SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÖCKERÖ IF
HJÄRTA, RESPEKT & SAMMANHÅLLNING
A-LAG HERR

Straffade i finalen
2017-07-11 17:51

I lördags var det då dags för final efter den spännande semfinalsegern mot Björkö.

En ändring i truppen då Jonte utgick och Nystedt kom in istället.

 

Laget:

Koffe---Ralle,Murr,Koller,Simonsson---Krille,Erik,Herman---Matte,Fernando,DD

Avb: Eken,Sundström,Fredde,Larsson,Nystedt

 

Matchen startar ungefär som förväntat. Ett Styrsö som lägger sig lågt i försvaret och försöker hitta upp på två duktiga forwards vid bollvinst.

Detta leder till ett stort bollinnehav för oss och då hade vi pratat innan om att det krävs bolltempo, mkt rörelse i djupled och spelvändingar för att utnyttja detta bollinnehav till chanser.

Tyvärr får vi inte till detta riktigt som vi vill, vi är lite för bekväma i löpningarna och spelar med för många tillslag för att få upp tempot i matchen.

Vi skapar ändå första chansen efter ett bra anfall där Krille hittar ut med bollen till Matte som i sin tur spelar fram DD som nere vid kortlinjen spelar bak till Fernando som dock skjuter över.

Nästan direkt efter kommer Styrsös första läge då en fin kross hittar fram till en spelare som avslutar över ribban.

Lite senare skapar vi ett liknande anfall som gav oss första chansen när ett genomspel når DD som återigen spelar fram Fernando men denna gång sitter avslutet i magen på målvakten.

Istället blir det Styrsö som lite från ingenstans tar ledningen när målvakten skickar iväg en lång utspark som Krille går upp på men når den inte riktigt och istället för att nicka den framåt blir det en skarv bakåt över våra mittbackar som friställer en av deras spelare som på ett fint sätt utnyttjar läget genom att lobbskjuta över Koffe i mål för 0-1.

Vi är nära att kvittera nästan direkt då vi äntligen får till en bra vändning som ger ett inlägg där DD kommer först men nickar över ribban.

Dryga 10min senare har DD ett nytt nickläge efter att Matte och Ralle kombinerat sig fram på högerkanten och den senare slår ett fint inlägg men återigen går nicken över.

Minuten senare har vi en hörna som hittar Fernandos panna men denna gång tar nicken i ribban och det börjar kännas som om vi kanske inte har marginalerna med oss denna dag.

Underläge 0-1 i paus och trots att vi fört spelet och skapat flest chanser så är det ingen vidare insats vi stått för i första halvlek.

För trots det ovan nämnda så är faktum att när det kommer till inställning, kampmoment ,löpvilja och intensitet så har Styrsö legat på en helt annan nivå än oss, när vi går in med en tå så går dom dit med hela kroppen.

Om det handlar om nerver eller underskattning eller vad det är vet jag inte men vi trycker ordentligt i halvlek att dessa bitar måste vi steppa upp och det ordentligt.

Vi pratar också om att inte lämna våra mittbackar ensamma mot deras forwardspar i omställningarna då deras forwards är riktigt duktiga, framförallt nr.7 som är på språng hela tiden och verkar har outömlig energi denna dag.

Vi pratar även om att komma upp bättre i pressen på deras backlinje och att sätta fart på benen och börja löpa i djupled och inte bara rulla runt bollen i vårt innehav.

Vi gör också ett byte i paus då Nystedt kommer in som högerback istället för Ralle.

 

Direkt när andra halvlek startar så ser man en tydlig skillnad i vårt agerande. Vi går dit mycket rejälare i närkamperna och vinner mer 50-50 dueller, vi har mkt fler löpningar bakom deras backlinje vilket gör det svårare för dem att stå rätt i försvaret.

Efter ca 5min vinner vi ett par dueller i rad och DD får med sig bollen i ett friläge inne i straffområdet men en Styrsö-försvarare stoppar honom genom att ta tag med båda händerna runt DD:s arm och straffen är solklar.

Fernando är säker från 11 meter och det står 1-1.

Två minuter senare kommer vi fram igen och Fernando spelar fram DD i straffområdet som driver förbi sin försvarare som helt sonika fäller DD och nästa straff är ett faktum, om möjligt ännu klarare än den första.

Fernando tar den på samma sätt, genom att lägga den intill högerstolpen samtidigt som målvakten slänger sig mot den vänstra och 2-1 till oss.

Inte så långt efter vändningen får Styrsö en chans från oss då Krille slår en indianare vilket ger dom ett läge men skottet kan Koffe tippa till hörna.

Utöver det tar vi över matchen totalt efter våra två mål, vi kommer i anfall efter anfall och när vi tappar den kan inte Styrsö behålla den mer än några sekunder innan vi vinner tillbaka den.

Deras spelare börjar komma ut till bänken och känns lite uppgivna över att dom inte kommer till några anfall trots underläge.

En kvart in på andra kommer Larsson in istället för Erik. Matte går ner på mitten och Larsson spelar forward.

Mitt i halvleken har vi ett jättefint anfall som avslutas med att Simonsson slår ett inlägg som Matte nickar i stolpen.

I den 73:e minuten kommer vi i en omställning där Styrsö har få spelare på rätt sida, deras back slänger sig för att bryta med armarna ovanför huvudet och när bollen träffar händerna får han sitt andra gula kort och får lämna planen.

Tyvärr gör deras utvisning att vi går ner i tempo och intensitet, det numerära överläget verkar göra att vi tror att detta är klart vilket sällan är någon bra inställning.

Strysö skapar en bra chans med en man mindrenär vi försöker ställa offside men inte lyckas enligt linjedomaren och dom får ett bra läge som skjuts över.

Några minuter senare kommer dom fram igen och ett inlägg når en fri spelare vid bortre stolpen men han nickar ngn halvmeter utanför stolpen.

I den 83:e minuten går kommer Matte sent i en tackling och får sitt andra gula och det blir nu spel 10 vs 10 sista minuterna.

Vi byter in Fredde istället för DD och spelar 4-3-2.

Sista minuterna rinner på ganska snabbt med att Styrsö försöker lägga upp längre bollar men vi vinner samtliga nickdueller främst genom Murr och kan istället hålla bollen ganska mycket nere på deras planhalva.

Några minuter innan 90 blir Krille fälld och drar i samband med detta baksidan låret och tvingas såklart byta. Eken kommer in på hans plats bredvid Fredde på det defensiva mittfältet.

Tiden ser ut att rinna ut men i den 93:e min får Styrsö en frispark som dom spelar ut till höger och därifrån kommer ett inlägg som Eken får en liten touch med huvudet på mot bortre delen av straffområdet där en Styrsöspelare kommer och drar till direkt och sätter bollen i bortre gaveln till 2-2 med matchen absolut sista spark för direkt på avspelet efter blåser domaren av matchen.

 

Verkligen chockartat men bara att ställa om till fokus på 2x15min förlängning. Vi byter in DD på topp igen istället för Larsson.

Förlängningen blir ensidig då det mesta av spelet förläggs till Styrsös planhalva, 5min in får Eken en andraboll framför fötterna i deras straffområde och skottet är bra men målvakten hinner dit och räddar och Styrsö är först på returen.

Strax efter får Murr gå av. Ralle kommer in på mittfältet och Eken flyttar ner som mittback.

Några minuter senare är det återigen Eken som får läget, denna gång på en hörna av Nystedt som ger Eken fritt läge nära mål men nicken går återigen över ribban.

Sista chansen i första förlängningskvarten kommer alldeles i slutet efter ännu en hörna vars andraboll landar hos Fredde som får på ett bra skott som dessutom touchar en back men målvakten lyckas ändå rädda.

 

Andra förlängningskvarten blir väldigt händelsefattig. Vi har mycket boll men skapar ingenting förutom en drös med frisparkar runt deras straffområde som vi inte har kvalite nog att utnyttja.

Bästa läget blev aldrig ett läge då DD kom med otrolig kraft och fart och var på väg att driva igenom hela Styrsös försvar men deras kapten tar då beslutet att ta tag med båda armarna runt DD:s axlar och helt enkelt stanna honom.

Ett smart gult kort av deras kapten.

Förlängningen blir mållös och nu väntade straffar.

 

Omgång 1: Nystedt som normalt är vår första straffskytt slår sin straff ett par meter över ribban.

Styrsös spelare skjuter hårt mitt i mål 2-3.

 

Omgång 2: Fredde sätter säkert. Men Styrsö sätter återigen mitt i mål 3-4.

Omgång 3: Eken lägger bollen intill stolpen men deras målvakt hinner dit och räddar.

Deras kapten slår en hård straff som Koffe är nära på men hinner inte dit med händerna 3-5.

Omgång 4: Fernando sätter säkert sin tredje straff för dagen.

Styrsös bästa spelare i matchen nr.7 slår en hård straff men denna gång är Koffe på plats och räddar 4-5.

Omgång 5: DD försöker vänta ut målvakten men han står kvar och straffen blir lam och räddas enkelt av målvakten och matchen är avgjord, 5-4 till Styrsö efter straffar.

 

Riktigt tung förlust där vi trots en medioker första halvlek skapade mer än Styrsö. I andra halvlek kommer vi upp i en mycket bättre nivå och vänder matchen men efter deras utvisning går vi ner oss och bjuder in Styrsö i matchen igen. Vi ser ändå ut att ta hem det men åker på 2-2 med matchen sista spark.

I förlängningen har vi ett par hyfsade chanser att avgöra utan att lyckas och när det gick till straffar så anade man vart det lutade.

Måste ge en stor eloge och ett stort grattis till Styrsö som spelade precis på det sätt dom behövde för att vinna matchen. Alla spelare i deras lag gav sitt max och det var längesedan jag såg en sådan fighting spirit som Styrsölaget visade upp i lördags, dom gav sig aldrig och blev belönade för det.


Matchfakta:

Öckerö IF - Styrsö BK   4-5 eft.straffar 2-2 (0-1)

0-1 20min

1-1 51min Fernando Martins (straff)

2-1 53min Fernando Martins (straff)

2-2 93min

Utvisningar: Styrsö (73min), Mathias Sennerstam (83min)


Nyhetsarkiv
5:e raka guldet!2024-07-09 23:27
Finalsviten intakt2024-07-06 11:25
Landvetter hemma2024-06-22 12:43
Astrio borta2024-06-17 00:52
Qviding hemma2024-06-11 19:19
Jonsered borta2024-06-04 20:06
Varberg hemma2024-05-29 23:19
Sävedalen borta2024-05-22 19:27
Lindome hemma2024-05-16 15:47
Huskvarna borta2024-05-08 06:09
Underkänd insats2024-05-01 21:44
Reserv Elit igång2024-04-20 23:45
Blåsigt mot Bergdalen2024-04-18 17:22
Hemmapremiären spelad2024-04-08 23:08
Referat2024-03-17 22:15
Första förlusten2024-03-06 23:10
Stabil insats!2024-02-29 12:14
Västra cupen igång2024-02-18 11:47
INSTÄLLT!!!2024-02-10 11:07
Vinst i Gustafs Cup!2024-01-18 21:48
Nyförvärv2023-12-20 20:52
Fin avslutning!2023-10-11 11:54
SERIESEGER!!!!!2023-10-05 17:00
Ny stabil insats2023-09-23 17:18
Gott dagsverke2023-09-18 23:00
Målsnålt igen!2023-09-11 22:51
Tuff seriefinal2023-08-31
Höstsäsongen igång!2023-08-15 09:39
5:e raka cupguldet!2023-07-09 12:48
Storseger i semifinalen!2023-07-06 22:32
Skärgårdscupen igång2023-07-05 00:16
Revansch!2023-06-25 22:39
Bottennapp!2023-06-21 21:52
Ny bra insats!2023-06-11 09:19
Serieledning!2023-06-04 18:58
Angered borta2023-05-30 17:00
Märklig match!2023-05-21 15:10
Sen vändning!2023-05-15 00:28
Sviter brutna2023-05-07 23:09
Blåsig match2023-05-03 19:00
Dramatisk avslutning!2023-04-23 00:10
Premiären spelad!2023-04-13 12:35
Genrep mot Kållered2023-04-06 13:58
Säsongen avslutad2022-10-02 16:57
Obesegrade hemma 20222022-09-25 12:52
Stark insats!2022-09-11 11:01
Seger!2022-09-05 06:17
Ny tung avslutning2022-08-14 22:37
Historien upprepade sig2022-08-07 13:21
CUPGULD!2022-07-16 16:16
Finalklart!2022-07-08 07:00
Vidare i cupen!2022-07-03 21:21
Kämpaseger!2022-06-23 15:41
Tung avslutning2022-06-19 18:23
Derbyseger!2022-06-12 10:10
Frustrerande match2022-06-09 00:03
Fin vecka!2022-05-31 07:02
Storseger!2022-05-21 23:03
Blåsig match2022-05-15 10:03
Första förlusten2022-05-10 07:00
Jämnt igen!2022-04-30 19:41
Seriespelet igång2022-04-10 13:17
Seger i genrepet!2022-04-03 11:51
Äntligen seger!2022-03-19 23:28
Ryckig match2022-03-12 16:43
Förlust på majvallen2022-03-06 09:46
Sista matchen spelad2021-11-21 23:45
Tre poäng2021-11-15 23:26
Fin skalp!2021-11-07 11:48
Tuff uppgift2021-10-24 20:57
Blåsig match!2021-10-17 21:01
Svag insats2021-10-10 21:41
Storseger!2021-10-03 23:39
Revansch!2021-09-27 23:05
Sexpoängsmatch!2021-09-19 18:37
Första hemmaförlusten2021-09-11 23:51
Ny seger för B-laget!2021-09-08 12:25
Ny bortaseger2021-09-05 00:02
Delad pott igen2021-09-01 00:09
Första B-lagsmatchen2021-08-26 22:14
Klar bortaseger!2021-08-22 11:19
Poäng mot serieledarna!2021-08-15 11:25
Returmöte2021-08-08 23:11
Tuff omstart2021-08-03 21:44
CUPGULD IGEN!2021-07-11 19:41
Seger och sorg2021-07-08 18:52
Skärgårdscupen igång!2021-07-04 01:01
Ny hemmaseger!2021-07-02 17:48
MATCHÄNDRING!2021-06-27 14:13
Bortaförlust!2021-06-26 12:53
Revansch!2021-06-16 00:16
Klart för spel!2021-05-20 22:19
B-laget fullpoängare2020-10-08 15:21
Serien färdigspelad2020-10-04 10:56
Bortkastade poäng2020-09-13 16:52
Match med två ansikten2020-09-06 11:23
Storseger för B-laget2020-09-01 23:21
Lång lördag!2020-08-23
Serien igång igen2020-08-09 23:34
B-laget seriespel igång2020-08-04 12:46
Ny uddamålsförlust2020-06-27 00:51
SUR premiärförlust2020-06-15 13:02
Säsongen drar igång!2020-06-07 13:41
Seger mot Kode2020-03-29 20:15
Ny storseger2020-03-22 11:47
Oavgjort mot Lerum2020-03-09 00:29
Västra cupen igång2020-02-19 21:53
Utslagna i semifinal2019-12-01 21:52
B-laget färdigspelade2019-10-02 20:59
Seg avslutning2019-09-29 22:26
Då var det klart!2019-09-22 23:58
Seger för B-laget2019-09-17 21:56
A + B-lagsreferat2019-09-10 00:48
Storseger för B-laget2019-09-05 16:19
Seger i derbyt!2019-09-01 10:01
Seger i toppmötet!2019-08-28 15:52
Sviten bruten2019-08-14 23:54
Seger i omstarten2019-08-11 00:24
CUPGULD!2019-07-07 16:41
Finalklart!2019-07-04 09:46
Sent avgörande2019-06-30 01:24
Hemmasviten intakt2019-06-20 17:29
Seger på Gröna vallen2019-06-15 16:37
B - laget vann igen2019-06-05 20:00
Två sviter utökades2019-05-30 21:47
Märklig match2019-05-10 13:22
Storseger för B-laget2019-05-07 01:19
Stabil vinst!2019-05-05 10:18
Ny hemmaseger!2019-04-28 00:32
Delad pott för B-laget2019-04-24 15:30
Bekväm seger2019-04-14 12:40
B-laget igång2019-04-10 15:03
Kostsam premiärseger2019-04-04 13:49
Seger i genrepet2019-03-30 18:11
Bottennapp2019-03-23 16:25
Vinst igen!2019-03-10 11:50
Tredje raka!2019-02-28 20:16
Ny seger2019-02-24 01:49
Vinst i västra cupen2019-02-20 23:42
Oavgjort mot Zenith2019-02-16 22:45
Vinst mot Velebit2018-09-30 22:18
Förlust för B-laget2018-09-13 13:34
INGEN MATCH IMORGON!!2018-09-07 21:20
Tredje raka segern2018-09-01 12:01
Skön seger2018-08-26 11:21
Vinst i omstarten2018-08-18 22:46
Seger i genrepet2018-08-12 17:55
Cupguld!!2018-07-10 00:37
Storseger i semifinalen2018-07-05 21:06
Kollaps!2018-06-21 11:44
Märklig match2018-06-18 16:43
Oavgjort mot Mölndal2018-06-14 23:17
Derbyseger!!2018-06-10 21:28
Serieseger!!2018-06-08 15:52
Kämpaseger!!2018-06-05 16:26
Oavgjort igen2018-05-29 12:39
Dramatiskt derby2018-05-19 20:49
Bortanollan spräckt2018-05-10 21:59
Fredagsvinst!2018-05-05 12:15
Nollade av Kärra2018-04-30 16:08
Seger för B-laget2018-04-24 15:51
Ändrad matchstart2018-04-23 16:26
Klar seger mot Finlandia2018-04-21 22:47
Straffade i slutminuten2018-04-17 16:47
Förlust för B-laget2018-04-13 15:47
Seger i hemmapremiären2018-04-08 12:09
Oavgjort i genrepet2018-03-24 21:36
Seger mot Kode2018-03-10 20:27
Första förlusten2018-03-04 21:59
Straffseger mot Björkö2018-02-25 22:20
Seger i västra cupen2018-02-21 23:33
Seg avslutning2017-10-04 22:54
1-1 i höstderbyt2017-09-25 02:16
Oavgjort igen2017-09-17 23:44
Seger igen för B-laget2017-09-11 23:19
Seger för B-laget2017-09-05 16:26
En fin seger2017-09-02 23:57
Svängig match2017-08-27 12:44
Svag insats2017-08-23 00:27
Förlust i omstarten2017-08-13 22:12
Straffade i finalen2017-07-11 17:51
Rafflande semifinal!2017-07-07 01:25
Ingen match imorgon.2017-07-03 19:10
Vi var värda mer!!2017-06-30 01:20
Stark avslutning!!2017-06-23 01:00
Kostsam förlust2017-06-17 00:08
Derbyseger !!!2017-06-02 16:47
Förlust igen2017-05-29 21:55
Första hemmaförlusten2017-05-21 01:23
Tredje raka!!2017-05-12 23:46
Sent avgörande2017-05-06 01:08
Seger!!2017-05-01 11:37
Ny bortaförlust2017-04-21 22:45
Delad pott i premiären2017-04-02 21:57
Förlust i genrepet2017-03-27 16:12
Året 20162017-03-22 13:33
Vinst mot Gårda2017-03-18 22:50
Komfortabel seger2017-03-14 23:13
Lördagens match flyttad2017-03-10 13:36
Annorlunda match2017-02-25 21:52
Förlust i sextisiste2017-02-23 16:31
Seger mot Romelanda2017-02-12 15:41
Division 4B herrar 20172016-12-13 12:24