HERRJUNIOR

2:a i Gustafs cup!
2020-02-01 23:03
I årets Gustafs cup (Futsal-cup för seniorer) deltog 12 seniorlag och vårt juniorlag. Förutom oss var det Öckerö 1, 2 och C, Hälsö Blå och Vit, Hönö, Knippla, Bagglebo, Donsö, Fotö, Kalvsund och Björkö. Lagen fördelade sig i två fyralagsgrupper och en femlagsgrupp. Vi hade Hönö, Hälsö Vit och Björkö i vår grupp och var första gruppen ut denna lördag morgon kl 9.00. Gruppmatcherna spelades 1x12 minuter och slutspelsmatcherna spelades 2x10.

Vi hade Hönö i första matchen och precis som i de två andra Futsal-cuperna vi har deltagit i denna säsong så hade vi lite svårt att få igång spelet, men vi hade ändå ett klar spelövertag och skapade 4-5 hyfsade lägen - men lyckades inte få in bollen i mål. Hönö hade ett par enstaka chanser, men en riktigt farlig trippelschans där Axel i mål gjorde ett par viktiga räddningar och sista nicken gick över. Trots spelövertaget ville det sig inte riktigt och matchen slutade 0-0.

I andra matchen ställdes vi mot Hälsö Blå som var deras förstalag med vår egen tränar-Linus i laget. Även här hade vi ett spelövertag och skapade fler chanser än Hälsö, men deras målvakt var riktigt bra och skotten från bl a Linus B, Calle, Oskar och Joar räddades och ett i ribban. Hälsö hade ett par bra chanser också där Axel fick göra räddningar eller där bollen gick rakt igenom straffområdet nära mål, men ingen Hälsöspelare fanns där som kunde peta in bollen. Känslan var att även denna match hade vi kunnat vinna, men lyckades inte göra mål så matchen slutade 0-0.

Inför sista matchen mot Björkö så var läget så att Björkö vara klara gruppsegrare efter att ha vunnit båda sina matcher mot Hälsö och Hönö med 3-0. Hälsö och Hönö spelade 1-1. Det innebar att  vi skulle komma tvåa om vi inte förlorade med tre mål eller mer och därmed vara klara för kvartsfinal.

Matchen mot Björkö var jämn och båda lagen försvarade sig bra och släppte inte till några större chanser i början av matchen, men i fjärde minuten gjorde Björkö 1-0 efter en lång pass upp på en spelare som slog en snabb pass rakt igenom straffområdet där en spelare kunde sätta bollen i mål från nära håll. Efter detta förde vi mycket av spelet för att ändå försöka få till en kvittering och vara så säkra som möjligt på en kvartsfinal. I sjunde minuten lyckades vi på en omställning göra 1-1 genom Calle efter en fin pass i sidled från Jack. Skönt att äntligen få slut på måltorkan och 1-1 blev också slutresultatet.

I kvartsfinalen mötte vi Donsö. Jag som skriver (Olof) var tyvärr tvungen att åka in till stan för ett s.k. spelordningsmöte där alla matcher serien för laget i Division 1 för herrjuniorer skulle bestämmas och informationsmöte. Så här har jag inga större detaljer, men enligt rapporterna så spelade laget riktigt bra och lyckades vinna med 3-1 genom mål av Lukas, Jack och Oskar. Uppställningen vi hade var Axel H och Calle på backen, Joar och Linus B på högerkanten, Lukas/Pontus/Jordan på vänsterkanten och Oskar och Jack på topp. Axel U i mål. Vinsten innebar semifinal mot Bagglebo.

I denna match (enligt rapporterna) så hade vi ett klart spelövertag och sprang sönder Bagglebo. Matchen slutade 4-1 efter mål av Oskar 2, Jack och Joar. Axel i mål fick göra några räddningar också, men precis som i kvartsfinalen så lossnade spelet och målskyttet rejält och vi var klara för final mot Öckerö 1!
.
Finalen startade kl 18.45 (när jag satt på färjan hem) och Öckerö 1 tog ledningen med efter mål av Daniel "DD" Larsson, men vi lyckades kvittera till 1-1 efter att Jack lobbat över Koffe i mål. Wilmer försökte rensa undan bollen, men den gick i mål. Under andra halvlek så hade Öckerö 1 det mesta av spelet, men vi försvarade oss riktigt bra och stack upp i enstaka chanser framåt. De kunde inte vara helt lugna utan vi satte dem under rejäl press. Med två minuter kvar så fick de en frispark rakt framifrån precis utanför straffområdet. Istället för skott så spelar de bollen till "DD" som är fri och som sätter sitt andra mål från nära håll - 1-2. Vi gör ett bra försök att få till en kvittering, men drar på oss en fjärde frispark med en minut kvar och då fick de en "långstraff". Axel räddade skottet från Wilmer. Vi lyckas skapa en sista chans genom Jack med några sekunder kvar av matchen men skottet går utanför - så förlust med 1-2 i finalen, men killarna ska vara enormt stolta över sin insats för det är vi ledare! Öckerö IF herrjuniorlag brukar vara med i Gustafs Cup, men ingen tidigare upplaga har lyckats ta sig ända vägen fram till final. En mycket stark insats och välförtjänt andraplats efter Öckerös seniorlag som detta år ska spela i division 3.

Denna Futsalsäsong har vi spelat tre cuper och tagit oss till final i samtliga. Tvåa i Torslanda Futsal efter förlust i sudden mot Zenith, vinst i Ytterby Cup efter vinst i sudden mot Ytterby och nu tvåa i Gustafs Cup. Mycket imponerande och nu ser vi fram emot seriespel i division 1 i Göteborg där vi möter Askim, Kärra, Solängen, Västra Frölunda, Mölnlycke, Lindome, Lerum, Zenith, Utsikten, Sävedalen och Hisingbacka. Först ska vi spela träningsmatcher mot Älvsborg, (29/2 hemma 11.00) Lindome (15/3 borta 14.30) och Torslanda (21/3 hemma 11.00) och även köra en match 7/3 kl 11.00 på Prästängen där vi mixar spelare från vårt lag med vårat P04-lag. 27-29 mars åker vi på träningsläger till Höganäs - 19 spelare och två ledare. Serien startar sedan söndag 5/4 kl 14.30 hemma på Prästängen mot Sävedalen.