Ny storseger
2020-03-22 11:47
Igår spelade vi återigen träningsmatch hemma på Prästängen.
Efter storsegern förra helgen så såg vi fram emot en tuff match igår då vi ställdes mot GFF som vi alltid brukar ha tuffa bataljer emot.
Sen förra matchen utgick Krille (krasslig), John.A (jobb) och Calle.B ur truppen.
In kom istället Ludde, Wilmer och Nystedt.

Laget:
Jonatan---Axel,Fredde,Jeppe,Ludde---Niklasson,Wilmer,Hampus---Alex,DD,Gurra
Avb: Koller,Gröndahl,Nystedt,Jack

Tyvärr märktes det ganska snabbt in i matchen att det nog inte skulle bli den tuffa match vi trodde på förhand då GFF kom med en tunn trupp.
Även om GFF står emot ok inledningsvis så blir det återigen tidigt en matchbild där vi till stora delar förlägger spelet på motståndarnas planhalva.
Redan i andra minuten är vi nära att ta ledningen då Jeppe slår en boll i djupled mot Gurra som inte hinner före sin motståndare men stressar fram en dålig rensning som hamnar mitt framför Hampus inne i straffområdet som testar att dra till direkt på volley från nära håll men bollen går strax utanför stolpen.
Ledningsmålet kommer dock strax innan 10min är spelat då vi rullar runt i backlinjen och bollen går till Axel som lägger en boll i djupled där DD springer ifrån backlinjen och fri med målvakten lägger in 1-0.
Några minuter senare kommer vi i en omställning 3vs2 där DD och Axel spelar fram och tillbaka innan den förstnämnde hittar Hampus i straffområdet som avslutar med vänstern men återigen utanför stolpen.
Mitt i halvleken kommer andra målet efter en hörna som Ludde slår mot första stolpen där Wilmer går upp i duell ihop med en motståndare och får bollen vidare mot bortre ytan där Axel behärskat med en halvvolley-bredsida placerar in bollen bredvid en skymd målvakt till 2-0.
I slutet på halvleken får Gurra två stora chanser att bli målskytt.
Först spelar DD ut bollen på vänsterkanten till Ludde som sätter in ett fint inspel framför mål där Gurra är på plats och avslutar men målvakten kan rädda till hörna.
Andra chansen är ännu bättre då DD sliter sig loss till vänster i straffområdet och spelar in till en helt fri Gurra som från målområdeslinjen bara ska lägga in bollen men den studsar upp precis i avslutsögonblicket och bredsidan går utanför.

Ledning 2-0 i paus som kunde/borde vart ett par mål större. Trots att motståndet är lite sämre än väntat så tycker jag vi själva håller uppe tempot helt ok och skapar en hel del chanser samtidigt som vi inte släpper till ngt bakåt.
Ett byte i paus då Nystedt kommer in istället för Gurra.

Andra halvlek har knappt börjat innan Axel vinner fram bollen till DD till höger utanför deras straffområde och han spelar ett fint instick mellan försvararna till en löpande Hampus som tar med sig bollen och i liten vinkel får på ett bra avslut upp i nättaket till 3-0.
Dryga fem minuter in på andra har nog de flesta noterat inhoppande Nystedt som målskytt då vi spelar upp ett riktigt fint anfall där Alex spelar DD som i sin tur perfekt spelar tillbaka till en löpande Alex in i straffområdet där han spelar bollen förbi målvakten till en ren Nystedt som har öppet mål men återigen studsar bollen upp och avslutet går över det öppna målet.
Nystedt får lite revansch några minuter senare då Niklasson slår ut en fin boll på vänsterkanten till Ludde som sätter ett perfekt inspel in i boxen till Nystedt som avslutar utanför men i samma ögonblick blir kapad av målvakten som kommer ut vårdslöst med sträckt ben och sulan upp och domaren dömer straff.
Wilmer är säker från 11m och vi leder med 4-0.
En kvart in på andra gör vi fyra nya byten då:
Jack ersätter DD på topp.
Koller ersätter Jeppe som mittback.
Gröndahl ersätter Axel som högerback.
Gurra kommer in igen på topp när Alex flyttar ner som vänsterback, Ludde upp på mitten och Wilmer går ut.
Några minuter senare får dock Alex gå av med skoskav och Axel kommer in igen.
Sista kvarten har GFF svårt att hålla ihop det och bl.a Ludde kan ha lite lekstuga med deras försvar.
5-0 målet startar med att Axel trixar och snurrfintar sig förbi två motståndare innan han spelar till Niklasson som slår fram en fin boll till höger i straffområdet där Ludde tar emot och rycker förbi sin back innan han placerar in 5-0.
Strax efter vinner Niklasson bollen i deras uppspelsfas och den går fram till Gurra och tillbaka till Niklasson som kyligt placerar in 6-0.
I slutskedet lägger Gurra fram en fin boll till Ludde som fintar upp deras en back på läktaren innan han distinkt prickskjuter 7-0 förbi målvakten.
Precis innan detta målet har Ludde skjutit ett skott från distans i ribban och ut men hattricket kommer ändå i slutminuterna då Koller spelar fram Ludde som kör en soloraid genom deras försvar innan han trycker upp bollen i krysset och fastställer slutresultatet till 8-0.

Så en ny storseger där vi hade hoppats på en lite tuffare match men vi gör det bra efter förutsättningarna.
Vi kan inte styra vad motståndarna kommer med och jag tror såklart även att GFF hade hoppats komma ut lite starkare men i dessa tider vi har nu så får man nog räkna med att det kommer vara en del frånvaro i lagen vid olika tidpunkter.
Individuellt tycker jag många gör bra insatser:
Vårt nyförvärv Axel kommer mer och mer in i vårt sätt att spela fotboll och har en klart stigande formkurva vilket dagens match visar.
Niklasson fortsätter styra matcherna på mittfältet med väldigt hög procent i passningsspelet.
DD gör återigen en bra match efter comeback förra veckan och bidrar både med egna poäng och öppnar upp för andra.
Ludde får bli matchens lirare idag efter uppvisningen i slutskedet men även innan det gör han en bra match och visar upp sina kvaliteer.