SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÖCKERÖ IF
HJÄRTA, RESPEKT & SAMMANHÅLLNING
A-LAG HERR

Rafflande semifinal!
2017-07-07 01:25

Idag spelade vi semifinal i Skärgårdscupen borta mot Björkö.

En härlig dag med sol och behaglig värme, vi tog båtar över till Björkö i god tid och vi i ledarstaben plus materialet slapp sedan promenera upp till planen då vi blev hämtade av Andreas ”korven” Sandström.

Innan omklädning och uppvärmning var de flesta ute och kände på gräset som var både nyklippt och vattnat och planen såg riktigt fin ut.

Dagens Öckerölag formerades som följer:

Koffe---Ralle,Murr,Koller,Simonsson---Krille,Erik,Herman---Matte,Fernando,DD

Avb: Eken,Sundström,Fredde,Larsson,Jonte

 

Matchen startar och precis som i vårat möte i serien för en dryg månad sen så lägger sig Björkö direkt i ett lågt försvarsspel där de försvarar egen planhalva och försöker ta bort ytorna för oss offensivt.

Vi har bollen konstant inledningsvis men det blir mest innehav för mittbackar och någon av mittfältarna på ”fel” sida av motståndarna.

Efter dryga 10min får Björkö en frispark lite över mittlinjen. Frisparken slås mot bortre delen av straffområdet där en av deras spelare kommer först på bollen och skarvar bollen i ribban och upp, på returen är Johan Forseström hetast och kan nicka bollen i mål för 1-0 till hemmalaget.

Inte bra för oss då Björkö nu med ett ledningsmål i ryggen tryggt kan ligga kvar i sina låga utgångspositioner och vänta på att få omställningslägen.

Själva har vi fortsatt mycket boll men passningsspelet går lite för långsamt och rörelsen i offensiven är lite för dålig för att vi ska komma fram till bra chanser.

Efter 20min skapar vi vår första stora chans och då på ett liknande sätt som Björkö gjorde sitt mål på.

Vi får en frispark lite in på deras planhalva som Ralle slår in i straffområdet, en mängd spelare går mot bollen som dimper ner i straffområdet framför Erik som drar till på halvvolley ca 20cm utanför vänstra stolpen.

Mitt i halvleken flyttar Björkö upp sitt spel oftare till vår planhalva och i detta skedet på matchen så står vi lite på hälarna och låter Björkö vinna mycket dueller och andrabollar, dock så skapar de inga chanser mer än ngt långskott efter marken som Koffe har full koll på.

Sista 10min på första halvlek börjar vi få upp tempot i passningsspelet och kommer i mycket fler och bättre löpningar vilket gör att vi får tryck på Björkö i slutskedet på halvleken.

I 38:e min kommer vi fram på högerkanten där Matte mycket snyggt spelar fram bollen till DD som kommer ensam med målvakten men avslutet räddas av Jack i björkömålet.

Precis innan pausvilan står DD för en väldigt fin aktion då han på egen hand tar sig förbi en 3-4 motståndare på offensiv planhalva innan han spelar fram Fernando som med en fin förstatouch tar sig förbi deras sistagubbe men blir precis i avslutsögonblicket lite upphakad och får bara iväg en tåpaj som målvakten klarar.

 

Underläge med 1-0 i paus och trots att vi haft de hetaste chanserna och större delen av spelet så är vi eller i alla fall inte jag speciellt nöjda.

Vi pratar om att vi måste få upp rörelsen i offensiven och få in mycket fler löpningar bakom deras backlinje samt att hitta fler spelvändningar så att dom får jobba i både djup och sidled i sitt försvarsspel.

Sen också att vi snäppar upp intensiteten överlag samt är noggranna när dem får sina fasta situationer.

 

Andra halvlek startar och omgående testar Herman med ett bra skott från 20 meter som målvakten kan tippa till hörna.

Björkö nickar undan hörnan och kommer i en snabb kontring som tillslut mynnar ut i ett friläge för deras forward men hans vänsterskott går utanför stolpen.

När spelet sätter sig ett par minuter in på halvleken så ser det mycket bättre ut för oss. Vi gör det vi pratat om och får mycket fler löpningar bakom deras backlinje vilket tillsammans med ett mycket rappare passningsspel och större agressivitet gör att det öppnas upp mycket större ytor för oss offensivt.

10min in på andra har vi ett bra anfall där ett inlägg når Fernando som nickar bollen i mål men det döms helt korrekt bort då Fernando sätter båda händerna i ryggen på Björköbacken för att komma till läget.

En kvart in på andra spelar vi upp ett härligt anfall där vi vänder ut spelet fint genom Krille till Simonsson på vänsterkanten som tar med sig bollen i fart och sätter en fin pass till en löpande DD som i straffområdet spelar åt höger till Fernando som drar till och får på en stenhård träff som tar klockrent i stolpen.

Ca 20min in på andra gör vi ett dubbelbyte då Fredde och Larsson kommer in istället för Ralle och Erik.

Fredde går in som vänsterback och Simonsson flyttar över till högerbacken. Larsson går in på topp och flyttar ner Matte till mittfältet.

Vi har en väldigt bra period mitt i halvleken då Björkö har väldigt svårt att hålla bollen inom laget och vi trycker på bra framåt och kommer i våg efter våg.

I 68:e min kommer Matte runt på vänsterkanten och slår ett perfekt inlägg till Simonsson som nickar bollen i ribban.

Några minuter senare kommer Björkö i en omställning där de kommer runt på högerkanten och spelar in bollen framför mål där dem avslutar men Koffe gör en strålande räddning.

Direkt efter sätter vi igång spelet snabbt och går till anfall där Simonsson får bollen till höger utanför straffområdet och slår ett inlägg mot bortre stolpen där inhoppande Larsson kommer perfekt och nickar bollen förbi målvakten till 1-1.

Efter kvitteringen så fortsätter vi trycka på då vi känner att ett ledningsmål ligger inom räckhåll men detta öppnar också upp stora ytor för Björkö när dem kan kontra.

Vid ett anfall har vi tryckt fram för mycket folk och när Björkö vinner boll och lägger upp den mot mittlinjen så är dom plötsligt två mot en och får ett guldläge. Forseström driver in bollen i straffområdet där han avlossar ett bra skott förbi Koffe som tar i stolpen och rakt ut i straffområdet där Koller kommer först på bollen men vi får inte undan den ordentligt och efter en räddning från Koffe går bollen ut till höger där den slås in framför mål igen där vi återigen inte får undan bollen som hamnar hos Forseström igen som denna gången får kanonträff från nära håll men nu tar bollen klockrent i ribban och ut.

Istället kommer vi fram i ett anfall minuten senare där ngn (Fredde??) slår fram en boll mot deras backlinje där vi är hetare och vinner förstaduellen, bollen studsar in i straffområdet där målvakten tvekar någon sekund innan han går ut vilket inte DD gör (han tvekar aldrig) därmed kommer han först till bollen och kan lobbnicka den över målvakten in i mål till 1-2 för oss.

Sista minuterna försöker Björkö trycka upp folk och lägga fram bollen. 5min före 90 tar vi ut Fernando och sätter in Eken som extra mittback.

Björkö får en del frisparkar från distans som vi löser på ett bra sätt och ett bra frisparksläge strax utanför straffområdet. Deras spelare slår bollen över muren men Koffe är med och kan limma bollen.

 

Domaren blåser och vi vinner med 2-1 efter en dramatiskt avslutning och en härlig vändning för våran del.

En del Björköskribenter tyckte att dom hade otur och å ena sidan kan jag förstå deras frustation över att dem inte lyckades sätta sin otroliga trippelchans med 10min kvar vid ställningen 1-1. Men tittar man å andra sidan på spel och chanser över 90min så tycker jag vi vinner rättvist även om det som sagt kunde gått båda vägar idag.

Vi kommer inte riktigt upp i nivå när det gäller passningsspel och rörelse i första halvlek men får till dessa bitar klart bättre i andra i takt med att Björkö blir tröttare och tröttare.

Vi får också bra utväxling på de byten och positionsförändringar vi gjorde.

Individuellt idag så måste jag börja med Larsson som idag i cupsemifinal mot Björkö är tillbaka i matchtruppen för första gången efter sin arbetsplatsolycka i slutet på april och mindre än 10min efter sitt inhopp så stiger han fram och frälser oss med 1-1 målet.

Fredde som var ett osäkert kort inför matchen med en ljumsk-skada står även han för ett mycket piggt och bra inhopp, klev med ordentligt i offensiven men orkade och hann ändå med det defensiva.

Koffe kommer upp stort för oss i lägen när det verkligen behövs. Matchvinnarräddningar.

Koller gör en fin match där bak där han får gå tuffa bataljer med den stora Björköforwarden hela matchen.

Matte är en av få som hade uppe intensiteten från start och höll den hela matchen även om han var på gränsen till övertänd i ngn tackling.

Bäst i ÖIF idag var dock Simonsson som hade en nästan prickfri match med en mängd fina brytningar och framförallt i andra halvlek mycket fina framstötar från sin ytterbacksposition.

Vill också rikta ett stort tack till det stora bortaföljet som fanns med och stöttade oss runt Björkövallen, ovärdeligt.

 

Nu blickar vi fram emot lördag och ännu en cupfinal. För moståndet står Styrsö BK som efter en succevår i Div.5 nu tagit sig till final efter segrar mot Fotö, Donsö och Hälsö.

 

 IFK Björkö - Öckerö IF   1-2 (1-0)

1-0 12min

1-1 74min Daniel Larsson (Alexander Simonsson)

1-2 82min Daniel "DD" Larsson (???)


Nyhetsarkiv
5:e raka guldet!2024-07-09 23:27
Finalsviten intakt2024-07-06 11:25
Landvetter hemma2024-06-22 12:43
Astrio borta2024-06-17 00:52
Qviding hemma2024-06-11 19:19
Jonsered borta2024-06-04 20:06
Varberg hemma2024-05-29 23:19
Sävedalen borta2024-05-22 19:27
Lindome hemma2024-05-16 15:47
Huskvarna borta2024-05-08 06:09
Underkänd insats2024-05-01 21:44
Reserv Elit igång2024-04-20 23:45
Blåsigt mot Bergdalen2024-04-18 17:22
Hemmapremiären spelad2024-04-08 23:08
Referat2024-03-17 22:15
Första förlusten2024-03-06 23:10
Stabil insats!2024-02-29 12:14
Västra cupen igång2024-02-18 11:47
INSTÄLLT!!!2024-02-10 11:07
Vinst i Gustafs Cup!2024-01-18 21:48
Nyförvärv2023-12-20 20:52
Fin avslutning!2023-10-11 11:54
SERIESEGER!!!!!2023-10-05 17:00
Ny stabil insats2023-09-23 17:18
Gott dagsverke2023-09-18 23:00
Målsnålt igen!2023-09-11 22:51
Tuff seriefinal2023-08-31
Höstsäsongen igång!2023-08-15 09:39
5:e raka cupguldet!2023-07-09 12:48
Storseger i semifinalen!2023-07-06 22:32
Skärgårdscupen igång2023-07-05 00:16
Revansch!2023-06-25 22:39
Bottennapp!2023-06-21 21:52
Ny bra insats!2023-06-11 09:19
Serieledning!2023-06-04 18:58
Angered borta2023-05-30 17:00
Märklig match!2023-05-21 15:10
Sen vändning!2023-05-15 00:28
Sviter brutna2023-05-07 23:09
Blåsig match2023-05-03 19:00
Dramatisk avslutning!2023-04-23 00:10
Premiären spelad!2023-04-13 12:35
Genrep mot Kållered2023-04-06 13:58
Säsongen avslutad2022-10-02 16:57
Obesegrade hemma 20222022-09-25 12:52
Stark insats!2022-09-11 11:01
Seger!2022-09-05 06:17
Ny tung avslutning2022-08-14 22:37
Historien upprepade sig2022-08-07 13:21
CUPGULD!2022-07-16 16:16
Finalklart!2022-07-08 07:00
Vidare i cupen!2022-07-03 21:21
Kämpaseger!2022-06-23 15:41
Tung avslutning2022-06-19 18:23
Derbyseger!2022-06-12 10:10
Frustrerande match2022-06-09 00:03
Fin vecka!2022-05-31 07:02
Storseger!2022-05-21 23:03
Blåsig match2022-05-15 10:03
Första förlusten2022-05-10 07:00
Jämnt igen!2022-04-30 19:41
Seriespelet igång2022-04-10 13:17
Seger i genrepet!2022-04-03 11:51
Äntligen seger!2022-03-19 23:28
Ryckig match2022-03-12 16:43
Förlust på majvallen2022-03-06 09:46
Sista matchen spelad2021-11-21 23:45
Tre poäng2021-11-15 23:26
Fin skalp!2021-11-07 11:48
Tuff uppgift2021-10-24 20:57
Blåsig match!2021-10-17 21:01
Svag insats2021-10-10 21:41
Storseger!2021-10-03 23:39
Revansch!2021-09-27 23:05
Sexpoängsmatch!2021-09-19 18:37
Första hemmaförlusten2021-09-11 23:51
Ny seger för B-laget!2021-09-08 12:25
Ny bortaseger2021-09-05 00:02
Delad pott igen2021-09-01 00:09
Första B-lagsmatchen2021-08-26 22:14
Klar bortaseger!2021-08-22 11:19
Poäng mot serieledarna!2021-08-15 11:25
Returmöte2021-08-08 23:11
Tuff omstart2021-08-03 21:44
CUPGULD IGEN!2021-07-11 19:41
Seger och sorg2021-07-08 18:52
Skärgårdscupen igång!2021-07-04 01:01
Ny hemmaseger!2021-07-02 17:48
MATCHÄNDRING!2021-06-27 14:13
Bortaförlust!2021-06-26 12:53
Revansch!2021-06-16 00:16
Klart för spel!2021-05-20 22:19
B-laget fullpoängare2020-10-08 15:21
Serien färdigspelad2020-10-04 10:56
Bortkastade poäng2020-09-13 16:52
Match med två ansikten2020-09-06 11:23
Storseger för B-laget2020-09-01 23:21
Lång lördag!2020-08-23
Serien igång igen2020-08-09 23:34
B-laget seriespel igång2020-08-04 12:46
Ny uddamålsförlust2020-06-27 00:51
SUR premiärförlust2020-06-15 13:02
Säsongen drar igång!2020-06-07 13:41
Seger mot Kode2020-03-29 20:15
Ny storseger2020-03-22 11:47
Oavgjort mot Lerum2020-03-09 00:29
Västra cupen igång2020-02-19 21:53
Utslagna i semifinal2019-12-01 21:52
B-laget färdigspelade2019-10-02 20:59
Seg avslutning2019-09-29 22:26
Då var det klart!2019-09-22 23:58
Seger för B-laget2019-09-17 21:56
A + B-lagsreferat2019-09-10 00:48
Storseger för B-laget2019-09-05 16:19
Seger i derbyt!2019-09-01 10:01
Seger i toppmötet!2019-08-28 15:52
Sviten bruten2019-08-14 23:54
Seger i omstarten2019-08-11 00:24
CUPGULD!2019-07-07 16:41
Finalklart!2019-07-04 09:46
Sent avgörande2019-06-30 01:24
Hemmasviten intakt2019-06-20 17:29
Seger på Gröna vallen2019-06-15 16:37
B - laget vann igen2019-06-05 20:00
Två sviter utökades2019-05-30 21:47
Märklig match2019-05-10 13:22
Storseger för B-laget2019-05-07 01:19
Stabil vinst!2019-05-05 10:18
Ny hemmaseger!2019-04-28 00:32
Delad pott för B-laget2019-04-24 15:30
Bekväm seger2019-04-14 12:40
B-laget igång2019-04-10 15:03
Kostsam premiärseger2019-04-04 13:49
Seger i genrepet2019-03-30 18:11
Bottennapp2019-03-23 16:25
Vinst igen!2019-03-10 11:50
Tredje raka!2019-02-28 20:16
Ny seger2019-02-24 01:49
Vinst i västra cupen2019-02-20 23:42
Oavgjort mot Zenith2019-02-16 22:45
Vinst mot Velebit2018-09-30 22:18
Förlust för B-laget2018-09-13 13:34
INGEN MATCH IMORGON!!2018-09-07 21:20
Tredje raka segern2018-09-01 12:01
Skön seger2018-08-26 11:21
Vinst i omstarten2018-08-18 22:46
Seger i genrepet2018-08-12 17:55
Cupguld!!2018-07-10 00:37
Storseger i semifinalen2018-07-05 21:06
Kollaps!2018-06-21 11:44
Märklig match2018-06-18 16:43
Oavgjort mot Mölndal2018-06-14 23:17
Derbyseger!!2018-06-10 21:28
Serieseger!!2018-06-08 15:52
Kämpaseger!!2018-06-05 16:26
Oavgjort igen2018-05-29 12:39
Dramatiskt derby2018-05-19 20:49
Bortanollan spräckt2018-05-10 21:59
Fredagsvinst!2018-05-05 12:15
Nollade av Kärra2018-04-30 16:08
Seger för B-laget2018-04-24 15:51
Ändrad matchstart2018-04-23 16:26
Klar seger mot Finlandia2018-04-21 22:47
Straffade i slutminuten2018-04-17 16:47
Förlust för B-laget2018-04-13 15:47
Seger i hemmapremiären2018-04-08 12:09
Oavgjort i genrepet2018-03-24 21:36
Seger mot Kode2018-03-10 20:27
Första förlusten2018-03-04 21:59
Straffseger mot Björkö2018-02-25 22:20
Seger i västra cupen2018-02-21 23:33
Seg avslutning2017-10-04 22:54
1-1 i höstderbyt2017-09-25 02:16
Oavgjort igen2017-09-17 23:44
Seger igen för B-laget2017-09-11 23:19
Seger för B-laget2017-09-05 16:26
En fin seger2017-09-02 23:57
Svängig match2017-08-27 12:44
Svag insats2017-08-23 00:27
Förlust i omstarten2017-08-13 22:12
Straffade i finalen2017-07-11 17:51
Rafflande semifinal!2017-07-07 01:25
Ingen match imorgon.2017-07-03 19:10
Vi var värda mer!!2017-06-30 01:20
Stark avslutning!!2017-06-23 01:00
Kostsam förlust2017-06-17 00:08
Derbyseger !!!2017-06-02 16:47
Förlust igen2017-05-29 21:55
Första hemmaförlusten2017-05-21 01:23
Tredje raka!!2017-05-12 23:46
Sent avgörande2017-05-06 01:08
Seger!!2017-05-01 11:37
Ny bortaförlust2017-04-21 22:45
Delad pott i premiären2017-04-02 21:57
Förlust i genrepet2017-03-27 16:12
Året 20162017-03-22 13:33
Vinst mot Gårda2017-03-18 22:50
Komfortabel seger2017-03-14 23:13
Lördagens match flyttad2017-03-10 13:36
Annorlunda match2017-02-25 21:52
Förlust i sextisiste2017-02-23 16:31
Seger mot Romelanda2017-02-12 15:41
Division 4B herrar 20172016-12-13 12:24