SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÖCKERÖ IF
HJÄRTA, RESPEKT & SAMMANHÅLLNING
A-LAG HERR

Referat
2024-03-17 22:15

Har haft svårt att hinna med referatskrivandet de senaste så här kommer referat från våra två senaste matcher.

 

Torsdag den 7 mars spelade vi semifinal i västra cupen mot Styrsö BK.

Sen matchen innan utgick Jacob, Carl och Elliot ur truppen.

In kom istället Koffe, Simon och Anton.

 

Laget:

 

Kristoffer Gregenäs

--------------------------------------------------

Alexander Simonsson (ut 89)

Jesper Olofsson

David Ngoma (ut 46)

Linus Solbräcke (ut 75)

--------------------------------------------------

Victor Niklasson

Jordan Arnesson

Herman Friess (ut 60)

-------------------------------------------------

Ludvig Wiklander 

Simon Olsson (K)

Edvin Dahlkvist

 

Ers:

Elis Bryngelsson

Arvid Sundström (in 46)

Anton Dahlgren (in 89)

Truls Lindkvist Andell (in 60)

Gustav Claeson (in 75)

 

Matchen startar och vi tar ett väntat grepp om händelserna men bolltempo och löpningar är alltför bekväma för att vi ska skapa tillräckligt med chanser på spelövertaget.

Efter knappa 10min kommer dock ett fint anfall på vänsterkanten där Linus, Aste och Edvin kombinerar sig fram och den förstnämnde sätter en boll till Simon som slår ett inspel som Ludde inte riktigt når fram på.

Han följer dock med bollen till höger i straffområdet och spelar snett inåt till Edvin som vänder runt och avslutar klockrent i stolpen och ut.

Direkt efter kommer Styrsö fram på sin vänsterkant och slår ett tidigt inlägg som deras spelare kommer precis före Koffe på men volleybredsidar utanför.

Halvleken fortskrider med ett Styrsö som tar för sig bra och spelar bra, de försvarar kompakt och är starka i duellerna på deras längre bollar.

Efter 20min har vi en rörig situation i vårt straffområde där vi är otroligt passiva i försvarspelet i flera situationer där det leder till ett läge framför Koffe där det blir ett ihopslag som är på väg att lobbas över Koffe men han hinner tillbaka och tippar bollen över ribban.

Lite senare biter vi oss fast runt deras straffområde efter en hörna och Aste slår ett inlägg som Simon nickar tätt över.

Strax därefter har Styrsö en hörna som nickas tätt utanför.

Efter knappa halvtimman har vi ett bra anfall på högerkanten, Alex vinklar en yttersida fram till en löpande Simon som slår ett inspel som målvakten bara får en hand på och bollen går till Edvin som enkelt kan lyfta in 1-0.

Men målet hjälper oss inte att få fart på spelet utan istället fortsätter det gå ganska långsamt offensivt samtidigt som vi är bekväma i defensiven då Styrsö ställer om.

Efter dryga halvtimman är vi alldeles för tama mitt på plan vilket gör att Styrsö kan sätta ut bollen på högerkanten, där de slår ett inlägg aom touchar Linus på väg in i straffområdet där vi bara står och tittar på när en Styrsöspelare kan nicka in 1-1.

Några minuter senare har de ett långt inkast där vi återigen är otroligt passiva i eget straffområde, men vi lyckas få undan bollen men den kommer in igen och en missad mottagning blir en passning till helt ren motståndare som vi står bredvid och tittar på när han från nära håll sätter 1-2.

Vi har chansen till kvittering i slutet på halvleken när Jeppe slår ett tidigt inlägg till Simon men nicken går i ribban.

 

Underläge i paus där vi är överens om att vi behöver förbättra det mesta.

David får också utgå efter problem med magen och Arvid kommer in som mittback.

Vi byter också position på Linus och Edvin.

 

Andra halvlek startar och vi får en perfekt start då vi kvitterar nästan direkt.

Alex sätter upp en boll på Linus som skarvar direkt till Simon som spelar fram Ludde till ett friläge men målvakten räddar.

Hörnan slår Ludde och bollen går förbi alla i förstaduellen till bortre ytan där Arvid finns och slår in bollen till 2-2.

Vi har bättre fart och tempo i andra halvlek och Styrsö försvarar nu enbart egen planhalva och kommer sällan eller aldrig upp i omställningar längre.

Efter 10min har vi ett anfall med fart på vänsterkanten där Edvin slår ett inspel i straffområdet till Ludde som tar emot och avslutar stenhårt men målvakten reflexräddar.

Vi gör andra bytet efter en kvart då Truls ersätter Herman på mitten.

Med 20min kvar sätter Jeppe en bra boll ut på vänsterkanten till Simon som bryter in i banan men blir fult fälld precis utanför straffområdet.

Ludde slår frisparken i ribban och ner på mållinjen men tyvärr inte över den.

Med kvarten kvar kommer Gurra in på topp istället för Linus.

Vi fortsätter trycka på mot ett allt lägre och tröttare Styrsö.

Vi har ett bra anfall där Alex kommer in i mitten och spelar till Simon som sätter ett instick till Ludde som blir fri men målvakten får upp en hand och räddar.

Strax därefter kommer Edvin runt på vänsterkanten och sätter ett inlägg till Ludde på bortre ytan i straffområdet men han får ingen ren träff på bollen.

I näst sista ordinarie minuten slår vi bort bollen på mittplan, de sätter ut den på högerkanten där vi blir bolltittande och inte tar upp en släpande löpning centralt i banan där dem hittar in med en pass och skottet från strax utanför straffområdet smiter in vid stolpen till 2-3 och ridå.

Vi byter in Anton istället för Alex på de två övertidsminuterna och får en sista chans då vi spelar oss loss på kanten och Ludde spelar in till en uppflyttad Arvid i straffområdet men avslutet blockeras av försvarare till hörna.

Matchen slutar 2-3 och skrällen är ett faktum.

 

Vi är otroligt besvikna över vår insats där vi trots 75% i bollinnehav och fler målchanser brister lite i ödmjukhet och inte gör grunderna riktigt ordentligt.

Samtidigt gör Styrsö en imponerande insats där de spelar smart och maximerar sin prestation.

Senare vinner de även finalen och står som mästare i västra cupen 2024.

 

Matchfakta:

 

Öckerö IF - Styrsö BK   2-3 (1-2)

 

1-0 29min Edvin Dahlkvist (Simon Olsson)

1-1 33min

1-2 37min 

2-2 48min Arvid Sundström (Ludvig Wiklander)

2-3 89min

 

 

Två dagar senare var det dags för träningsmatch mot IF Väster hemma på Prästängen.

Lite rotation i både trupp och startelva med tanke på det täta matchandet.

Sen föregående match utgick Koffe, Alex, David, Simon och Anton ur truppen.

In kom istället Jacob, Erik, Elliot, Hampus, Tor och Tim.

 

Laget:

 

Jacob Aduama

-------------------------------------

Linus Solbräcke (ut 67)

Arvid Sundström

Jesper Olofsson (ut 67)

Edvin Dahlkvist (ut 46, in 67)

-------------------------------------

Victor Niklasson (ut 46, in 67)

Truls Lindkvist Andell (ut 46)

Erik Gustafsson (ut 46)

---------------------------------------

Elliot Ingemarsson

Hampus Nilsson

Gustav Claeson (ut 67)

 

Ers:

Elis Bryngelsson

Ludvig Wiklander (in 46)

Jordan Arnesson (in 46)

Herman Friess (in 46)

Tor Birkas Olsson (in 67)

Tim Sjöström (in 46)

 

Efter den mindre lyckade insatsen mot Styrsö så pratade vi mycket om att göra de grundläggande sakerna ordentligt inför denna matchen och det tycker jag vi lyckas med även om spelet inte sprudlar.

Redan efter fem minuter skapar vi första chansen då Gurra och Edvin växelspelar sig in i straffområdet där den senare spelar in till Elliot som vänder runt och avslutar men precis utanför.

Väster är också ganska pigga i början och vi får jobba lite i försvarspelet vilket är tillfredställande att vi gör på ett bra sätt.

De har en chans efter dryga kvarten där ett löp in i box och en sidledspass ger ett bra läge som skjuts utanför.

Strax efter det anfaller vi, blir av med bollen men återerövrar den högt upp i banan, Edvin spelar ut på vänsterkanten till Gurra som spelar in i straffområdet till Erik som motläggar sig förbi en motståndare och sedan placerar in 1-0.

Bara minuten senare slår vi ett indianpass i uppspelsfas vilket ger Väster ett bra skottläge men Jacob räddar säkert.

Erik är sedan ytterst nära att bli tvåmålsskytt när Jeppe sätter upp en fin pass på Gurras fötter som skarvar vidare på Erik en fart, han driver in i boxen och försöker spela Truls men dem bryter och bollen går tillbaka till Erik som skjuter i stolpen och ut.

Efter det är Gurra nära att lyckas med ett konsstycke när Edvin sätter ett instick till honom men bollen rinner ner mot kortlinjen fär målvakten kommer ut, Gurra sulfintar bort honom och försöker trä in bollen köksvägen på hockeymaner men en back hinner fram för att blockera.

Sista som händer i halvleken är att Väster slår en hemåtpass som målvakten ska spela vidare men missar bollen helt som rullar in i det öppna målet till 2-0.

 

Stabil första halvlek utan att glänsa.

En del planerade byten i paus och ett oplanerat då Truls kände sig yr och fick utgå och ersattes av Herman.

I övrigt kom Ludde in som vänsterback istället för Edvin.

Jordan på mittfältet istället för Aste.

Tim in på topp, Hampus ner på mitten och Erik gick ut.

 

Andra halvlek startar med en chans för Väster där en långboll bakom vår backlinje ger deras forward läge i box men avslutet blir tamt efter kamp med Arvid.

Annars är vi ganska pigga inledningsvis där Herman har en hög bollvinst och spelar fri Tim i straffområdet men målvakten kommer ut bra och räddar avslutet.

Efter en kvart spelar Hampus fri Ludde med en härlig boll men förstatouchen blir lite lång och han får stressa iväg avslutet utanför.

Väster kommer bättre in i spelet efterhand och har en bra chans när de växelspelar sig in i box och avslutar i stolpen och sedna skjuter returen över.

Strax efter slår vi ett uppspel i gapet på motståndarna som kan spela fram en spelare till friläge som snyggt chippar in 2-1.

Mitt i andra halvlek gör vi tre nya byten då Aste får testa på högerbacksplatsen när han ersätter Linus.

Edvin ersätter Jeppe som mittback och Tor ersätter Gurra när han går in på mittfältet och Hampus flyttar tillbaka upp på topp.

Inte jättehändelserikt i slutet på halvleken, vi har en chans efter ett fint anfall där Edvin tar fram bollen och spelar fri Ludde i boxen men avslutet går rakt på målvakten.

 

Matchen slutar med seger 2-1 efter en stabil match där vi prioriterade grunderna.

Individuella plus till Edvin, Aste och Hampus.

 

Matchfakta:

 

Öckerö IF - IF Väster 2-1 (2-0)

 

1-0 19min Erik Gustafsson (Gustav Claeson)

2-0 45min Självmål

2-1 62min 

 

Denna helgen har vi tillbringat på Hotell Riviera i Båstad där vi haft ett mycket givande träningsläger.

Nu är det fullt fokus på genrepet inför seriestarten då vi tar emot seriekollegan Sävedalens IF hemma på Prästängen nu på lördag innan serien startar helgen efter på långfredagen.


Nyhetsarkiv
5:e raka guldet!2024-07-09 23:27
Finalsviten intakt2024-07-06 11:25
Landvetter hemma2024-06-22 12:43
Astrio borta2024-06-17 00:52
Qviding hemma2024-06-11 19:19
Jonsered borta2024-06-04 20:06
Varberg hemma2024-05-29 23:19
Sävedalen borta2024-05-22 19:27
Lindome hemma2024-05-16 15:47
Huskvarna borta2024-05-08 06:09
Underkänd insats2024-05-01 21:44
Reserv Elit igång2024-04-20 23:45
Blåsigt mot Bergdalen2024-04-18 17:22
Hemmapremiären spelad2024-04-08 23:08
Referat2024-03-17 22:15
Första förlusten2024-03-06 23:10
Stabil insats!2024-02-29 12:14
Västra cupen igång2024-02-18 11:47
INSTÄLLT!!!2024-02-10 11:07
Vinst i Gustafs Cup!2024-01-18 21:48
Nyförvärv2023-12-20 20:52
Fin avslutning!2023-10-11 11:54
SERIESEGER!!!!!2023-10-05 17:00
Ny stabil insats2023-09-23 17:18
Gott dagsverke2023-09-18 23:00
Målsnålt igen!2023-09-11 22:51
Tuff seriefinal2023-08-31
Höstsäsongen igång!2023-08-15 09:39
5:e raka cupguldet!2023-07-09 12:48
Storseger i semifinalen!2023-07-06 22:32
Skärgårdscupen igång2023-07-05 00:16
Revansch!2023-06-25 22:39
Bottennapp!2023-06-21 21:52
Ny bra insats!2023-06-11 09:19
Serieledning!2023-06-04 18:58
Angered borta2023-05-30 17:00
Märklig match!2023-05-21 15:10
Sen vändning!2023-05-15 00:28
Sviter brutna2023-05-07 23:09
Blåsig match2023-05-03 19:00
Dramatisk avslutning!2023-04-23 00:10
Premiären spelad!2023-04-13 12:35
Genrep mot Kållered2023-04-06 13:58
Säsongen avslutad2022-10-02 16:57
Obesegrade hemma 20222022-09-25 12:52
Stark insats!2022-09-11 11:01
Seger!2022-09-05 06:17
Ny tung avslutning2022-08-14 22:37
Historien upprepade sig2022-08-07 13:21
CUPGULD!2022-07-16 16:16
Finalklart!2022-07-08 07:00
Vidare i cupen!2022-07-03 21:21
Kämpaseger!2022-06-23 15:41
Tung avslutning2022-06-19 18:23
Derbyseger!2022-06-12 10:10
Frustrerande match2022-06-09 00:03
Fin vecka!2022-05-31 07:02
Storseger!2022-05-21 23:03
Blåsig match2022-05-15 10:03
Första förlusten2022-05-10 07:00
Jämnt igen!2022-04-30 19:41
Seriespelet igång2022-04-10 13:17
Seger i genrepet!2022-04-03 11:51
Äntligen seger!2022-03-19 23:28
Ryckig match2022-03-12 16:43
Förlust på majvallen2022-03-06 09:46
Sista matchen spelad2021-11-21 23:45
Tre poäng2021-11-15 23:26
Fin skalp!2021-11-07 11:48
Tuff uppgift2021-10-24 20:57
Blåsig match!2021-10-17 21:01
Svag insats2021-10-10 21:41
Storseger!2021-10-03 23:39
Revansch!2021-09-27 23:05
Sexpoängsmatch!2021-09-19 18:37
Första hemmaförlusten2021-09-11 23:51
Ny seger för B-laget!2021-09-08 12:25
Ny bortaseger2021-09-05 00:02
Delad pott igen2021-09-01 00:09
Första B-lagsmatchen2021-08-26 22:14
Klar bortaseger!2021-08-22 11:19
Poäng mot serieledarna!2021-08-15 11:25
Returmöte2021-08-08 23:11
Tuff omstart2021-08-03 21:44
CUPGULD IGEN!2021-07-11 19:41
Seger och sorg2021-07-08 18:52
Skärgårdscupen igång!2021-07-04 01:01
Ny hemmaseger!2021-07-02 17:48
MATCHÄNDRING!2021-06-27 14:13
Bortaförlust!2021-06-26 12:53
Revansch!2021-06-16 00:16
Klart för spel!2021-05-20 22:19
B-laget fullpoängare2020-10-08 15:21
Serien färdigspelad2020-10-04 10:56
Bortkastade poäng2020-09-13 16:52
Match med två ansikten2020-09-06 11:23
Storseger för B-laget2020-09-01 23:21
Lång lördag!2020-08-23
Serien igång igen2020-08-09 23:34
B-laget seriespel igång2020-08-04 12:46
Ny uddamålsförlust2020-06-27 00:51
SUR premiärförlust2020-06-15 13:02
Säsongen drar igång!2020-06-07 13:41
Seger mot Kode2020-03-29 20:15
Ny storseger2020-03-22 11:47
Oavgjort mot Lerum2020-03-09 00:29
Västra cupen igång2020-02-19 21:53
Utslagna i semifinal2019-12-01 21:52
B-laget färdigspelade2019-10-02 20:59
Seg avslutning2019-09-29 22:26
Då var det klart!2019-09-22 23:58
Seger för B-laget2019-09-17 21:56
A + B-lagsreferat2019-09-10 00:48
Storseger för B-laget2019-09-05 16:19
Seger i derbyt!2019-09-01 10:01
Seger i toppmötet!2019-08-28 15:52
Sviten bruten2019-08-14 23:54
Seger i omstarten2019-08-11 00:24
CUPGULD!2019-07-07 16:41
Finalklart!2019-07-04 09:46
Sent avgörande2019-06-30 01:24
Hemmasviten intakt2019-06-20 17:29
Seger på Gröna vallen2019-06-15 16:37
B - laget vann igen2019-06-05 20:00
Två sviter utökades2019-05-30 21:47
Märklig match2019-05-10 13:22
Storseger för B-laget2019-05-07 01:19
Stabil vinst!2019-05-05 10:18
Ny hemmaseger!2019-04-28 00:32
Delad pott för B-laget2019-04-24 15:30
Bekväm seger2019-04-14 12:40
B-laget igång2019-04-10 15:03
Kostsam premiärseger2019-04-04 13:49
Seger i genrepet2019-03-30 18:11
Bottennapp2019-03-23 16:25
Vinst igen!2019-03-10 11:50
Tredje raka!2019-02-28 20:16
Ny seger2019-02-24 01:49
Vinst i västra cupen2019-02-20 23:42
Oavgjort mot Zenith2019-02-16 22:45
Vinst mot Velebit2018-09-30 22:18
Förlust för B-laget2018-09-13 13:34
INGEN MATCH IMORGON!!2018-09-07 21:20
Tredje raka segern2018-09-01 12:01
Skön seger2018-08-26 11:21
Vinst i omstarten2018-08-18 22:46
Seger i genrepet2018-08-12 17:55
Cupguld!!2018-07-10 00:37
Storseger i semifinalen2018-07-05 21:06
Kollaps!2018-06-21 11:44
Märklig match2018-06-18 16:43
Oavgjort mot Mölndal2018-06-14 23:17
Derbyseger!!2018-06-10 21:28
Serieseger!!2018-06-08 15:52
Kämpaseger!!2018-06-05 16:26
Oavgjort igen2018-05-29 12:39
Dramatiskt derby2018-05-19 20:49
Bortanollan spräckt2018-05-10 21:59
Fredagsvinst!2018-05-05 12:15
Nollade av Kärra2018-04-30 16:08
Seger för B-laget2018-04-24 15:51
Ändrad matchstart2018-04-23 16:26
Klar seger mot Finlandia2018-04-21 22:47
Straffade i slutminuten2018-04-17 16:47
Förlust för B-laget2018-04-13 15:47
Seger i hemmapremiären2018-04-08 12:09
Oavgjort i genrepet2018-03-24 21:36
Seger mot Kode2018-03-10 20:27
Första förlusten2018-03-04 21:59
Straffseger mot Björkö2018-02-25 22:20
Seger i västra cupen2018-02-21 23:33
Seg avslutning2017-10-04 22:54
1-1 i höstderbyt2017-09-25 02:16
Oavgjort igen2017-09-17 23:44
Seger igen för B-laget2017-09-11 23:19
Seger för B-laget2017-09-05 16:26
En fin seger2017-09-02 23:57
Svängig match2017-08-27 12:44
Svag insats2017-08-23 00:27
Förlust i omstarten2017-08-13 22:12
Straffade i finalen2017-07-11 17:51
Rafflande semifinal!2017-07-07 01:25
Ingen match imorgon.2017-07-03 19:10
Vi var värda mer!!2017-06-30 01:20
Stark avslutning!!2017-06-23 01:00
Kostsam förlust2017-06-17 00:08
Derbyseger !!!2017-06-02 16:47
Förlust igen2017-05-29 21:55
Första hemmaförlusten2017-05-21 01:23
Tredje raka!!2017-05-12 23:46
Sent avgörande2017-05-06 01:08
Seger!!2017-05-01 11:37
Ny bortaförlust2017-04-21 22:45
Delad pott i premiären2017-04-02 21:57
Förlust i genrepet2017-03-27 16:12
Året 20162017-03-22 13:33
Vinst mot Gårda2017-03-18 22:50
Komfortabel seger2017-03-14 23:13
Lördagens match flyttad2017-03-10 13:36
Annorlunda match2017-02-25 21:52
Förlust i sextisiste2017-02-23 16:31
Seger mot Romelanda2017-02-12 15:41
Division 4B herrar 20172016-12-13 12:24