Sent poängtapp på klarebergsvallen
2019-05-24 23:20
Igår var det dags för match igen. Vi ställdes denna gång mot Kärra KIF på klarebergsvallens gräs.
Andra matchen i rad med naturgräs alltså.
Sen förra matchen mot Björkö gjordes en ändring i truppen då DD utgick pga sjukdom och Wilhelm kom in istället.

Laget:
Koffe---Simonsson,Fredde,Simon,Mathias---Niklasson,Krille,Hampus---Ludde,Carl,Gurra
Avb: Jonatan(mv),Koller,Wilhelm,Erik,Nystedt

Vi startar matchen i motvind men med solen i ryggen. Som sagt tidigare var det naturgräs igen men en bättre matta denna gången som inbjöd till större möjligheter att spela fotboll efter marken.
Våra motståndare Kärra var dock föga intresserade av det sistnämnda utan skickade systematiskt långa bollar ner mot vårt straffområde där deras fyrtorn är riktigt tunga i luftspelet.
Oftast var det deras målvakt som slog bollarna och han kunde i medvinden utan ansträgning nå från straffområde till straffområde.
Vi hade svårt att få igång något spel i början på matchen, dels så fick vi slita för att hantera deras tunga gubbar i luften och dels så stängde Kärra effektiv av våra naturliga uppspelsmönster vilket ledde till att vi inte hittade fram i banan med den kontroll vi brukar lyckas med.
Inga direkta målchanser dock åt något håll fram tills 20:e minuten då Kärra får en frispark som vi lyckas få undan men bollen slås in i boxen igen där dem vinner höjdduellen och skarvar bollen vidare till en medspelare som skallar in 1-0.
Rättvist sett till matchbilden så långt.
Bara ett par minuter efter ledningsmålet så slår Simon fram en fin boll till höger in i straffområdet mot en löpande Simonsson som når bollen precis före den utrusande målvakten och chippar in den framför mål mot Carl som precis när han ska lägga in bollen blir manglad av två Kärra-spelare och domaren dömer straff.
Carl tar den själv och placerar lugnt bollen intill stolpen medans målvakten går åt andra hållet.
Så 1-1 nästan direkt efter Kärras ledningsmål och det var viktigt för efter målet reser vi oss markant i spelet och tar över matchen resten av halvleken.
Dryga 5min före paus är vi helt säkra på att vi fått vår andra straffi matchen då en Kärra-back får hjärnsläpp och hoppar upp och tar bollen med handen inne i straffområdet men domaren bedömer det märkligt nog som utanför straffområdet och dömer frispark på straffområdeslinjen som blir resultatlös.
I andravågen efter frisparken tar dock Fredde hand om bollen och lägger fram en precis passning till Ludde som blir fri i straffområdet men målvakten klarar avslutet.
Bara minuten senare bryter Ludde fint in i banan från högerkanten och avslutar med ett bra skott men målvakten är återigen alert och kan rädda ut till hörna.
Två minuter före paus slår vi en felpass på egen planhalva som Kärra snappar upp och slår ett inlägg som deras gubbe får fritt läge i straffområdet på men volleyn går över ribban.
Precis före paus blir det tredje gången gillt för Ludde då Simon bryter fram och spelar in bollen till Ludde i straffområdet som denna gången lyckas överlista målvakten och vi leder med 1-2 i paus.

Mycket av snacket i paus handlar om att fortsätta som vi gjorde andra delen av första halvlek och att fortsätta ta kampen mot deras stora killar i duell och luftspelet.

Fredde fick en smäll på låret i första halvlek och trots behandling under hela pausen så tvingas han utgå 5min in på andra och Koller kommer in som mittback.
Alldeles i inledningen på andra så slår Simon ett fint inlägg på bortre stolpen mot Ludde som slår till på halvvolley i liten vinkel men över ribban.
Halvleken rullar sen på utan att det händer så mkt i chansväg, 20min in på andra byter vi in Erik på topp istället för Carl och strax efter kommer även Nystedt in istället för Gurra.
Ju längre halvleken går ju mer flyttar Kärra fram sina positioner i banan i jakten på kvittering men vi har bra koll på deras försök och får samtidigt en del fina ytor i omställningsspelet då dem inte kommer hem tillräckligt fort men vi brister lite i sistapassningen för att kunna stänga matchen.
Med dryga 10min kvar har vi koll på en boll i eget straffområde men en miss i kommunikationen gör att vi tror att det är vår boll och låter den rulla ut över kortlinjen istället för att rensa undan den och det blir istället en hörna vilket skulle bli kostsamt.
Hörnan slås lite lågt mot första ytan där den skarvas vidare hårt in mot mål där den skallas i nät till 2-2.
Fem minuter efter kvitteringen får vi drömläge till segermål då Erik starkt bryter sig igenom ett par motståndare innan han perfekt släpper fram bollen till Krille som kommer fri i straffområdet och får på ett bra avslut men den duktige målvakten står för en fin parad när han räddar bollen.

Matchen slutar oavgjort i en spelmässigt jämn tillställning där vi hade initiativet i olika perioder av matchen.
Dock så tycker jag att vi skapar mer heta målchanser än Kärra men dem är riktigt starka på fasta situationer eller när dem på annat sätt får in bollen i boxen.
Individuella plusbetyg idag går till:
Simon som får ta hand om ett oräkneligt antal höjdbollar från motståndarna men klarar det riktigt starkt, plus att han har en fot med i uppbyggnaden till båda våra mål.
Niklasson gör återigen en stark match där han genom mycket löpande ofta kommer rätt i andrabollsspelet.
Ludde är oerhört kreativ framåt och inblandad i mycket av det vi skapar offensivt.
Simonsson gör en i stort sett felfri match både defensivt och offensivt och har otroligt många löpmeter denna match.

Kärra KIF - Öckerö IF   2-2 (1-2)