Idag var det dags för årets första derby i Div.4 då vi gästades av IFK Björkö på Prästängen.
Sen förra matchen utgick DD (avstängd), Linus och Jack ur truppen.
In kom istället John.A, Sundström och Mathias.

Laget:
Koffe---Simonsson,John.A,Eken,Fredde---Krille,Ture,Niklasson---Nystedt,Jonte,Erik
Avb: Sundström,Mathias,Anton,Ralle,Hampus

Matchen börjar och vi kommer direkt rätt in i det med bra passningstempo, mycket rörelse och aggresivitet i press-spelet.
Redan i fjärde minuten lägger Nystedt fram en fin boll till Jonte som kommer 1 vs 1 med Björkös sistagubbe, håller uppe farten, viker innaför honom och avslutar i steget förbi målvakten till tidig 1-0 ledning för oss.
Bara två minuter senare vinner vi bollen högt på deras planhalva och Nystedt hittar återigen fram till Jonte som vinner kampen med mittbacken och får ett nytt friläge men denna gången lägger han bollen precis utanför stolpen.
Första halvtimman på matchen spelar vi helt enligt plan och gör precis allt det vi kommit överens om innan.
Björkö har väldigt svårt att skapa någonting förutom när dem lyckas få till fasta situationer där dem alltid är farliga.
Dem har en hörna där det blir kalabalik i straffområdet men vi till sist kan få undan bollen samt en frispark där dom vinner andrabollen och skjuter utanför i hyfsat läge.
Annars har vi stenkoll på dem bakåt och har ett bra och rörligt spel framåt.
Efter dryga 20min har vi ett bra anfall där Ture bryter sig in i straffområdet och spelar perfekt snett bak till Niklasson som har fritt läge vid punkten men får dålig träff på avslutet som räddas.
Några minuter senare så vinner vi återigen boll högt genom Krille som spelar Niklasson som håller i bollen och släpper tillbaka den till en löpande Krille till vänster i straffområdet där han sätter ett hårt inspel till Nystedt som är en stortånagel ifrån att stöta in bollen i öppet mål men når inte ända fram.
Vi har ytterliggare ett par liknande lägen där vi sätter bollar mellan deras inner och ytterback in i straffområdet men får inte till sistapassningen ordentligt.
Förutom det klara övertag vi har första 30min så får Björkö göra inte mindre än tre byten tror jag pga skador bl.a på sin försvarsgeneral Jimmy och det känns som att vi kommer kunna spela hem den här matchen ganska komfortabelt.
Kanske är det det som är felet, jag vet inte med efter halvtimman spelad och med sina tvingade byten så börjar Björkö tugga igång, man struntar i att försöka spela upp bollen där vi vunnit den ett flertal gånger och lägger istället konsekvent upp bollen på sina tunga forwards och fyller på med folk och vi får problem då vi blir långa och inte alls sitter ihop med lagdelarna längre.
10min innan paus har Börkö ett bra anfall där dem biter sig fast med ett par vunna andrabollar och inlägg och avslutar till sist med ett stolpskott där returen blir farlig men vi är först och kan ta undan bollen.
Några minuter innan paus får dem en frispark på vänsterkanten en bit in på vår planhalva, vi får undan förstabollen men dom vinner andrabollen och spelar sig runt till höger i straffområdet där dem sätter ett inspel mot deras forward som vinner kampen och stöter in bollen i mål till 1-1.
Strax innan paus har Björkö en ny frispark strax utanför straffområdet där det kommer en variant med kort inspel i straffområdet som skjuts över.

1-1 i paus där vi spelar riktigt bra första halvtimman för att sedan tappa matchen sista kvarten.
Vi pratar om att hitta tillbaka till hur vi spelade inledningsvis och få fart på boll och fötter igen och inte få det till en kampmatch.

Andra halvlek startar och efter bara 5min får Björkö ännu en frispark på vänsterkanten mitt på vår planhalva.
Den slås bra in i straffområdet och jag vet inte om någon får en liten touch på den eller om den går rakt in i bortre gaveln men i alla fall 1-2 till Björkö.
Kvarten in på andra gör vi våra två första byten då Mathias kommer in som vänsterback istället för Fredde och Hampus ersätter Jonte på topp.
Björkö drar sig tillbaka och stänger ytor och vi har svårt att hitta några vägar fram till målchanser.
Vi blir lite för stillastående och tar alldeles för lite löpningar för att skapa problem för Björkö.
Med kvarten kvar kommer Sundström in som mittback istället för John.A och några minuter senare flyttar vi upp honom på topp och spelar med fyra forwards.
Vi är nära på en frispark som slås in i straffområdet där vi vinner ett par dueller i rad men sista avslutet blir ingen riktig träff på och målvakten klarar.
Med 10min kvar kommer Anton in istället för Krille på det defensiva mittfältet.
Med 5min kvar får vi till ett riktigt bra anfall där vi spelar oss fram på vänsterkanten och Niklasson vänder in i plan och lägger en perfekt boll mellan Björköspelarna till en överlappande Mathias som tar sig förbi sin motståndare ner mot kortlinjen och sätter in bollen perfekt efter marken mot straffpunkten där Simonsson avslutar med en vrist som sitter i nät för 2-2. Vänsterback spelar fram till högerback i straffområdet, så ska det se ut.
Vi flyttar ner Sundström som mittback igen och tänker oss att spela vårt vanliga system igen.
Killarna är sugna på att fortsätta trycka på för ett segermål och direkt på avspark vinner vi tillbaka bollen och går framåt men tappar bollen och Björkö sätter upp den mot sin snabba vänsterytter som får ett 1 vs 1 läge med Sundström och tar sig förbi honom in i plan och avslutar från 20meter med ett pressat skott som sitter förbi Koffe till 2-3.
Direkt upp med Sundström på topp igen och återigen fyra forwards, dessutom tar vi ut Eken och sätter in Krille som ensam mittback för att sköta uppspelen.
Vi trycker på och får ner bollen utanför deras straffområde där Erik blir fälld någon meter från straffområdeslinjen.
Nystedt stegar upp och smeker frisparken över muren i närmsta krysset för kvittering till 3-3 i 88min.
Ner med Sundström återigen som mittback bredvid Krille och tillbakagång till 4-3-3.
Sista minuterna blir hetsiga och Björkös mittfältare Bonasoni drar på sig sitt andra gula och får lämna planen.
Båda lagen har lägen där bollen lyfts in i straffområdet i slutet men inget lag hittar någon riktigt bra målchans och matchen slutar 3-3.

Sammantaget får vi väl vara nöjda med en pinne med tanke på våra två sena kvitteringar men med tanke på hur matchen såg ut första halvtimman så kändes det som om vi kunde stängt matchen redan där och det var tråkigt att vi inte kunde hålla uppe det spelet resten av matchen.
Björkö får istället matchen dit dom vill men mycket kamp, stök och fasta situationer vilket inte passar oss. Talande att Björkö drar på sig 6 gula kort i matchen (varav Bonasonis två blev ett rött) där samtliga i stort sett är taktiska kort där dem stoppar oss i omställningarna. Vi drar på oss ett gult i 93:e min.
Ändå starkt att vi lyckas mobilisera och komma tillbaka i slutet.
Individuellt går pluspoängen idag till:

# Simonsson som är en av få som håller uppe farten och löpviljan även sista timman på matchen och det är ingen slump att det är han som högerback som är inne i straffområdet och kvitterar till 2-2.

# Ture är den som bäst anpassar sig till den nya matchbilden som blir efter 30min. Tar kampen i det fysiska spelet med Björköspelarna på ett mycket bra sätt.

# Hampus kommer in sista halvtimman och ger oss ny energi med snabba fötter och mycket energi, bra inhopp.