-0 (45) Axel H (Linus A)