A-LAG HERR

Serien igång igen
2020-08-09 23:34
Igår lördag var det dags för seriespelet att starta igen.
Vi ställdes hemma på Prästängen mot IK Kongahälla som inlett seriespelet med en vinst och en förlust.
Sen träningsmatchen mot IFK Uddevalla så utgick Ploghed ur truppen och in kom istället Jeppe, Fredde och Gröndahl.

Laget:
Koffe---Alex, Jeppe, Wilmer(ut 64), Ludde---Niklasson, Krille, Erik (ut 46)---DD, Simon(ut 75), Gurra(ut 64)
Avb: Gröndahl, Fredde, Koller(in 94), Axel(in 64), Mathias(in 46), Nystedt(in 64), Jack(in 75, ut 94)

Vi inleder matchen starkt och intensivt och får IKK under press.
Många bollvinster i bra lägen på offensiv planhalva.
Efter dryga 5min kommer första chansen efter en felpass från deras målvakt som ger Simon ett gratisläge i straffområdet men målvakten kommer ut snabbt och revanscherar sig genom att rädda till hörna.
Några minuter senare agerar IKK stressat igen och deras högerback slår en snål hemåtpass som DD hugger på, målvakten kommer ut för att försöka rensa undan bollen men får inte träff och bollen rullar istället förbi dem båda mot Simon som jagar efter och kan slänga sig fram och liggande förpassa bollen i mål för 1-0.
Några minuter senare får IKK sin första chans i matchen då dem kommer ur våran press och får till ett snabbt och bra anfall som ger dem ett läge till vänster i straffområdet som dock förvaltas dåligt med ett avslut som totalt misslyckas.
Efter dryga kvarten blir vi av med bollen högt och en IKK-spelare drar iväg en lång boll där vi står helt fel med backlinjen vilket upphäver offsiden och deras forward får ett friläge som han får in mellan benen på Koffe och det är kvitterat till 1-1.
Vi fortsätter att ha kommandot i matchen och inte långt efter kvitteringen spelar vi upp ett bra anfall längs vänsterkanten där Ludde snyggt tar sig runt och spelar in bollen till Simon som avslutar med en yttersida över ribban.
Efter halva halvleken jämnar spelet ut sig och IKK får mer bollinnehav än i början.
Båda lagen har i slutet på halvleken svårt att hitta klara målchanser men så dryga 5min innan paus slår Jeppe upp en bra boll på DD som tar emot och släpper tillbaka till Erik som fint spelar fram Gurra i djupled till ett friläge, Gurra försöker dra målvakten som dock får en hand på bollen som hinns upp igen vid kortlinjen av Gurra som spelar in den mot DD som ska trycka in den när en IKK-spelare får in en fot framför som DD träffar istället för bollen.
Så inget mål där utan istället gult kort till DD.
Istället är det sista som händer i första halvlek att IKK tar ledningen.
En lång boll lyras in mot vårt straffområde som Wilmer och en av deras spelare går mot, Koffe kommer ut och ropar att han tar den men istället får deras spelare huvudet på bollen och skarvar den över Koffe och i mål för 1-2.

Så underläge i paus vilket kändes tufft om man kollar på hur chanserna fördelades i den första halvleken.
Erik fick problem med sina vader redan under uppvärmningen men försökte ändå i första halvlek men kunde inte röra sig obehindrat så paus gör vi vårt första byte då han ersätts av Mathias.
Ludde upp som offensiv mittfältare och Mathias in som vänsterback.

Bara knappt 5min in på andra halvlek har vi en jättechans att kvittera då vi sågar oss igenom på deras planhalva och Gurra får fram bollen till fritt läge i straffområdet för Simon som precis ska avsluta då han blir upphakad bakifrån i skottögonblicket och knappt träffar bollen, vi ropar på straff men domaren friar.
6min in på andra halvlek vinner Niklasson bollen ute på kanten mitt på plan, deras spelare vill ha frispark men får inget gehör från domaren och efter att ha skrikit på domaren tappar han huvudet när han jagar efter Niklasson och mycket fult totalt sparkar ner honom långt efter att han spelat ifrån sig bollen.
Direkt rött kort och 11vs10 för oss.
Detta påverkar matchen omgående då vi direkt får ett kompakt tryck på IKK som nu enbart får försvara sig runt eget straffområde.
Strax efter spelar Niklasson fram Mathias på vänsterkanten som spelar in till Gurra som kanske tar ett tillslag för mycket och avslutet går via touch på försvarare till hörna.
En kvart in på andra slår Ludde en hörna som Simon kommer upp på ensam men nickar utanför stolpen.
knappa 20min in på andra gör vi ett dubbelbyte då Axel ersätter Wilmer som mittback och Nystedt kommer in på topp istället för Gurra.
Strax efter det har vi ett jättefint anfall där Niklasson sätter en pass upp på DD utanför straffområdet som på ett tillslag spelar vidare till Simon som blir fri i boxen men målvakten räddar avslutet, returen går till Nystedt som får avsluta i obalans rakt på målvakten.
Med knappa 20min kvar har vi ännu en hörna, i efterspelet till denna plockar Axel upp bollen utanför straffområdet och slår in den mot bortre ytan där Simon kommer högt och nickar in den framför mål till Nystedt som tar emot på bröstet och sen stöter in bollen i mål på volley, 2-2.
Tyvärr skadar sig Simon allvarligt när han landar efter att ha nickat bollen till Nystedt, först befaras att han brutit foten men förhoppningsvis är det inte så illa, oavsett får han bytas ut och Jack kommer in på topp.
Efter kvitteringen och skadan som leder till ett avbrott i spelet på 5-6 minuter så går matchen i stå lite, vi har fortfarande väldigt mycket boll men svårt att bryta igenom IKK kompakta försvar.
I sista ordinarie spelminuten lägger Jeppe fram en boll på högerkanten till Ludde som fintar bort två motståndare ner mot kortlinjen där han blir nergjord bakifrån, domaren friar dock och dömer dessutom inspark och inte hörna vilket han borde gjort om han ansåg att IKK-spelaren träffade bollen.
Domaren aviserar 7min övertid pga Simons skada och i den 94:e minuten hittar Jeppe återigen ut med en boll på högerkanten till Ludde som återigen fintar sig förbi två motståndare men denna gång inåt i straffområdet där han smeker bollen runt målvakten in i bortre hörnet för 3-2.
Vi byter in Koller som extra mittback de sista minuterna och Jack går ut.
IKK orkar inte få till ngn kvitteringchans och vi håller undan till första segern i årets serie.

Härliga vinster när man vinner på övertid men glädjen grumlades såklart av Simons skada.
Matchen börjar vi klart bäst men jämnar sen ut sig i slutet på första. Efter utvisningen tidigt i andra så blir det en ensidig matchbild där vi trycker tillbaka IKK.
Chansmässigt så skapar vi klart mer än dem både innan och efter utvisningen.
Vi behöver slipa bort de misstagen som man kanske kom undan med i Div.4 men det gör vi inte här utan blir straffade direkt.
Indivudellt är det många som blandar och ger men plusbetyg idag till:

Ludde som har spetskvaliteerna som idag ger oss segern.
Niklasson gör en strålande match på mitten med vårdat spel och mycket bollvinster.
Både Simon och DD gör en bra match där framme med mycket bollvinster i press-spelet och skapar chanser överlag.
Både Mathias och Nystedt gjorde bra inhopp som påverkade matchbilden positivt för vår del.