A-LAG HERR

Vinst mot Gårda
2017-03-18 22:50

Efter måndagens seger mot Masthugget var det idag (lördag) dags för andra träningsmatchen denna veckan då vi gästades av Div.4A-laget Gårda BK.

Efter matchen i måndags har vi haft en tuff vecka med mycket frånvaro pga främst skador och sjukdomar så det var med lite osäkerhet på formen som vi gick in till dagens match.

Sen i måndags utgick Eken (skadad), Jonte (sjuk), Herman (tenta) och Albin ur truppen och in kom istället John.A, Nystedt, Fredde och Arnesson.

Laget:

Koffe---Nystedt,John.A,Koller,Simonsson---Krille,Larsson,Matte---Ralle,Fernando,Joshua

Avb: Murr,Fredde,Arnesson,DD

Vi startar matchen på ett bra sätt och kan med hög press i medvinden direkt ta ett tydligt kommando spelmässigt.

Gårda försöker spela sig ur vår press men vi vinner ideligen bollen på offensiv planhalva. Dock har vi lite för dålig rörelse efter att vi vunnit boll vilket gör att vi inte hittar fram till heta målchanser.

Efter 8 minuter tar sig Gårda för första gången i matchen in på vår planhalva med bollen under kontroll och gör då 0-1 efter en av deras spelar snappar upp en andraboll och lättvindigt får komma till skottläge vid straffområdeslinjen där han får till ett inte alltför hårt men välplacerat skott som sitter invid stolpen.

Matchbilden fortsätter sedan på samma sätt som innan målet med skillnaden att Gårda då och då tar sig förbi vår förstapress och vid de tillfällena kan dom hota med några snabba spelare i sin offensiv.

Det dröjer till halva halvleken innan vi skapar vår första riktiga chans då ett fint anfall spelas upp där Fernando skarvar fram bollen till Matte som slår ett inlägg mot Joshua som målvakten inte kan greppa och bollen ramlar ner framför mållinjen där Gårda är snabbast och kan rensa undan den.

Några minuter senare är vi nära att få utdelning på en hörna som slås in lågt och inte tas undan av Gårda utan det blir lite flipper i målområdet innan vi avslutar utanför.

Gårda tar insparken snabbt men vi vinner tillbaka bollen direkt utanför straffområdet och två snabba pass från Ralle och Larsson ger Fernando läge till höger i straffområdet men skottet går över ribban.

Minuten senare tror vi att Fernando kvitterar men domaren dömer bort målet för offside (tror jag) vilket kändes tveksamt om det nu var det han dömde för.

Sista delen på halvleken går matchen ner i tempo lite och det händer inte så mycket, Matte har ett fint långskott som går strax utanför stolpen och i sista minuten får Gårda en bra chans att utöka ledningen då vi tappar boll med mycket folk påväg fram i banan och Gårda kan ställa om men avslutet skjuts över ribban i bra läge.

Halvtidsvila och underläge med 0-1 vilket kändes lite missvisande då vi haft ett klart övertag spelmässigt med det mesta av spelet förlagt till Gårdas planhalva under första halvlek.

Tyvärr var det sista som hände i halvleken att Matte drog på sig en bristning i baksidan och nog blir borta ett tag.

Vi gör tre byten i paus då Murr ersätter John.A som mittback, Fredde ersätter Matte på mitten och DD ersätter Joshua på topp.

Andra halvlek startar ganska likt den första, vi fortsätter vinna mkt boll på offensiv planhalva medans Gårda försvara sig lågt och hoppas hitta omställningar med sina snabba spelare.

knappa 10min in på andra vinner vi återigen boll på halva deras planhalva, bollen går till Fernando som tråcklar sig förbi två spelare och sätter ett perfekt instick som friställer en löpande DD som kan placera in 1-1.

Några minuter senare bryter sig Simonsson fram på vänsterkanten och får fram bollen till DD i straffområdet som under hård press avslutar strax utanför målvaktens högra stolpe.

Dryga kvarten in på andra har vi en hörna som tas kort av Krille o Nystedt där den senare lyfter in bollen mot bortre stolpen där Fernando nickar ner den till Koller som får guldläge bra nån meter från mål men lägger bollen över ribban.

Gårdas kontringar blir mer och mer sällsynta i andra halvlek men med tjugo minuter kvar kommer dom fram på högerkanten och ett inlägg slås överlångt på bortre stolpen där en av deras killar kan stöta in bollen i mål till 1-2.

Strax efter målet har vi en ny hörna som Krille slår på Murrs panna men nicken går över ribban.

Vi fortsätter trycka tillbaka Gårda och med dryga kvarten kvar vänder vi spelet fint ut till Nystedt på högerkanten som tar sig förbi sin motståndare och slår ett inspel som stoppas med handen av försvararen med straff som följd.

Fernando är säker från 11m och kvitterar till 2-2.

Med 10min kvar kommer Arnesson in istället för Ralle. Nystedt flyttar upp på topp och Arnesson tar högerbacken.

Med dryga 5min kvar spelar vi upp ett jättefint anfall där vi sågar oss fram på vänsterkanten genom Simonsson och Larsson där den sistnämnde kommer ner till kortlinjen och sätter in bollen mot straffpunkten där Fredde fyllt på och kan bredsida in bollen vid stolpen för 3-2.

Gårda försöker forcera i slutminuterna men kommer inte närmare än ett halvläge där Koffe kommer ut bra och avstyr.

Vi vinner med 3-2 efter en bra genomförd match där vinstmarginalen sett till spel och chanser borde vart större.

Vi fick lite oväntat mkt bollinnehav i matchen mot ett Gårda som låg mkt lägre än vad jag hade väntat mig och mestadels satsade på kontringar.

Tråkigast med matchen var förstås att vi får lägga till Matte på skadelistan vilket ytterligare tunnar ut vår trupp.

Individuella plustecken idag till Simonsson som skapar mkt från sin kant framförallt i andra halvlek.

Krille och Larsson som hittade rätt på mitten både i defensiven och offensiven.

Fernando som när han får igång fötterna som i andra halvlek och får upp rörelsen är svårbevakad för motståndarna.

Fredde och DD står för fina inhopp i paus och bidrar förutom med varsitt mål till att vi kan hålla upp tempot och pressen matchen ut.