A-LAG HERR

Första förlusten
2018-03-04 21:59
Igår lördag var det efter ett par matcher i västra cupen med 2x30 min återigen dags för oss att spela en "vanlig" träningsmatch.
Vi åkte upp till LP idrottsplats i Gråbo för att möta Lerums IS. Ett lag som i år huserar i Div.3 efter att ha åkt ur Div.2 förra året.
Således en riktigt bra värdemätare för vårt unga lag.
Sen förra matchen utgick Hedda, Mathias, Lukas och Nystedt ur truppen.
In kom istället Aronsson, Linus, Niklasson, DD, Ralle och Jack.

Laget:
Aronsson---Fredde,John.A,Koller,Linus---Krille,Ture,Niklasson---Jonte,DD,Hampus
Avb: Gröndahl,Ralle,Anton,Christian,Jack

Matchen startar på den ganska halkiga planen och från start är det inte helt oväntat Lerum som tar tag i bollinnehavet.
Dock så är vi väldigt följsamma i försvarsspelet och jobbar ordentligt i överflyttningarna vilket gör att Lerum mest får ha bollen i de ytor som vi föredrar.
Istället är det vi som skapar första chansen efter 10min när Krille bryter en passning på mitten och mycket vaket slår den direkt i djupled på DD som får ett friläge mot målvakten men tyvärr sätter avslutet utanför.
Bara ett par minuter senare har vi ett nytt bra anfall när Ture lägger fram en fin boll till DD på vänsterkanten där han starkt vinner en närkamp mot sin back och avancerar in i straffområdet och spelar in till Hampus som avslutar och bollen är på väg in via målvakten men han får tag i den precis innan mållinjen.
Lerums första chans kommer på ett skott i bra läge vid straffområdet men Aronsson räddar säkert.
Det som inte riktigt stämmer i första halvlek är att vi har lite för korta stunder med bollinnehav, vi har flera sekvenser när vi inte skyddar bollen tillräckligt och blir av med den lite i onödan.
Dock så ligger vi fortsatt bra i försvarsspelet och när vi vinner boll i Lerums uppspelsfas så finns det stora ytor att ställa om på vilket vi fortsätter utnyttja.
Vi får ett nytt läge när Ture vinner boll högt och driver ända fram till straffområdet där han testar ett skott som målvakten sånär tappar in i egen kasse.
Efter knappa halvtimman är det ändå Lerum som tar ledningen när dem kommer runt på vänsterkanten efter att vi är lite för bolltittande hittar dem ett inspel till en fri gubbe i straffområdet som stöter upp bollen i nättaket.
Efter målet har Lerum en bra period där dem sätter oss under press och efter att återigen kommit runt på vänsterkanten spelar dem snett inåt bakåt till en fri gubbe vid straffområdeslinjen men avslutet går över.
Och lite senare en liknande chans som avslutas utanför stolpen.
I slutet på halvleken kommer vi tillbaka starkt och Niklasson får ett friläge men målvakten får upp händerna och räddar till hörna.
Strax efter lägger Krille fram en fin boll till DD som testar ett avslut precis utanför straffområdet som går över.
Precis innan paus har vi vår sista stora chans då Krille sätter in en fin boll till Niklasson som avslutar men målvakten räddar, returen fångas upp och spelas in till Hampus som testar med en volley men den går högt över.

Underläge 0-1 i paus vilket inte var helt logiskt om man ser till chansfördelningen.
Mycket bollinnehav för Lerum men vi försvarar oss på ett bra sätt och sårar dom gång på gång i omställningar, bara målen som fattades.
Vi gör tre byten i paus, Gröndahl in som mittback istället för Koller. Ralle in som vänsterback istället för Linus och Jack in på topp istället för Hampus.

I andra halvlek har vi mer bollinnehav vilket också öppnar upp lite mer för att vi även får omställningar emot oss.
Lerum har första chansen med ett bra skott som touchar Gröndahl på vägen men Aronsson är ändå med och kan tippa till hörna.
Vi fortsätter att skapa chanser när vi vinner boll i Lerums uppspelsfas. Ture gör så en kvart in på andra och spelar en bra boll till Niklasson som avslutar i straffområdet men målvakten klarar igen.
Några minuter senare lägger Jonte fram en boll till DD som vinner kampen med deras sista gubbe och placerar in bollen i mål men då tycker domaren att DD vart för tuff i närkampen och dömer frispark.
Kanske kan man köpa det domslutet men inte hade DD fått straff om rollerna hade vart ombytta.
Vi har en riktigt bra period i matchen i denna sekvens och bara ett par minuter senare spelar Niklasson fram Krille till fritt läge i straffområdet men avslutet sitter klockrent i stolpen.
Mitt i halvleken får John.A en armbåge i ansiktet men blodvite som följd och han tvingas byta. Medan Koller gör sig klar för att hoppa in igen får vi spela med 10 man en kort stund och det utnyttjar Lerum när dem får ett friläge där vi ropar på offside men assisterande friar och 0-2 är ett faktum.
Vi gör ytterligare två byten i mitten på halvleken då Anton och Christian kommer in på topp istället för Jonte och DD.
I slutet på matchen trycker vi på för att få in en reducering men skapar inte lika klara målchanser som tidigare i matchen.
Bästa möjligheten har Ture på en andraboll i straffområdet som han drar strax över ribban.
Istället får Lerum ett par vassa chanser på kontring i slutet men första friläget räddar Aronsson snyggt och andra chansen sitter i nät men döms bort för offside.
Sista minuterna kommer Hampus in igen på mittfältet istället för Krille.

Det slutar med förlust 2-0 men en mycket bra insats där jag tycker vi var värda ett bättre resultat.
Bra insatser från killarna överlag där ingen faller ur ramen. Extra plus idag till:
John.A som spelar mycket stabilt i backlinjen och ligger rätt för det mesta.
Krille som är väldigt bra idag och som nästan alltid hittar den passning som "hotar" mest i omställningsspelet.