SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÖCKERÖ IF
HJÄRTA, RESPEKT & SAMMANHÅLLNING
A-LAG HERR

Guld och silver i Gustafs Cup
2019-01-20 23:17
I lördags var det dags för årets upplaga av Gustafs cup.
Ihop med juniorlaget hade vi tre lag anmälda till spel.

Först ut på morgonen var Öckerö 1 som bestod av följande spelare:

Axel Utbult
Fredrik Hansson
Simon Olsson
Ludvig Wiklander
Alexander Simonsson
Mathias Nilsson
Christian Karlsson
Daniel DD Larsson
Victor Nystedt

Grupp 1 skulle haft 4 lag men tyvärr drog sig Björkö ur och därmed blev det bara tre lag kvar som gjorde upp om två slutspelsplatser.
I första matchen ställdes vi mot Fotö och vi snackade mycket innan den matchen om vikten att inte ta ut något i förskott utan att alla var tvungna att göra jobbet 100% för att vi skulle få med oss resultat.
Olyckligtvis hamnar vi i underläge med 0-1 efter att unge målvaktsdebutanten Axel inte fått tag i en studsande boll och Fotö kunde lägga in den från mållinjen.
Efter det blev det spel mot ett mål och vi spelar helt ok offensivt och radar upp chanser och till slut får vi utdelning efter ett fint anfall där Simonsson spelar fram Nystedt till öppet mål och 1-1.
Nästan direkt efter kvitteringen slarvar vi i uppspelsfasen och tappar boll vilket leder till en frispark lite utanför vårt straffområde.
Frisparken slås och styrs på hockeymaner in av en Fotöspelare framför mål till 1-2 när det återstod drygt 3 minuter av matchen.
Vi trycker på för fullt framåt och träffar bl.a båda stolparna inom loppet av en minut innan vi med minuten kvar kvitterar när Simonsson återigen hittar en fin framspelning till DD som tar emot och trycker in 2-2.

Öckerö 1 - Fotö 2-2
0-1
1-1 Victor Nystedt (Alexander Simonsson)
1-2
2-2 Daniel DD Larsson (Alexander Simonsson)

Eftersom Hälsö Blå slog Fotö med 1-0 efter ett sent mål betydde det att vi inför sista gruppmatchen mot Hälsö behövde oavgjort för att gå vidare och en vinst för att vinna gruppen.
Denna matchen spelar vi mycket rejälare defensivt och släpper till väldigt lita bakåt samtidigt som vi fortsätter komma till mycket chanser framåt.
Vi får ett hyfsat tidigt ledningsmål när DD vinner boll och spelar fram Krille till 1-0.
DD sätter sedan två egna mål och vi tar en bekväm seger.

Öckerö 1 - Hälsö Blå   3-0
1-0 Christian Karlsson (Daniel DD Larsson)
2-0 Daniel DD Larsson
3-0 Daniel DD Larsson (Alexander Simonsson)

Därmed vann Öckerö 1 sin grupp och var klara för kvarstfinal.

Nästa lag att spela var Öckerö 3 som leddes av Börje Karlsson, Olof Utbult och Emil Svan. Lag 3 bestod av följande spelare:

Ali Alijani
Rasmus Sundqvist
Axel Holmlund
Maxwell Ungvall
Linus Andersson
Hugo Ringeby
Carl Boney
Oskar Ploghed
Hannes Bernhardsson
Aligool Amini

Ett rent juniorlag med andra ord förstärkta av Ralle som inte kunde spela senare på dagen och därför stöttade upp junirolaget i gruppspelet.
Första matchen spelades mot Skärgården och det var en match som Öckerö förde med mycket bollinnehav men hade svårt att hitta fram till de klara målchanserna. Bakåt var det stabilt och matchen slutade mållös.

Öckerö 3 - Skärgården 0-0

I andra matchen mötte man ett annat juniorlag nämligen Hönö.
Här komman igång även offensivt och tog ledningen med 2-0 efter två snygga mål av Ploghed, ett skott i krysset och en nick i mål efter perfekt utkast från Ali.
Det blev lite nervöst när Hönö reducerade till 2-1 men ÖIF höll undan och kunde också döda matchen med ett 3-1 mål som Axel.H satte på en "långstraff" efter att Hönö dragit på sig fyra frisparkar.

Öckerö 3 - Hönö Juniorer   3-1
1-0 Oskar Ploghed (???)
2-0 Oskar Ploghed (Ali Alijani)
2-1
3-1 Axel Holmlund

Därmed var man klara för slutspel inför sista matchen där man mötte Öckerö C-lag.
Man behövde en vinst för att vinna gruppen men matchen slutade mållös och därmed blev det en andraplats i gruppen och kvartsfinal mot Öckerö 1.

Öckerö 3 - Öckerö C   0-0

Sista laget ut var Öckerö 2 som spelade i Grupp 3. Även här kom ett sent återbud från Donsö vilket gjorde att gruppen innehöll fyra lag istället för tänkta fem.
Öckerö 2 bestod av följande spelare:

Marcus Alexandersson
Noah Boney
John Arnesson
Erik Gustafsson
Linus Utbult
Gustav Claeson
Jack Ahlberg Karlsson
Carl Wiklander

Andralaget inledde mot Hönö och var det spelförande laget under större delen av matchen medan Hönö var riktigt vassa i kontringarsspelet.
På just en kontring tog Hönö ledningen efter ett riktigt mönsteranfall och trots fina chanser med bollar på mållinjen så fick vi aldrig in ngn kvittering.

Öckerö 2 - Hönö   0-1

I andra matchen mötte vi Knippla som slagit Hälsö Gul i sin öppningsmatch.
Denna match har vi ett större övertag spelmässigt men återigen får vi inte in bollen i mål och matchen slutar mållös.

Öckerö 2 - Knippla   0-0

Inför sista matchen mot Hälsö Gul så räckte det trots allt med oavgjort för att gå till slutspel och denna matchen följde samma mönster som de tidigare för andralaget med bra spel och ett flertal fina målchanser men det ville sig helt enkelt inte i målskyttet och även denna matchen slutade mållös men det räckte som sagt ändå till en kvartsinalplats

Öckerö 2 - Hälsö Gul   0-0

Alla tre lagen till kvartsfinal alltså där även Öckerö C-lag fanns efter att ha vunnit sin grupp. Tyvärr fick alla Öckerölag mötas direkt i slutspelet.

Första kvartsfinalen spelades mellan Öckerö 1 och 3.
Nu i slutspelet gällde också en speltid på 2x10min till skillnad från 1x12min i gruppspelet.
Det blev en väntad matchbild med ÖIF 1 som spelförande men juniorlaget stod upp väldigt bra i det defensiva spelet under första halvlek och störde spelat för förstalaget som dock ledde med 1-0 i paus.
I andra halvlek hittade Axel vaket fram med ett snabbt utkast till Simon som satte 2-0 och då blev uppförsbacken för tung för juniorlaget som släppte ytterliggare två mål innan slutsignalen men man gjorde en jättebra turnering trots allt.

Kvartsfinal:
Öckerö 1 - Öckerö 3   4-0
1-0 Christian Karlsson (Simon Olsson)
2-0 Simon Olsson (Axel Utbult)
3-0 Simon Olsson
4-0 Daniel DD Larsson (Alexander Simonsson)

I sista kvartsfinalen möttes Öckerö 2 och Öckerö C-lag.
Efter att ha spelat bra i gruppspelet men inte fått utdelning så hoppades vi nu att målskyttet skulle lossna för andralaget och det gjorde det med besked.
Tidigt ledningsmål på en frisparksvariant där Carl spelar bollen till Erik som stöter in 1-0.
I slutet på första halvlek bryter Arnesson ett uppspel och avancerar fram innan han släpper bollen till Carl som tar emot perfekt och avslutar kliniskt till 2-0.
2-0 i paus gör att C-laget måste trycka på framåt i andra halvlek och då öppnar ytorna upp sig för oss och vi får många 2vs1 och 3vs2 lägen där Carl spelar fram Erik till öppet mål och sedan gör Erik likadant till Jack och vi vinner med klara 4-0.

Kvartsfinal:
Öckerö 2 - Öckerö C   4-0
1-0 Erik Gustafsson (Carl Wiklander)
2-0 Carl Wiklander (John Arnesson)
3-0 Erik Gustafsson (Carl Wiklander)
4-0 Jack Ahlberg Karlsson (Erik Gustafsson)

I första semifinalen ställdes Öckerö 1 mot Hönö som slagit ut Skärgården i sin kvartsfinal.
Precis som när andralaget mötte Hönö så blir det en match som vi för där Hönö försöker såra oss i kontringsspelet.
Vi tar dock tidigt ledningen efter ett genombrott av Simon och kan därefter spela avslappnat när Hönö måste gå fram lite mer så kan vi spela bort dem.
Simonsson ökar på till 2-0 framspelad av DD och Mathias sätter 3-0 assisterad av Nystedt.
I slutet på matchen får Hönö in en reducering till 3-1 men direkt efteråt spelar vi upp ett mönsteranfall som avslutas med att Krille på volley spelar fram Simonsson som sätter 4-1.

Semifinal:
Öckerö 1 - Hönö   4-1 
1-0 Simon Olsson
2-0 Alexander Simonsson (Daniel DD Larsson)
3-0 Mathias Nilsson (Victor Nystedt)
3-1
4-1 Alexander Simonsson (Christian Karlsson)

I andra semifinalen ställdes Öckerö 2 mot Hälsö Blå som slagit ut Knippla i sin kvartsfinal i en dramatiskt match där Hälsö kvitterade på straff i sista minuten och sedan vann efter sudden death.
Efter islossningen i kvartsfinalen spelar vi nu med ett stort självförtroende och trots ett par missar i fina lägen som tuggar vi på och tar ledningen när Mackan snabbt sätter igång ett anfall till Linus vars hårda inspel stöts i eget mål av en Hälsöspelare.
Ett par minuter senare blir Linus snyggt framspelad av Noah och sätter dit 2-0 som blir pausresultat.
I andra halvlek måste Hälsö chansa lite och det blir en perfekt matchbild för oss där Carl och Erik kommer 2 mot målvakten och avgör matchen med 3-0 målet.
Hälsö tar ut målvakten i ett sista försök men då bryter Noah ett anfall och placerar in 4-0 i öppet mål.
I slutminuten kan Hälsö tröstmåla in 4-1 som blir slutresultat.

Semifinal:
Öckerö 2 - Hälsö Blå   4-1
1-0 Linus Utbult (Marcus Alexandersson)
2-0 Linus Utbult (Noah Boney)
3-0 Erik Gustafsson (Carl Wiklander)
4-0 Noah Boney
4-1

Därmed var det klart för final mellan Öckerö 1 och Öckerö 2.
Finalen blev en jämn historia där Förstalaget hade mer av bollinnehavet och andralaget försökte hitta lägen på omställningar.
Lag 1 tog ledningen när Ludde snyggt tar sig fram och chippar bollen över en utrusande Mackan, Erik försöker rädda på mållinjen men bröstar in bollen i eget mål.
Nästan direkt efter kvitterar Lag 2 när Carl starkt håller i bollen och spelar in till Erik som tar sig förbi två gubbar innan han får in bollen i mål till 1-1.
Det dröjer dock inte länge innan Lag 1 tar tillbaka ledningen när Nystedt slår en hörna i luften till Simon som provar att dra direkt på volley, skottet går inte på mål utan istället till Mathias som kan vända runt och skjuta in 2-1 via Mackan.
2-1 var ställningen i paus.
Andra halvlek blev i stora delar lik den första, andralaget försökte och var riktigt nära att få till en kvittering med 45sek kvar när Gurra lyfte bollen över Axel men tappade balansen i kamp med försvarare och bollen gick utanför stolpen.
Förstalaget håller därmed undan till vinst med 2-1 i finalen.

Final:
Öckerö 1 - Öckerö 2   2-1
1-0 Ludvig Wiklander
1-1 Erik Gustafsson (Carl Wiklander)
2-1 Mathias Nilsson (Simon Olsson)

Väldigt bra genomförd turnering från samtliga lag där Lag 1 tar guld, Lag 2 silver och Lag 3 kommer femma.
Individuellt blev DD och Simon uttagna i All star laget vilket var välförtjänt, tycker även Simonsson gör en riktigt bra turnering.
I andralaget får tre spelare lite extra beröm. Noah tillbaka efter skadan är oerhört stabil turneringen igenom, Erik bärde laget på sina axlar med avgörande insatser både offensivt och defensivt.
Carl gör debut i ÖIF-tröjan och visar direkt vilken stor tillgång han kommer bli i år.
Nu lägger vi inomhussäsongen till handlingarna och fortsätter förbereda oss för årets seriespel.
Första träningsmatchen spelas den 9 februari kl 13:00 på prästängen mot Nol IK, väl mött där och då.
Nyhetsarkiv
Ny stabil insats2023-09-23 17:18
Gott dagsverke2023-09-18 23:00
Målsnålt igen!2023-09-11 22:51
Tuff seriefinal2023-08-31
Höstsäsongen igång!2023-08-15 09:39
5:e raka cupguldet!2023-07-09 12:48
Storseger i semifinalen!2023-07-06 22:32
Skärgårdscupen igång2023-07-05 00:16
Revansch!2023-06-25 22:39
Bottennapp!2023-06-21 21:52
Ny bra insats!2023-06-11 09:19
Serieledning!2023-06-04 18:58
Angered borta2023-05-30 17:00
Märklig match!2023-05-21 15:10
Sen vändning!2023-05-15 00:28
Sviter brutna2023-05-07 23:09
Blåsig match2023-05-03 19:00
Dramatisk avslutning!2023-04-23 00:10
Premiären spelad!2023-04-13 12:35
Genrep mot Kållered2023-04-06 13:58
Säsongen avslutad2022-10-02 16:57
Obesegrade hemma 20222022-09-25 12:52
Stark insats!2022-09-11 11:01
Seger!2022-09-05 06:17
Ny tung avslutning2022-08-14 22:37
Historien upprepade sig2022-08-07 13:21
CUPGULD!2022-07-16 16:16
Finalklart!2022-07-08 07:00
Vidare i cupen!2022-07-03 21:21
Kämpaseger!2022-06-23 15:41
Tung avslutning2022-06-19 18:23
Derbyseger!2022-06-12 10:10
Frustrerande match2022-06-09 00:03
Fin vecka!2022-05-31 07:02
Storseger!2022-05-21 23:03
Blåsig match2022-05-15 10:03
Första förlusten2022-05-10 07:00
Jämnt igen!2022-04-30 19:41
Seriespelet igång2022-04-10 13:17
Seger i genrepet!2022-04-03 11:51
Äntligen seger!2022-03-19 23:28
Ryckig match2022-03-12 16:43
Förlust på majvallen2022-03-06 09:46
Sista matchen spelad2021-11-21 23:45
Tre poäng2021-11-15 23:26
Fin skalp!2021-11-07 11:48
Tuff uppgift2021-10-24 20:57
Blåsig match!2021-10-17 21:01
Svag insats2021-10-10 21:41
Storseger!2021-10-03 23:39
Revansch!2021-09-27 23:05
Sexpoängsmatch!2021-09-19 18:37
Första hemmaförlusten2021-09-11 23:51
Ny seger för B-laget!2021-09-08 12:25
Ny bortaseger2021-09-05 00:02
Delad pott igen2021-09-01 00:09
Första B-lagsmatchen2021-08-26 22:14
Klar bortaseger!2021-08-22 11:19
Poäng mot serieledarna!2021-08-15 11:25
Returmöte2021-08-08 23:11
Tuff omstart2021-08-03 21:44
CUPGULD IGEN!2021-07-11 19:41
Seger och sorg2021-07-08 18:52
Skärgårdscupen igång!2021-07-04 01:01
Ny hemmaseger!2021-07-02 17:48
MATCHÄNDRING!2021-06-27 14:13
Bortaförlust!2021-06-26 12:53
Revansch!2021-06-16 00:16
Klart för spel!2021-05-20 22:19
B-laget fullpoängare2020-10-08 15:21
Serien färdigspelad2020-10-04 10:56
Bortkastade poäng2020-09-13 16:52
Match med två ansikten2020-09-06 11:23
Storseger för B-laget2020-09-01 23:21
Lång lördag!2020-08-23
Serien igång igen2020-08-09 23:34
B-laget seriespel igång2020-08-04 12:46
Ny uddamålsförlust2020-06-27 00:51
SUR premiärförlust2020-06-15 13:02
Säsongen drar igång!2020-06-07 13:41
Seger mot Kode2020-03-29 20:15
Ny storseger2020-03-22 11:47
Oavgjort mot Lerum2020-03-09 00:29
Västra cupen igång2020-02-19 21:53
Utslagna i semifinal2019-12-01 21:52
B-laget färdigspelade2019-10-02 20:59
Seg avslutning2019-09-29 22:26
Då var det klart!2019-09-22 23:58
Seger för B-laget2019-09-17 21:56
A + B-lagsreferat2019-09-10 00:48
Storseger för B-laget2019-09-05 16:19
Seger i derbyt!2019-09-01 10:01
Seger i toppmötet!2019-08-28 15:52
Sviten bruten2019-08-14 23:54
Seger i omstarten2019-08-11 00:24
CUPGULD!2019-07-07 16:41
Finalklart!2019-07-04 09:46
Sent avgörande2019-06-30 01:24
Hemmasviten intakt2019-06-20 17:29
Seger på Gröna vallen2019-06-15 16:37
B - laget vann igen2019-06-05 20:00
Två sviter utökades2019-05-30 21:47
Märklig match2019-05-10 13:22
Storseger för B-laget2019-05-07 01:19
Stabil vinst!2019-05-05 10:18
Ny hemmaseger!2019-04-28 00:32
Delad pott för B-laget2019-04-24 15:30
Bekväm seger2019-04-14 12:40
B-laget igång2019-04-10 15:03
Kostsam premiärseger2019-04-04 13:49
Seger i genrepet2019-03-30 18:11
Bottennapp2019-03-23 16:25
Vinst igen!2019-03-10 11:50
Tredje raka!2019-02-28 20:16
Ny seger2019-02-24 01:49
Vinst i västra cupen2019-02-20 23:42
Oavgjort mot Zenith2019-02-16 22:45
Vinst mot Velebit2018-09-30 22:18
Förlust för B-laget2018-09-13 13:34
INGEN MATCH IMORGON!!2018-09-07 21:20
Tredje raka segern2018-09-01 12:01
Skön seger2018-08-26 11:21
Vinst i omstarten2018-08-18 22:46
Seger i genrepet2018-08-12 17:55
Cupguld!!2018-07-10 00:37
Storseger i semifinalen2018-07-05 21:06
Kollaps!2018-06-21 11:44
Märklig match2018-06-18 16:43
Oavgjort mot Mölndal2018-06-14 23:17
Derbyseger!!2018-06-10 21:28
Serieseger!!2018-06-08 15:52
Kämpaseger!!2018-06-05 16:26
Oavgjort igen2018-05-29 12:39
Dramatiskt derby2018-05-19 20:49
Bortanollan spräckt2018-05-10 21:59
Fredagsvinst!2018-05-05 12:15
Nollade av Kärra2018-04-30 16:08
Seger för B-laget2018-04-24 15:51
Ändrad matchstart2018-04-23 16:26
Klar seger mot Finlandia2018-04-21 22:47
Straffade i slutminuten2018-04-17 16:47
Förlust för B-laget2018-04-13 15:47
Seger i hemmapremiären2018-04-08 12:09
Oavgjort i genrepet2018-03-24 21:36
Seger mot Kode2018-03-10 20:27
Första förlusten2018-03-04 21:59
Straffseger mot Björkö2018-02-25 22:20
Seger i västra cupen2018-02-21 23:33
Seg avslutning2017-10-04 22:54
1-1 i höstderbyt2017-09-25 02:16
Oavgjort igen2017-09-17 23:44
Seger igen för B-laget2017-09-11 23:19
Seger för B-laget2017-09-05 16:26
En fin seger2017-09-02 23:57
Svängig match2017-08-27 12:44
Svag insats2017-08-23 00:27
Förlust i omstarten2017-08-13 22:12
Straffade i finalen2017-07-11 17:51
Rafflande semifinal!2017-07-07 01:25
Ingen match imorgon.2017-07-03 19:10
Vi var värda mer!!2017-06-30 01:20
Stark avslutning!!2017-06-23 01:00
Kostsam förlust2017-06-17 00:08
Derbyseger !!!2017-06-02 16:47
Förlust igen2017-05-29 21:55
Första hemmaförlusten2017-05-21 01:23
Tredje raka!!2017-05-12 23:46
Sent avgörande2017-05-06 01:08
Seger!!2017-05-01 11:37
Ny bortaförlust2017-04-21 22:45
Delad pott i premiären2017-04-02 21:57
Förlust i genrepet2017-03-27 16:12
Året 20162017-03-22 13:33
Vinst mot Gårda2017-03-18 22:50
Komfortabel seger2017-03-14 23:13
Lördagens match flyttad2017-03-10 13:36
Annorlunda match2017-02-25 21:52
Förlust i sextisiste2017-02-23 16:31
Seger mot Romelanda2017-02-12 15:41
Division 4B herrar 20172016-12-13 12:24