A-LAG HERR

Märklig match!
2023-05-21 15:10

torsdags tog vi emot Jönköpings BK hemma på Prästängen.

Ett lag som slutade precis bakom oss i serien förra året (vi 3:a, dem 4:a) och som även låg strax bakom oss i året serie (3p skiljde inför matchen)

Sen förra matchen utgick Anton, Schröder, Samuel och Elliot ur truppen.

In kom istället Jacob, Jeppe, Fredde, Hampus och Nystedt.

Carl Wiklander (in 62)

Matchen startar och vi tar omgående tag i taktpinnen.

JBK är ett lag som vill spela sig fram i banan nerifrån och vi får direkt bra träff i vårt höga press-spel med mycket bollvinster, antingen högt upp i plan i farliga ytor eller längre ner där vi kan odla vårt eget bollinnehav.

Där kan vi utan större bekymmer spela oss förbi JBK:s press som är mer avvaktande och inte vållar oss några större bekymmer.

I 12:e min bryter Alex en passning från motståndarna och spelar upp bollen till Ludde på högerkanten, han sultunnlar sig förbi en motståndare och släpper bollen till Erik som på ett tillslag sätter bollen på Simons fötter som på ett tillslag spelar vidare till Tim som tar emot och trycker in 1-0 via stolpen.

Bara minuten efter målet bryter Alex återigen och spelar fram till Erik som spelar fram Simon i fart, han vänder och vrider innan han hittar ett avslut som målvakten kan rädda.

en stund senare snurrar Ludde med motståndarna utanför straffområdet innan han lägger ut bollen på vänsterkanten till Linus som trycker in ett inlägg som Simon avslutar på volley över ribban.

Vi har full kontroll på matchen och bud på mer med ett par tveksamma offside-avblåsningar.

Därför känns det oerhört onödigt när vi efter 20min kastar ett svårt inkast vid mittlinjen där vi blir av med bollen och deras farliga nr.7 kan sedan soloköra ända in i straffområdet där han placerar bollen förbi Koffe till 1-1.

Vi har en period efter målet där vi kommer av oss lite i spelet men hämtar oss ganska snabbt och börjar dominera matchbilden igen.

Dryga 10min innan paus vinner vi en 50/50 duell mitt på plan då Aste nickar fram en studsande boll till Erik som kan avancera mot deras straffområde, han gör en överlämning till Ludde som sedan väldigt snyggt curlar in bollen i bortre hörnet till 2-1.

Nästan direkt på avspark vinner vi tillbaka bollen genom Alex som hittar Erik som slår fram en boll till Simon i straffområdet.

Han tråcklar sig förbi två motståndare ich avslutar med vänstern intill första stolpen till 3-1.

Vi fortsätter trycka på och ett par minuter före paus kommer deras målvakt ut utanför straffområdet på en studsande boll för att nicka undan men Ludde går upp och vinner duellen mot honom så bollen går bak till Simon som lobbar mot det övergivna målet men den blir för lös och fallande försvarare kan ta hand om bollen.

På övertid i första halvlek kommer dock "fyran" då Linus starkt vinner boll utanför deras straffområde in i detsamma till Erik som går på utsidan sin motståndare och tåar in 4-1 vid första stolpen.

Riktigt bra halvlek från vår sida där vi konstant vinner boll på bra ställen, har variation i vårt anfallsspel mellan att hålla boll och hota samt är kompakta bakåt och inte släpper till ngt förutom målet.

Vi leder med 4-1 men det kunde vart större siffror efter 45min.

Andra halvlek startar och det ser liknande ut spelmässigt.

JBK försöker med samma spelsätt och vi har bra kontroll.

Efter knappa 10min kommer vi ett anfall med fart, Tim spelar till Simon utanför straffområdet som i sin tur spelar vidare mot Ludde som skottfintar bort sista försvararen och avslutar, målvakten räddar men inte bättre än att den går på försvararen och in i mål för 5-1.

Direkt på avspark spelar JBK hem bollen till målvakten som får en dålig touch och Simon vinner bollen av honom och ska promenera in med den i det öppna målet men får en benskyddstouch och tappar ut bollen över kortlinjen.

Minuten senare kommer vi fram igen i ett jättefint anfall där Alex spelar upp bollen på Simon som felvänd spelar sig fri genom att vägga med Erik och sedan frispelar Tim som blir nergjord i straffområdet där försvararen inte träffar ngn boll men domaren ändå friar.

Kändes som den straffen uteblev pga att det står 5-1.

En kvart in på andra gör vi vårt första byte då Carl ersätter Tim på topp.

Mitt i halvleken spelar Erik fram Ludde till ett friläge men deras inbytte målvakt räddar avslutet till hörna (mv fick utgå efter att sprungit ihop med egen spelare vid ett inlägg)

Strax efter det har vi en hörna som nickas undan, Linus tar hand om andrabollen och skjuter ett skott som blockas, bollen går till Jeppe som får på en kalasträff med vänstern men bollen går i undersidan ribban och ner innan de kan rensa undan.

i 73:e min gör vi ett dubbelbyte då Nystedt och Hampus kommer in och ersätter Ludde och Simon.

Med kvarten kvar skapar JBK en sällsynt chans då ett instick hittar fram till vänster i straffområdet men vinkeln är inte den bästa och Koffe kommer ut bra och räddar.

Med knappa 10min kvar spelar Koffe en lös studsande boll mot Jeppe som inte riktigt är på tå och de kommer imellan och vinner bollen och skjuter ett skott som tar på egen spelare och styrs förbi en ställd Koffe till 5-2.

Med 3min kvar tappar vi boll och JBK får möjligheten att ställa om snabbt på oss och kan skarva bollen vidare till en löpande spelare som skjuter ett skott som via Koffes händer går in vid första stolpen och helt plötsligt står det 5-3.

I samband med målet gör vi våra sista byte då Max kommer in som vänsterback istället för Linus och Truls ersätter Erik på mittfältet.

Minuten senare har vi en bollvinst där Carl spelar fram bollen till Hampus som fintar sin försvarare och skjuter men målvakten klarar, returen går till Jordan men målvakten räddar igen.

På tre minuters övertid blir det bökigt i vårt straffområde efter att Jeppe kanske bör ha en frispark när han trycks undan och inte kan nicka undan bollen som klungspelas lite nere vid kortlinjen innan de får spelat bak den och ett skott letar sin in i gaveln till 5-4.

Nu är det full panik både på och vid sidan av planen, ska vi tappa denna segern som känts så stensäker.

På 7min övertid spelar Aste fram bollen till Hampus som vänder bort sista försvararen och kommer fri mot målvakten och rullar den förbi honom och alla jublar men bollen går precis utanför stolpen.

I 98:e min blåser till slut domaren av matchen och vi vinner med 5-4.

Väldigt märklig match där vi gör det jättebra och leder med 5-1 efter 80min där det kunde vart både 6, 7 och 8-1.

Sedan får de slumpmässigt in 5-2 och efter det är vi inte tillräckligt skarpa och släpper in två mål till och det blir riktigt nervigt innan domaren blåser av.

Vi får ta med oss den fina prestationen fram till 80 och analysera vad vi måste göra bättre framgent på sista 10 + tillägg.