HJÄRTA, RESPEKT & SAMMANHÅLLNING
A-LAG HERR

Referat Mölnlycke IF - Öckerö IF
2017-06-10 18:39

Idag var det dags bortamatch mot Mölnlycke IF. Matchen började kl 13 men kampen om att få ihop ett lag startade i början på veckan.

Vi visste sen tidigare att Murr och Ralle skulle vara bortresta till denna matchen. Och i förra omgången mot Björkö så drog både Nystedt och Simonsson på sig sina tredje varningar vilket betydde att dom var avstängda.

Dessutom så var Joshua tvungen att jobba och när sedan Sundström dagen innan match ringde och sjukanmälde sig så saknade vi hela sex spelare jämfört med senaste matchen.

Men det tog inte stopp där. Tre spelare som skulle komma in som ersättare i truppen var John.A, Jonte och Noah men den sistnämnde gjorde som Sundström och sjukanmälde sig dan innan match och på matchdagens morgon ringer både John.A och Jonte och meddelar att även dom är sjuka och inte kan vara med.

Till saken hörde också att vårt juniorlag är ansvariga för Ö-bollen denna helgen vilket gjorde att dom spelarna var uppbundna där.

Efter lite förhandlingar med juniortränare Magnus så fick vi tillgång till Jacob och Mahdi vilket gjorde att vi åtminstone kunde ha två utespelare på bänken.

Vi har ju även fyra spelare på listan över långtidsskadade och med all denna frånvaron fick vi flytta om lite i laget och en del spelare fick testa ovanliga positioner.

Nu äntligen till själva matchen där då Nystedt, Simonsson (avstängda), Ralle, Murr (bortresta), Joshua (jobb) och Sundström (sjuk) utgick ur truppen och in kom istället Samuel,Aronsson,Jacob och Mahdi.

Efter alla dessa turer ställde vi upp med följande lag:

Koffe---Fredde,Albin,Koller,Krille---Samuel,Erik,Herman---Matte,Fernando,DD

Avb: Aronsson,Jacob,Mahdi

Matchen startar precis som vi förväntat oss med ett MIF som ligger ganska lågt i försvaret och vill komma åt omställningar på oss.

Trots att dom ligger lågt så hittar vi förvånasvärt mycket ytor på deras planhalva i första halvlek.

Det finns gott om yta mellan deras backlinje och mittfält där ngn av våra forwards eller mitfältare ofta kan komma i bra posiitoner.

Redan efter dryga 5min får vi till ett fint anfall där Matte, Herman och DD fint kombinerar på vänsterkanten innan Matte slår ett inlägg som deras försvarare är först på men han får ingen riktig träff på undannicken utan bollen går till Fredde som testar skott vid straffområdeslinjen som blockeras och hamnar hos Erik några meter bakom, även han testar med ett skott som han får bra träff på längs marken, målvakten hinner ner och får dit en hand men lämnar retur som DD är framme först på och bredsidar in 0-1.

Några minuter senare spelar Fredde fram Fernando som dock vrickar bollen förbi målvakten men utanför stolpen.

Kort därefter kommer ändå 0-2 målet då Krille vänder på spelet med den strålande boll ut till Matte på högerkanten som mycket snyggt tar sig förbi sin försvarare och slår ett perfekt inlägg på DD:s panna och han kan nicka bollen i mål.

Efter halva halvleken kommer MIF fram i en sällsynt omställning och ett inlägg går över våra spelare och rakt till deras forward men avslutet blir misslyckat och rullar sakta in i Koffes händer.

Efter en halvtimma får vi chansen att ställa om då Samuel bryter en passning och avancerar fram på offensiv planhalva där han spelar till DD som tar sig förbi sin motståndare i straffområdet och nere vid kortlinjen spelar snett in till Fernando som avslutar i mål via målvakten till 0-3.

10min innan paus hittar Krille pånytt ut med en härlig boll till Matte på högerkanten som denna gång går förbi sin motståndare in i banan och avslutar med ett skott som målvakten kan tippa till hörna.

Sista minuterna i halvleken får MIF lite tryck på oss och har en frispark på straffområdeslinjen som skjuts utanför samt ett överlångt inlägg som deras klart bästa spelare nr.7 drar direkt på med en konstspark men Koffe är med och räddar till hörna.

Ledning med 3-0 i paus efter en i stora delar väl genomförd halvlek. Vi pratar om att inte slappna av utan hålla uppe intensiteten men att vi också måste vara beredda på att MIF kommer pressa oss högre i andra halvlek.

Direkt när andra halvlek startar är det MIF som tar tag i spelet. Vi faller alldeles för långt hem i försvarsspelet och MIF trycker upp folk i planen och är mycket hetare än oss.

Dom skapar inga jättechanser men en hel del fasta situatuoner i form av frisparkar och hörnor.

Knappa kvarten in på andra har dom en hörna från höger som vi kommer först på och bollen går tillbaka ut mot hörnläggaren nr.7 som överraskar med att gå på skott och får till en riktigt fullträff som sitter rakt upp i nättaket trots den dåliga vinkeln.

Efter målet så kommer vi upp lite bättre i banan och MIF-trycket avtar i styrka.

Mitt i halvleken står Fernando för en fin individuell prestation då han vänder bort två motståndare vid kortlinjen och spelar in till DD som får halvträff på sitt avslut som går i ryggen på en back och studsar fram till Samuel som får fritt skottläge men skjuter utanför.

MIF nr.7 fortsätter att vara den som hotar oss och han har en riktigt vass vänsterfot som han lite senare testar Koffe med ett distansskott som går i ribban och ut.

Med kvarten kvar drar vi på oss en onödig frispark ett par meter utanför straffområdet och nr.7 tar givetvis hand om den och drar den klockrent i ribban, bollen går rakt upp i luften och när den kommer ner kan en av deras spelare alldeles för ostört nicka bollen i mål en meter från mållinjen.

2-3 men kvarten kvar och nu blir det nervöst. Men vi kommer upp och får till en hörna som Herman slår fint till en helt ren Fernando som nickar över ribban från en meters håll.

Med 10min kvar kommer Jacob in på topp istället för DD och gör därmed A-lagsdebut.

MIF unga spelare hade lite svårt med disciplinen och gnällde rätt mycket på domaren och med 5min kvar drar deras mittfältare på sig sitt andra gula kort för tjöt och åker ut.

MIF får en skulle trots en man mindre vaska fram en sista kvitteringschans i 90:e min när ett inspel går förbi alla inne i straffområdet till bortre delen där en MIF-spelare får läget och slår bollen förbi Koffe men bakom honom är Fredde med och räddar bollen till hörna.

Vi vinner med 3-2 efter en match där lagen dominerar varsin halvlek.

En stark seger för oss inte minst med tanke på alla spelare som var otillgängliga idag.

Lite tråkigt att vi tappade spelet så som vi gjorde i andra halvlek men bra att vi kunde hålla ihop det och bärga 3 pinnar.

Individuella plustecken idag till Krille som fick vikariera som vänsterback och klarade det defensiva fint och bidrog mycket med sin vänsterfot i uppspelen.

Erik styrde det mesta spelet på mitten i första halvlek och gjorde en stark defensiv insats i andra.

Hermans alla löpningar var väldigt viktiga för oss idag och att han kan ta dessa med känning i baksidan var imponernade.

Alla tre där framme (Matte,Fernando,DD) gör en fin match och är tillsammans hela tiden ett hot mot deras försvar under 90min.