A-LAG HERR

Svängig match
2017-08-27 12:44

Igår spelade vi borta mot IF Väster på Önneredsplan. Sen förra matchen så utgick John.A (bröllop), Matte (sjuk), Sundström (bortrest), Simon (jour), Arnesson, Axel och Rickard ur truppen.

In kom istället: Nystedt, Simonsson, Larsson, DD, Koller, Krille och Jonte.

Laget:

Koffe---Nystedt,Eken,Koller,Simonsson---Fredde,Erik,Herman---Larsson,Fernando,DD

Avb: Murr,Noah,Krille,Ralle,Jonte

Vi får en usel start på matchen då Väster tar ledningen redan i fjärde minuten. Tre gånger har vi kontroll på bollen runt eget straffområde utan att ta undan den ordentligt och tillsist hamnar den hos en Västerspelare vid straffområdeslinjen som skjuter ett skott som går via Koffes händer och in i mål.

Efter målet så har Väster ett litet grepp om händelserna men sakta men säkert börjar vi äta oss in i matchen. Väster ligger väldigt högt upp med mittfält och forwards och försöker vinna bollen i vår uppspelsfas, vilket tvingar oss att spela lite tidigare bollar upp mot forwards och när vi gör det med kvalite så är Väster obalanserade och vi kommer ofta i 3 vs 3 eller 4 vs 4 lägen med våra offensiva spelare mot deras backlinje.

Efter 20min kommer en längre boll som skarvas vidare mot DD som tar ett jättejobb nere vid kortlinjen där han vinner kampen mot backen och spelar bak bollen till Larsson som håller i den tillräckligt länge för att vi ska hinna fylla på i boxen och slår sen ett perfekt inlägg som Fernando kommer i fart på och nickar in 1-1 intill stolpen.

Bara ett par minuter senare vinner Fredde en kamp på mitten och lägger fram bollen mot Fernando som kommer en mot en med deras sista gubbe och trycker sig förbi han och placera bollen bredvid målvakten och vi har snabbt vänt till en 2-1 ledning.

Efter vändningen är det vi som driver matchen tydligare och dryga 5min före paus har vi ett fint anfall där Larsson släpper bollen till Nystedt som fyller på in i straffområdet och sätter in bollen på foten på Fernando som styr den strax utanför stolpen, nära hattrick där.

2-1 ledning i paus och vi pratar mkt om att ta fortsätta ta kampen och acceptera att vi inte kan rulla så mycket nerifrån när Väster ligger så högt med mycket folk.

När andra halvlek startar kommer Väster ut med bra energi och tar hand om spelet. Ca 10min in på andra har dom en jättechans när ett genomspel friställer en av deras spelare, Koffe kommer ut utanför straffområdet och blir rundad men när Västerspelare lägger bollen mot mål har Nystedt tagit en jättelöpning hemåt och bryter bollen till hörna.

Kvarten in på andra kommer vi in bättre i matchen och Västertrycket avtar och vi får mer och mer kontroll på defensiven och får stora ytor att kontra på mot ett Väster som trycker upp mer och mer folk.

Med 20min kvar kommer Krille in på mittfältet, Fredde går ner som högerback, Nystedt upp på topp och Larsson går ut.

Med dryga kvarten kvar får DD en boll i djupled och trycker sig före deras sista gubbe, målvakten kommer ut utanför straffområdet och räddar avslutet med händerna.

Domaren blåser frispark men väljer märkligt nog att inte visa målvakten det röda kortet utan det gula.

Frisparken slår Fernando bra över muren men precis utanför målvaktens högra stolpe.

Med dryga 10min ligger vi tyvärr lite för högt med för mycket folk och Väster får kontra på oss, en boll som ser ut att gå ut över sidlinjen hinns starkt upp av deras vänsterytter som sedan slår ett stenhårt inlägg på pannan på forwarden som nickar stolpe in för 2-2.

Väster får nu ny energi och strax efter får en av deras spelare på ett hårt skott från distans som går mitt i målet och Koffe kan tippa den till hörna.

Resterande del av matchen blir det rena hawaifotbollen med två långa lag, Med knappa 10min kvar sätter Krille ett lysande instick mellan mittbackarna till en löpande Fernando som blir fri i straffområdet men målvakten kommer ut snabbt och räddar avslutet.

Istället med fem minuter kvar får en Västerspelare skottläge ngn meter utanför straffområdet och får på ett markskott förbi Koffe till 3-2 för hemmalaget.

Vi går direkt ner på en trebackslinje och tar ut Eken och in med Larsson som fjärde forward.

Med två minuter kvar på ordinarie tid jobbar Fernando till sig ett inkast nere vid deras hörnflagga som han kastar själv, långt in i straffområdet där Larsson kommer högre än målvakten och skarvar bollen förbi honom in framför mål där Nystedt fläker sig fram och bredsidar in 3-3 via ribban.

Efter målet tar vi direkt ut Larsson igen och in med Murr som mittback.

Det blir ett par minuters övertid där båda lagen går för det men ingen får fram någon riktig klar målchans och matchen slutar oavgjort efter en riktigt galen avslutning sista 15-20min.

Det var ingen vidare välspelad match utan det var mycket kamp och tillfälligheter som präglade matchen. Som objektiv åskådare var den säkert kul att titta på med mycket mål, målchanser och märkliga situationer.

Spelmässigt har vi en bit kvar till våran nivå vi kan vara på vilket inte är så konstigt då vi har många spelare som är ur fas träningsmässigt men inställningen och kämparglöden var ett par snäpp bättre än tidigare höstmatcher.

Indivduella plustecken till Fredde och Herman som löper väldigt mycket hela matchen och vinner mycket dueller.

Plus också till Erik som även han stod för mkt kamp och löpningar men också var den som bäst kunde få ner bollen och hitta kreativa lösningar.

Stort plus också till Fernando som var mycket nära ett hattrick ett par gånger och även la ner ett stort jobb i försvarsspelet.