A-LAG HERR

Sviter brutna
2023-05-07 23:09

I lördags spelade vi en tidig seriefinal hemma mot Bergdalens IK från Borås.

Båda lagen hade inlett seriespelet med fyra segrar men motståndarna toppade tabellen före oss på bättre målskillnad.

Sen förra matchen utgick Karl, Tim, Elliot och Fredde ur truppen.

In kom istället Jacob, Jeppe, Linus, Hampus och Carl.

Carl Wiklander (in 77)

Vi hade pratat mycket i veckan om att Bergdalen är ett extremt snabba i omställningsspelet och har fyra riktigt bra spelare i de offensiva rollerna och att vi därmed måste akta oss för att tappa boll på fel ställen.

Redan i andra minuten kastar vi ett inkast rakt in i mitten, blir av med bollen vid mittcirkeln och sedan driver deras offensiva mittfältare förbi tre spelare in i straffområdet där han får en lätt knuff av Jeppe och faller som om han blivit skjuten i ryggen.

Visst, det finns en hand där och det kan motivera att straffen blåses men efter att sett den på video ett antal ggr så vågar jag påsta att det i 8 av 10 fall frias från domaren där, soft penalty minst sagt.

Straffen sitter stolpe in och sämsta tänkbara start.

Vi repar oss dock snabbt och efter 5min håller vi bollen bra utanför deras straffområde, Hampus spelar ut till Ludde på högerkanten som fintar med deras ytterback ett par tre ggr innan han lägger in bollen med högern mot bortre stolpen där Simon finns och vinner sin duell och nickar in 1-1.

Vi har rätt bra koll på spelet men de är livsfarliga när vi tappar boll på fel ställen då de snabbt kan involvera sina fyra där framme.

Efter en kvart slår vi en felpass i uppbyggnaden och de kan spela in i straffområdet där de får läge i dålig vinkel och Koffe kan rädda.

Efter 20min slår de en långboll där vi inte faller i tid och de kan löpa in bakom oss och spela sńett inåt bakåt till fritt läge i boxen men avslutet går högt över ribban.

Lite senare har de ytterligare en chans där de spelar in bollen på löpande spelare i boxen men vinkeln är inte den bästa igen och skottet går utanför.

Efter en halvtimma tar de sig fram på vänsterkanten och spelar fint in i straffområdet där avslutet dock touchar på vårt ben och utanför.

Strax efter tar vi oss fram där Jordan fint spelar loss Ludde till höger, hans inspel hamnar hos Simon som får fram bollen till Hampus som avslutar från nära håll men nu är det de som får ett fram ett ben som styr bollen strax utanför stolpen.

Ett par minuter senare får Simon vända upp i fin yta på offensiv halva och lyfter fram bollen mot en löpande Hampus, målvakten kommer ut men Hampus hinner precis före och får en tå på bollen förbi målvakten men tyvärr utanför stolpen.

Fem minuter före paus gör Ludde en fin soloraid på högerkanten där han tar sig förbi 2-3 motståndare hela vägen in i straffområdet där han avslutar med högern men utanför bortre stolpen.

Sista chansen kommer några minuter före paus där deras lagkapten får bollen en bit utanför straffområdet och med fin blick och känsla försöker sig på en chipp från långt håll som går över Koffe som snabbt backar och bollen kläms mellan ribban och Koffes händer innan han kan lägga beslag på den.

1-1 i paus efter en intensiv och jämn halvlek men där bortalaget skapar vassare chanser än oss.

Direkt i andra skapas det målchanser åt båda håll.

Först slår vi återigen en felpass i uppbyggnaden och de kan med två snabba pass spela sig fram till friläge i boxen men Koffe kommer ut snabbt och räddar.

Direkt efter kommer vi fram på högerkanten där Alex spelar fram till Ludde som viker in och avslutar mot bortre men målvakten kan tippa till hörna.

10min in på andra gör vi vårt första byte då Schröder kommer in istället för Linus.

Han går in på topp och Ludde flyttar ner på vänsterbacken.

Strax efter det skapar Bergdalen en chans via ett instick i straffområdet men Koffe är snabbt ute och nästan blockerar avslutet.

Efter dryga kvarten har vi ett bra anfall där Hampus kan vända in i plan precis utanför straffområdet och avslutar med ett skott som går strax utanför stolpen.

20min in på andra gör vi ett starkt hemjobb i en defensiv omställning men när Bergdalen vinner andrabollen så ligger vi lite ur position och de hittar ett hål mellan våra mittbackar dit en forward söker sig och får passningen och sedan vänder upp och avslutar i bortre för 1-2.

Efter målet drar sig bortalaget tillbaka litegrann och gör det kompakt för oss på deras planhalva.

Med kvarten kvar gör Carl Wiklander comeback efter att vart borta från matchspel i nästan två år efter sin andra korsbandskada när han ersätter Nystedt på topp.

Sista tio minuterna forcerar vi med fyra forwards vilket också öppnar upp mer ytor för Bergdalens kontringar.

Med 8min kvar har de ett inspel som touchas i ribban och ut.

Med knappa fem minuter kvar lägger Ludde fram en boll bakom backlinjen som Simon löper på och får huvudet på den studsande bollen precis före målvakten, hopslaget går bak till Schröder i straffområdet som ska trycka bollen mot det målvaktslösa målet men slår en rundpall och träffar bara bollen med utsidan och chansen rinner ut i sanden.

På övertid har Bergdalen en ny bra kontring som Koffe räddar innan vi får sista chansen i den 93:e minuten då deras back helt missar en rensning så att Schröder får bollen och spelar fram den till Simon som tar sig förbi sin motståndare in i straffområdet där han spelar tvärs till Hampus som avslutar men det blockeras av försvararen.

Tyvärr lyckas Jeppe snacka till sig ett andra gult kort efter matchslut och är därmed avstängd nästa match.

Matchen slutar med förlust 1-2 och därmed bröts vår segersvit i årets serie och även vår långa svit av förlustfria hemmamatcher.

Sist vi föll i en tävlingsmatch hemma på Prästängen var i september 2021.

Matchen var spelmässigt jämn där t.ex bollinnehavet var helt jämnt fördelat men Bergdalen var vassare än oss på sista tredjedelen och vinner rättvist.

Individuella plus idag till:

Koffe som gör många fina räddningar i målet.

Ludde som skapar mycket med sin individuella skicklighet.

Simon som fortsätter göra mål oavsett vilken position han spelar på samt lägger ner ett otroligt jobb match efter match.