A-LAG HERR

Seger i derbyt!
2019-09-01 10:01
Igår spelade vi årets sista derby när Björkö gästade oss på Prästängen.
Sen förra matchen utgick Niklasson ur truppen med en knäskada och Koller kom in istället.

Laget:
Koffe---Simonsson,Fredde,Simon,Ludde---Krille,Hampus,Gurra---Carl,DD,Nystedt
Avb: John.A,Koller,Wilhelm,Jack,Fernando

Matchen startar med soligt och varmt väder och en lätt vind. Björkö lägger sig i ett lågt försvarsspel och försvarar egen planhalva.
Vi har en tidig chans när Nystedt kommer runt på högerkanten och spelar in till Carl som avslutar direkt men målvakten räddar till hörna.
Sen blir det en ensidig matchbild där vi har bollen mest hela tiden utan att vi skapar någonting framåt i chansväg.
Björkö tar varje chans att dra ner på tempot vid avblåsningar och bollhämtningar och vi får inte alls till vårt eget spel som vi är vana vid.
Bollmottagningar och passningar sitter inte som dem ska och Björkö kan utan att förta sig ligga rätt i försvarspelet och ta bort ytorna för oss.
10min före paus kommer Björkö upp i en sällsynt attack och får till en hörna.
Det blir ett par hörnor i rad för Björkö och efter den sista vinner vi bollen och går för en kontring med dem bryter en passning och kommer fram på vänsterkanten där dem slår ett inlägg på bortre ytan där deras forward snyggt kan trycka in bollen i mål direkt på volley för 0-1.
Björkö får såklart energi från målet och kommer strax efter upp igen och skapar en ny hörna som dimper ner i straffområdet där det blir lite kalabalik, Koffe kommer ut och ska boxa bort en hög boll men halvmissar och blir överspelad där en Björköspelare får tag i bollen och ska spela in den framför mål då den tar på Simons hand och domaren blåser straff.
Målskytten försöker lura Koffe åt fel håll men Koffe läser detta och kan rädda den löst slagna straffen och returen tar vi undan till en hörna.
Även denna hörna blir farlig då Björkö kommer in före oss i förstaytan och skarvar bollen mot mål men Koffe räddar.
Sista minuterna på halvleken samlar vi ihop oss och får tryck på Björkö igen och det sista som händer i halvleken är att Simon dribblar sig fram till ett fint läge i straffområdet men avslutet går utanför.

Underläge 0-1 i paus i en halvlek där vi haft stort bollinnehav men inte lyckats göra någonting av det pga för dåligt passningstempo och för lite rörelse vilket gör att Björkös ledning inte är omotiverad.
Vi pratar i paus om att försöka få upp tempot i varje del av spelet och få upp rörelsen framåt och göra det jobbigare för Björkö att försvara sina defensiva ytor.
Vi gör också ett byte i paus då Fernando kommer in istället för Nystedt.

Andra halvlek startar och det ser lite bättre ut när det gäller ovan nämnda delar.
Efter knappt 10min tar sig Fernando in i straffområdet till vänster och spelar in bollen till DD som spelar vidare när bollen tar på en Björköförsvarares hand och domaren blåser straff.
Ludde tar straffen men får inte ut den ordentligt och målvakten kan rädda och dem tar undan returen till hörna.
Hörnan slås in och rensas undan, vi får in en hög boll i straffområdet som DD nickar fram mot mål och följer upp själv där han på ren vilja forcerar in bollen precis över mållinjen till 1-1.
Björkö tröttnar allt mer ju längre matchen går och får svårare och svårare att försvara sig även om vårt spel fortfarande inte flyter på som vi vill.
En kvart in på andra får vi frispark utanför straffområdet där vi gör en variant där Simon lägger bollen efter marken på "fel" sida muren mot en löpande Hampus som försöker lyfta bollen över den utrusande målvakten som dock är snabb ut och räddar till hörna.
Några minuter senare spelar Gurra fram Fernando till fritt läge i straffområdet men han drar avslutet utanför.
Ytterligare några minuter senare trampar Ludde runt ett par motståndare på vänsterkanten och spelar in bollen där den tas undan på mållinjen, returen går ut ett par meter i straffområdet där Simonsson kommer och avslutar med vänstern men över ribban.
Med 20min kvar bryter Simon fram och slår en boll i djupled som bryts av försvaret och går upp i luften där en Björköspelare nickar den bakåt mot eget mål, Carl är vaken och kommer före målvakten och lyfter den över honom till 2-1.
Med 10min kvar vinner DD boll högt och spelar fram Gurra i straffområdet där han från ganska dålig vinkel trycker in bollen i mål till 3-1.
Direkt efter målet kommer Wilhelm in istället för Gurra, han tar vänsterbacken och Ludde flyttar upp på mittfältet.
Strax efter kommer Jack in på topp istället för DD.
I sista minuten vinner Carl boll högt och avancerar in i straffområdet till höger där han spelar in till en helt fri Jack som lugnt tar emot och placerar in 4-1 som blir slutresultatet.

Så vi vinner tillslut derbyt klart. Men vi gör verkligen ingen bra insats spelmässigt där vi inte alls kommer upp i vår normala nivå.
Dock starkt att vi ändå kan samla ihop oss och vända underläge till klar seger.
Individuellt var det många som inte kom upp i den nivån dem kan. Stabilast idag var Fredde/Simon i mittförsvaret som hade få misstag.