Igår spelade vi vardagsmatch hemma på Prästängen då vi gästades av förra årets Div.3-lag Askims IK.
Askim hade en jobbig start på serien men kom från en oavgjord och en vinst på de två senaste matcherna.
Från förra matchen utgick Ralle, Noah och John.A ur truppen.

Laget:
Jonatan---Ludde,Fredde,Simon,Mathias---Niklasson,Krille,Hampus---Carl,DD,Gurra
Avb: Koller,Simonsson,Wilhelm,Erik,Nystedt

Matchen startar med att vi går till anfall direkt och skapar en dubbelhörna.
Den andra slår Niklasson mot första ytan där Fredde kommer före målvakten och skallar in 1-0 via studs i marken.
Vi har ett totalt övertag i början på matchen och kan anfalla gång på gång mot Askim och vi tar tillbaka bollen tidigt efter att vi tappat den.
Efter dryga 5min kommer vi i ett bra anfall där Krille lägger ut en fin boll till höger i straffområdet mot Ludde som fintar bort sin motståndare och går ner mot kortlinjen där han spelar in bollen till DD som avslutar med högern via en motståndare och in i mål till 2-0.
Vi fortsätter dominera matchen och skapar bl.a en mängd hörnor.
Efter dryga 10min slår Krille en låg hörna som rensas ut tillbaka till Krille på kanten, han sätter in bollen pånytt i boxen, denna gång med fin kvalite mot bortre ytan där Simon kommer högst och nickar in 3-0.
3-0 efter dryga 10min och vi manar från bänken att inte slappna av men innerst inne så tänkte man att det här kan rinna iväg till en riktig storseger.
Inte många minuter efter tredje målet har vi en inspark där Askim går upp och pressar oss högt men vi försöker ändå spela oss ur pressen i eget straffområde men Simon slår en indianpass som dem bryter och tar sig in i straffområdet där en av deras spelare går omkull, domaren friar men bollen går vidare till en annan Askims-spelare som i dålig vinkel men fritt läge kan trycka in 3-1.
Målet gör att Askim får massor av energi och pressar oss högt upp i banan med mycket frenesi.
Vi känns lite tveksamma hur vi ska hantera detta och blir lite passiva.
Dock så är det fortsatt så att när vi tar oss upp på sista tredjedelen så finns det mycket ytor och vi har fortsatt lätt att komma till målchanser.
Efter knappa 20min så skarvar DD fint fram bollen till Carl som tar sig in i straffområdet till höger och spelar in bollen till Gurra fri med målvakten men den senare kommer ut bra och gör sig stor och räddar avslutet till hörna.
Lite senare uppstår en märklig situation då deras spelare står offside i straffområdet, assisterande höjer flaggan men bollen går i famnen på Jonatan så domaren blåser aldrig.
Jonatan tror dock det är frispark och lägger ner bollen och det ser lite förvirrat ut innan en Askims spelare får en fot på bollen innan Jonatan och bollen går precis utanför stolpen.
Efter en halvtimma lägger Gurra fram ett fint instick mellan deras mittbackar till en löpande Carl dom tar med sig bollen perfekt till ett friläge, han försker chippa bollen över målvaken som återigen gör en klassräddning och klarar.
Istället vänder spelet och Askim tar sig fram på vänsterkanten och slår in ett inlägg som oturligt studsar på Simons smalben och in i eget mål till 3-2.
Så istället för förvaltat friläge och tremålsledning så har vi 20 sekunder senare mål i baken och bara ett måls marginal.
Sista minuten i halvleken får vi ytterligare ett friläge, denna gång är det Carl som spelar fram Gurra som tar emot med vänstern och avslutar med högern men återigen står målvakten ivägen och räddar verkligen Askim kvar i matchen.

Knapp ledning i paus och vi pratar om att skaka av oss de insläppta målen och starta om matchen i andra halvlek med rätt intesitet och fokus igen.

När andra halvlek startar så kontrollerar vi matchen på ett bättre sätt. Vi håller i bollen i längre perioder istället för att söka avgörande pass i varje anfall och känns tätare bakåt.
10min in på andra kommer Ludde igenom i en fin soloprestation och avslutar med ett skott strax utanför straffområdet men målvakten klarar.
En kvart in på andra gör vi våra två första byten då Nystedt kommer in på topp istället för Carl och Simonsson ersätter Mathias.
Simonsson in som högerback och Ludde över till vänster.
Som sagt så känns det som vi har bra kontroll på matchen i andra halvlek men mitt i halvleken tappar vi boll högt upp och står lite fel med backlinjen, Askim sätter en lång boll från djupt på egen planhalva mot en av sina forwards, våra spelare vinkar på offside men spelet fortgår och forwarden hinner precis trycka sig framför Fredde och peta bollen förbi Jonatan till 3-3.
Med 20min kvar byter vi in Erik istället för Hampus som off.mf
Vi har fortsatt bra energi i laget och börjar trycka tillbaka Askim mer och mer.
Krille står för en strålande prestation när han tar sig fram på slalommaner mellan några motståndare innan han släpper en fin pass till DD som ser ut att ha målet öppet men målvakten gör en en fantomräddning när han slänger sig och stoppar avslutet.
Lite senare slår Simon fram en boll mot DD som nickskarvar fram Nystedt till fritt läge i straffområdet där han får på ett bra avslut men målvakten står i vägen igen.
Ludde får en arm i ansiktet och får gå av och Mathias kommer in igen på vänsterbacken.
Med knappa kvarten kvar spelar vi upp ett fint anfall där Krille sätter fram en fin boll på fötterna till DD som direkt spelar vidare till Erik som kommer i fart mot straffområdet där han släpper bollen till höger till Nystedt som sätter ett inlägg mot bortre ytan där Gurra tar ner bollen vrider och vänder innan han avslutar med vänstern, målvakten räddar såklart igen men släpper retur och där är Erik första och kan lägga in 4-3.
Med 10min kvar kommer Carl in igen istället för DD på topp.
Askim försöker kraftsamla men vi känns starkare i slutet och med ett par minuter kvar kommer Gurra igenom inne i straffområdet och blir fälld, domaren friar men bollen går vidare till Erik som blir kapad av målvakten och denna gången blåser domaren för straff.
Målvakten får frispel och både skriker och slår på en liggande Erik vilket kändes märkligt då straffen såg solklar ut.
Målvakten får rött kort och en utespelare får ställa sig i mål på straffen.
Simon slår den med kraft men i ribban och över.
Sista minuterna tar vi ut Gurra och sätter in Koller som extra mittback och kan hålla undan till seger till slut.

Otroligt händelserik match, framförallt i första halvlek där man efter 3-0 på 11 minuter tror att vi ska ta en storseger men där vi står för lite individuella misstag ihop med ineffektivitet i våra många frilägen gör att Askim kan ta sig tillbaka in i matchen och det blir rejält spännande innan vi kan bärga tre poäng.
Prestationsmässigt en sådär insats där vi känner att vi kan bättre men ändå skönt att vinna på sådana dagar.
Individuella plus idag till Krille och Niklasson på mittfältet som gör bra insatser samt till Ludde som håller sin fina form och återigen är bland våra bästa spelare.