Denna blåsiga och kylslagna fredagskväll spelade B-laget sin första match för året när vi träningsmatchade mot Hälsö BK.
Vår trupp är ganska hårt drabbad av skador för tillfället och när också många av de juniorer som vart med B-laget tidigare inte var tillgängliga betydde det att vi fick se en hel del spelare göra debut i seniorspel.
Om jag inte räknade fel var det sex spelare som var med för första gången där tre av dessa hämtades från P04-laget.

Laget:
Ali---Maxwell,John.A,Gröndahl,Wilhelm---Koller,Calle,Ludde---Joel,Jack,Wilmer.IW
Avb: Lukas,Jordan,Alex.A,Linus.S

Matchen spelades i hård vind i planens längdriktning vilket inte är helt ovanligt på Prästängen men ändå lite tråkigt då det påverkar spelet en hel del.
Första halvlek spelar vi i motvinden vilket gör att HBK kan trycka tillbaka oss en del på egen planhalva men utan att skapa speciellt mycket chanser.
Dem har en stor chans där bollen studsar runt ett tag framför mållinjen men tillslut kan rensas undan.
Vårat anfallsspel består mest av omställningar då och då och vid dessa finns det ganska gott om ytor vilket leder till ett par skott som Johnny i HBK-målet får tänja sig lite på.
En riktigt stor chans kommer när Wilhelm spelar fram en perfekt boll mellan deras backlinje till en löpande Joel som sätter bollen i stolpen.
Joel får dock en ny chans några minuter före paus då vi utnyttjar en omställning där Joel behärskat placerar bollen i mål i fritt läge i straffområdet.

1-0 ledning i paus och nu väntade medvind i andra halvlek. Alla fyra avbytarna in vid starten av andra halvlek.

Med medvind i andra halvlek blir det mer spel på offensiv planhalva där vinden trots att den avtar något ju längre halvleken går dock gör det fortsatt svårspelat.
En bit in på andra kvitterar HBK efter ett fantastiskt fint långskott från förre ÖIF-spelaren Jacob Lidström över en chanslös Ali i målet.
Men det känns som att vi dominerar matchen tydligare ju längre tiden går och mitt i halvleken återtar vi ledningen efter att Jack spelat fram Ludde som snyggt avslutar i mål.
Bara några minuter senare utökar Jack ledningen till 3-1 på ett liknande sätt och med ca 10min kvar fastställer Ludde slutresultatet till 4-1 efter att på egen hand sprungit igenom deras försvar.

Vi vinner med 4-1 efter en godkänd insats där det var kul att få se lite nya ansikten i B-laget, bådar gott inför framtiden.
Extra roligt att se att 04:orna Joel, Jordan och Linus klarade sig utmärkt och visade att dem är fint skolade spelare som klarar av att vårda bollen på ett bra sätt.

Matchfakta 4-1 (1-0)

1-0 42min   Joel Börjesson (???)