HJÄRTA, RESPEKT & SAMMANHÅLLNING
HERRJUNIOR

Final i Torslanda Futsal Cup imorgon söndag kl 14.00!
2019-11-02 22:52
17 st lag har deltagit i årets Torslanda Futsal Cup på herrjuniornivå. Efter att ha kommit tvåa i vår grupp efter Zenith så gick vi till A-slutspel. I kvartsfinalen vann vi över Lindome Vit med 3-2 och sedan i semfinalen vann vi mot Torslanda Futsal med 2-1. Så nu möter vi Zenith i final imorgon kl 14.00.

Ledare: Linus Mattiasson, Börje Karlsson och Olof Utbult

Gruppspelsmatch 1 mot Göteborgs FF: 1-1 (0-1).
De fick ett tidigt ledningsmål, men vi hade ett klart spelövertag och skapade många chanser, men hade svårt att få till bra avslut. Många upp i höjden i händerna på deras målvakt. Alla matcher spelades 2x12 minuter så det fanns ändå gott om tid att vända. I andra halvlek så fortsatte vi att spela bra och GFF hade bara ett avslut på mål till utöver sitt mål, men det räddade Axel. Vi hade nog minst tio avslut på mål och många fler utanför och med 10 sekunder kvar att matchen så gav det utdelning när Jack satte 1-1. Det målet skulle visa sig vara viktigt när gruppen skulle summeras.

Gruppspelsmatch 2 mot IK Zenith: 0-3 (0-2)
Även Zenith fick ett tidigt ledningsmål och gjorde även ett mål till i första halvlek. De spelade riktigt bra och vi hängde lite för mycket med huvudena. Vi hade svårt att skapa så många chanser och i andra halvlek så gjorde Zenith ett mål till. Vi försökte få till ett mål i slutet, men det ville sig inte i denna match.

Gruppspelsmatch 3 mot Lindome Röd: 3-1 (2-1)
Det gällde att vinna denna match om vi skulle ha chans att gå till A-slutspel. Om Zenith tog minst en poäng mot GFF så skulle det räcka. Lindome hade förlorat mot Zenith med 1-3 och spelat oavgjort mot GFF.
Vi tar tag i taktpinnen direkt och rullar bollen bra och har bra rörelse i laget. 1-0 kommer ganska tidigt genom Linus B. Kort efter det sätter Jack även 2-0 och det känns väldigt lugnt och stabilt. Lindome skapar inte mycket. Men i slutet av första halvlek så slappnar vi av lite för mycket och går ner i deras tempo. Efter ett bolltapp högt upp i plan så kontrar de och sätter 2-1 med bara några sekunder kvar av första halvlek.
Andra halvlek startar vi bättre igen och försöker gå för 3-1. Efter några minuter så vänder Oskar bort sin back upp på läktaren och kommer fri mot målvakten. Han placerar hur säkert som helst in bollen förbi målvakten i mål. Riktigt snyggt och 3-1. Nu kändes det lugnare igen och vi släpper inte till några direkta farligheter utan vinner välförtjänt.
GFF har länge ledningen mot Zenith och är isåfall vidare till A-slutspel tillsammans med dem, men i slutet av matchen så kvitterar Zenith till 1-1 som står sig matchen ut. Det innebär att vi kommer tvåa i gruppen och går till A-slutspel.

Kvartsfinal mot Lindome Vit: 3-2 (1-1)
Lindome ställde upp med tre lag i denna cup och nu möter vi deras förstalag. Vi får en kass start och de gör 0-1 efter bara tjugo sekunder. Denna match hänger vi inte med huvudet för det utan nu spelar vi upp oss och kör vårat spel. Efter några minuter så får Joar iväg ett hårt och högt skott från sin vänsterkant och sätter 1-1 otagbart för målvakten. Första halvlek är spelmässigt jämn och resultatet står sig halvleken ut. Vi startar andra halvlek bäst och efter några minuter sätter vi tryck på vänsterkanten igen och Hugo kommer upp från sin backplats och trycker in 2-1 från nära håll. Kort därefter så kontrar vi och från sin högerkant så dyker Lukas upp och sätter 3-1 med en hård bredsida. Det är några minuter kvar och Lindome tar upp sin målvakt högt upp på vår planhalva och vi har svårt att hitta markeringen och släpper in 3-2. De fortsätter att trycka på de sista minuterna, men vi reder ut stormen och släpper inte till något mer utan vinner och går till semifinal!

Semifinal mot Torslanda Futsal: 2-1 (1-0)
Vi har spelat upp oss och blivit bättre och bättre för varje match. Torslanda har vunnit alla sina matcher och är favoriter då de satsar hårt på Futsal hela året. Vi har avspelet och har bollen från start. De ligger väldigt lågt i sin press så vi kan spela runt, men de väntar ut våra misstag och snappar upp ett felpass tidigt i matchen och ställer om, men Axel lyckas rädda deras avslut. Vi försöker hitta igenom deras täta försvar, men har ganska svårt. Men vi försvarar oss också bra och de är ganska passiva i sina anfall. Matchen står och väger och med ett par minuter kvar av första halvlek så kommer Joar rättvänd mot deras försvar och ett par meter utanför straffområdet så drar han iväg ett hårt och lågt skott som går in vid målvaktens vänstra stolpe - 1-0! Resultatet står sig halvleken ut.
I andra halvlek så sätter Torslanda högre press, men vi hittar oftast varandra ändå med ett bra kortpassningsspel. Men så fort vi tappar boll så hugger de och kontrar och är farliga, men vi försvarar oss bra och Axel gör några bra räddningar i mål. Istället för kvittering så kommer vi upp i ett läge med några minuter kvar där Lukas till slut dundrar upp bollen i nättaket från några meters håll - 2-0! Nu blir Torslanda stressade och hittar inte riktigt igång med sitt spel, men med ett par minuter kvar så kommer de runt på vänsterkanten och deras spelare drar iväg ett skott som touchar på något av våra spelare och ställer Axel i mål - 2-1. Nu blir det riktigt spännande avslutning där de lyfter upp sin målvakt högt, men vi står emot trycket och vinner!
Nu väntar alltså final mot Zenith som vi har revansch att utkräva på efter förlusten i gruppspelet. Men eftersom vi har spelat upp oss efter den svaga inledningen så väntar en spännande final imorgon.

Vi samlas 12.35 på Öckerö hamnplan för att åka med 12.50-färjan och förhoppningsvis får vi stöd från många supportrar. Vi tackar för alla tillresta supportrar för stödet denna dag!