A-LAG HERR

En match med två ansikten
2017-03-03 11:54
I onsdags avslutade vi gruppspelet i västra cupen med match mot våra seriekollegor GFF.
Matchen spelades på Önneredsplan och sen förra matchen utgick Fernando (jobb) och DD (sjuk) ur truppen.
In kom istället Larsson och John.A. Vi ställde upp som följer:

Koffe---Eken,Murr,Koller,Simonsson---Krille,Fredde,Herman---Joshua,Larsson,Matte
Avb: John.A,Nystedt,Ralle

Vi startar tyvärr matchen lite på hälarna medans GFF är mer på tårna och tar tag i taktpinnen från början.
Dom vinner de flesta närkamperna och har hög intensitet i sin press vilket stressar oss och när vi inte har tillräckligt med kvalite i passningsspelet så leder det till många bolltapp och noll rytm i spelet för våran del.
Efter ca 10min skapar GFF matchens första chans då Murr först gör en riktigt fin brytning men blir liggande och kan inte få iväg bollen riktigt vilket ger deras spelare en skottchans vid straffområdet men skottet går en bit utanför stolpen.
GFF får tryck på oss främst genom fasta situationer, dom jobbar till sig en hel del hörnor och inkast som kastat långt in i vårt straffområde.
Efter 20min får dom utdelning på en hörna när vi tappar markering på en spelare i boxen som får fritt fram att nicka in 0-1.
Dom har ytterliggare ngn hörna som är farligt nära att resultera när bollen flyger runt i vårt målområde men vi lyckas både blockera ett närskott och Koffe räddar returen oxå den från nära håll.
Vi får lite bättre ordning på spelet sista delen av halvleken och kan etablera lite mer spel på deras planhalva.
Bästa chansen har vi när Joshua spelar fram Matte som får en bra träff på sitt skott men målvakten gör en fin räddning till hörna.
Sista som händer i första halvlek är att vi tappar boll på egen planhalva och GFF sätter en snabb boll i djupled som forwarden avslutar säkert i mål för 0-2.
Våra killar hävdar att det var offside, från min position kan jag inte se om han var det eller inte.

Så underläge 0-2 i paus. Efter en blek halvlek från vår sida var det inget att säga om utan siffrorna speglade matchbilden.
Det är inga konstigehter med hur GFF spelar, skillnaden mot mötena i serien förra året är att de pressar högre upp i banan nu men annars är det att dem vill utnyttja våra misstag och snabbt ställa om med en boll i djupled på individuellt duktiga forwards/yttrar samt att få till hörnor och långa inkast där dom är tunga.
Vi gör tre byten i paus. Murr, Koller och Fredde går ut och John.A, Nystedt och Ralle kommer in, vi gör även några justeringar i positioner och spelar andra halvlek med följande uppställning:

Koffe---Nystedt,Eken,John.A,Simonsson---Krille,Herman,Matte---Ralle,Larsson,Joshua

Direkt när andra halvlek börjar så ser det bättre ut för våran del. Nu är det vi som vinner närkamperna och dessutom så har vi mycket bättre kvalite i vårt passningsspel och mycket bättre rörelse vilket gör att vi lyckas spela oss ur GFF:s press gång på gång.
Första chansen kommer efter dryga 5min då vi efter ett fint anfall kommer in i straffområdet till höger, Matte sätter ett inspel som touchar en back och går förbi målvalten men tar i ribban.
Bara någon minut senare får Larsson en stor chans när han får fritt läge vid straffpunkten men målvakten gör en jätteräddning.
Vi fortsätter att trycka på och i nästa minut får Josh två stora chanser på kort tid. Först efter ett inlägg från Matte där Josh blir helt ren framför målvakten men nickar över och strax efter får han ett nytt inspel från kanten, denna gång efter marken, men hans avslut räddas denna gången av målvakten som briljerar under denna period i matchen.
Efter knappt halva halvleken får vi äntligen utdelning efter en kort hörna som så småningom slås in på bortr stolpen av Nystedt till Matte som nickar in den framför mål där den trycks in i nät.
Men domaren blåser bort målet för offside på Matte vilket var helt felaktigt då han kom löpandes bakifrån och var onside med marginal då bollen slogs.
Vi fortsätter trycka på och i nästa anfall ngn minut senare får vi en ny hörna. Bollen slås in nära mål där den hoppar runt lite innan den hamnar hos Matte som skjuter från nära håll, målvakten är där igen men denna gången klarar han inte hålla bollen utanför då skottet går via hans händer och in i mål till 1-2.
Under andra halvlek har GFF sjunkt lägre och lägre ju längre tiden har gått men trots detta så fortsätter vi genom mkt fin rörelse, bra passningsspel och mycket löpningar i djupled spela igenom dom gång på gång.
Med ca 10min kvar spelar vi upp ett nytt fint anfall där Matte kommer runt på högerkanten och spelar in bollen i straffområdet till Simonsson som kommer före sin motståndare men blir hårt tagen i ryggen samtidigt som han avslutar och bollen går på fel sida stolpen.
Med dryga 5min kvar blir det ett missförstånd när Eken ska pass Nystedt som dock redan vänt ryggen till och GFF kan bryta och frispela en forward men Koffe kommer ut bra och räddar till hörna.
Jesper Olofsson med förflutet i Öckerö och Hälsö spelar fr.om denna säsongen i GFF och med 2min kvar drar han på sig sitt andra gula kort och blir utvisad.
Vi får en sista chans i slutsekunderna då Nystedt blir frispelad och hinner precis före målvakten men kan bara stöta bollen förbi honom och den går över ribban.

Det slutar med en 1-2 förlust i en match som verkligen hade två olika halvlekar.
I den första är GFF det klart bättre laget och leder fullt rättvist med 2-0 i paus.
I andra halvleken kommer vi ut och ändrar matchbilden totalt då det istället är vi som är det klart bättre laget och t.o.m är lite mer dominanta och skapar mer chanser än vad GFF gjorde i första.
Dock klarar vi inte att omsätta övertaget i mer än ett mål vilket gör att vi förlorar matchen men prestationen i andra halvlek var försäsongens bästa hittills vilket gör att vi ändå kan gå från denna matchen med den go känsla.
Individuellt var det oxå skillnad mellan halvlekarna. I första halvlek var det väl egentligen bara Krille och Matte som kom upp i nivå.
I andra halvlek gör allihopa en rejäl uppryckning och samtliga förtjänar beröm men bäst var Matte och inhoppande John.A.
I och med förlusten är västra cupen slut för våran del, vi önskar GFF lycka till i kvartsfinalen mot V.Frölunda.
För oss väntar nu ett teambuildingläger i helgen nere i SKåne lett av våra fystränare Stahre och Martin.
Nästa träningsmatch spelas den 11 mars på Prästängen mot Masthuggets BK.