Matchnummer: 060240085
Samling:14:00
7-0-förlust borta mot Mölnlycke.
2020-08-30 18:52
Det var en fin dag för fotboll denna söndag eftermiddag. Sol med lite växlande molnighet, 19-20 grader och vindstilla på Mölnlycke IPs konstgräs. En ganska nyanlagd plan med bra gräs, men väldigt kort och smal.
Vi startar med Oskar i mål. Linus S, Ludwig, Albin och Lukas i backlinjen. Linus B, Jordan och Calle på innermitt. Alex och Axel H som yttrar och Jack på topp. Ersättare: Wilmer, Lucas, Elliot och Linus H.

Vi saknade en hel del spelare denna dag. Axel U avstängd och Hampus vårt andra målvaktsalternativ. sjuk. Hugo, Arvid, Pontus bortresta och Linus A sjuk. Edvard bortrest på praktik och Samuel och Linus U på skadelistan. Vi är väldigt tacksamma för våra duktiga 04:or som fyller på - fyra stycken idag.

Vi har avspel och Mölnlycke sätter hög press som vi har svårt att spela oss ur. Vi tappar boll ganska direkt på egen planhalva som gör att Mölnlycke skapar en chans och får ett skottläge som Oskar räddar och minuten senare missar vi ett uppspel och nu får en av deras spelare iväg ett lågt skott innanför straffområdet, men Oskar gör en grym räddning nere vid sin högra stolpe. Efter den tuffa starten, men där en ovan Oskar i mål räddade oss - så vänder vi på spelet och får en frispark några meter in på deras planhalva. Calle lyfter in den i straffområdet, men deras målvakt kommer ut och plockar ner den. När tio minuter har gått så är det klar spelövertag för Mölnlycke och vi sticker upp i enstaka chanser. Albin visar sin styrka på inkast och får iväg ett otroligt långt inkast upp mot Jack som nästan springer sig fri men de försvarar sig bra.

I elfte minuten får Mölnlycke en omställning  med 2 mot 1 läge där Ludwig försvarar så gott han kan, men en av deras spelare får iväg ett skott från nära håll. Oskar räddar, men släpper retur och där dyker den andra spelaren upp och sätter 1-0 från nära håll. Tung start, men vi samlar kraft och har en bra fem minutersperiod efter detta där Lukas nästan kommer runt på högerkanten och framförallt Axel H kommer runt på vänsterkanten och spelar snettinåtbakåt till LInus B, men direktskottet går högt över. Mölnlycke har en taktik att köra långbollar från sin backlinje över vår backlinje och eftersom planen är så kort så lyckas de titt som tätt. Ett sånt läge skapar de där en spelare springer sig fri och skjuter lågt, men Oskar räddar med en benparad. Bollen går rakt ut till en annan Mölnlyckespelare som också skjuter lågt och Oskar räddar igen. Spelet svänger ganska rejält nu och vi skapar kort därefter en hörna som Linus B tar hand om och som Jack kommer högst på och nickar, men längs kortlinjen och deras back spelar bollen till inkast. Albin kommer upp från sin mittbacksposition och får iväg ett inkast in mot straffpunkten. Bollen nickas bort och till vänster utanför straffområdet dyker Jordan upp och får iväg ett hårt och lågt skott där deras målvakt får sträcka ut och göra en bra räddning vid sin vänstra stolpe.

Vi har ett par halvchanser runt minut 25 med bl a ett skott från Axel H, men det plockas ganska lätt av deras målvakt. Mölnlycke lyckas med sin långbollstaktik igen får den över vår backlinje. Oskar rusar ut, men kommer mot straffområdeslinjen samtidigt som deras forward och får inte iväg bollen utan deras spelare kan enkelt sätta 2-0. Nu har vi en lite oturlig period där Oskar missbedömer en lös boll mot mål och tror den ska gå utanför, men den rullar retligt stolpe in - 3-0 efter en halvtimme. Trots 3-0 så är vi inte chanslösa. Vi har lite svårt med förstatouchen och kommer lite för ofta tvåa in i situationerna, men vi skapar ändå en del chanser Albin kommer upp igen med ett långt inkast i straffområdet och denna gång är det Axel H som får skottläge, men målvakten räddar. Kort därefter har vi en nick på målvakten och Calle är nästan på väg att komma igenom i djupet. Men det är inte vår dag så vi får ingen utdelning. Istället gör Mölnlycke 4-0 ett par minuter innan halvtid. Misstänkt offside när en spelare får friläge och placerar bollen förbi Oskar i mål.

Ja en tung första halvlek där Mölnlycke spelar smart, rakt och långt vilket vi har svårt för. Oskar har gjort flera bra räddningar, trots alla baklängesmål så spelövertaget har varit deras, men vi har ändå skapat chanser som vi inte kunnat förvalta.

Vi ändrar lite i andra halvlek och tar ner Calle på mittbacken och in med Axel H på innermitt. Vi tar tag i spelet direkt och redan efter en minut så får Axel H iväg ett bra skott mot mål, men målvakten lyckas rädda. Energin är bra i laget trots underläget, men efter några minuter så kommer de runt på vår högerkant och spelar sin in i straffområdet. Calle täcker skott från nära håll, men bollen rullar in i mål... Inte den start vi behövde och nu har Mölnlycke spelövertag en period med ett stolpskott och räddning av Oskar efter. 6-0 kommer i femtiofemte minuten när en ny långboll tas ner av deras forward i farten och han tar sig fri mot Oskar och sätter den otagbart. Vi försöker samla kraft, men nu är det tungt. En del trötta ben och huvuden, men killarna jobbar ändå på i uppförsbacken och vi har ett par lägen i djupled till Jack men deras duktige målvakt är med och tar hand om bollarna. Med tjugo minuter kvar så kommer de runt på vår högerkant och ett lågt inlägg styrs oturligt i eget mål av Ludwig - 7-0. Tungt, tungt...

Vi fortsätter ändå försöka ta tag i spelet i slutet av matchen och hittar stundvis varandra med ett fint kortpassningsspel och med kvarten kvar så hittar vi fram till Jack i djupled och han blir nedsparkad tätt utanför straffområdet till höger. Deras spelare får sitt andra gula kort och blir utvisad. Linus H tar hand om frisparken, men den går rakt i muren. Returen tar Linus B hand om och får iväg ett skott, men över. Med en spelare mindre så gör Mölnlycke en bra avslutning, men det är vi som nu får ett naturligt spelövertag. Alex har ett hårt skott som går tätt över. Jack är nära att komma igenom, men målvakten är återigen och räddar upp en djupledsboll. Med fem minuter kvar får Linus S ett skottläge efter hörna, men skottet går över. Vår sista chans har Elliot när han drar på ett hårt skott som målvakten lämnar retur på, men är blixtsnabbt uppe och räddar i sista stund innan Jack dyker upp. Det ville sig helt enkelt inte denna dag. Vi bryter ihop och kommer igen. Nästa söndag möter vi Utsikten/Näset hemma på Prästängen kl 15.00.

Mölnlycke IF - Öckerö IF   7-0 (4-0)  200830