Anton Dahlgren

Truls Lindkvist Andell

Linus Solbräcke

Erik Gustafsson (in 82)

Matchen startar med hyfsat fint väder, sol med lite vind men planen ligger nedsänkt så vinden påverkar inte så mycket ändå förutom i perioder då kastvindar tar sig ner mot konstgräset.

Inledningen på matchen är ganska jämn med två lag som försöker ta sig fram i banan men inga direkta chanser inledningsvis.

Efter dryga tio minuter tar dock hemmalaget ledningen efter svagt försvarspel från oss där vi går bort oss vilket ger deras spelare ett skottläge i straffområdet, träffen blir inget vidare men Ludde som slängt sig för att täcka avslutet touchar bollen som ändrar riktning vilket ställer Jacob och den går in vid första stolpen.

Strax efter målet har JBK en ny chans då vi tappar boll och ligger lite obalanserat men avslutet skjuts över.

Efter en kvart tar vi över matchen och spenderar sedan den mesta tiden på JBK:s planhalva.

Vi hittar fint in i de ytor vi pratat om innan matchen men har svårt att bryta igenom deras låga försvarsspel på sista tredjedelen för att skapa de riktigt heta chanserna.

Vi har ngt skott utifrån och en nick på ett inlägg men alltför ofta väljer vi att hålla i bollen och rulla runt istället för att hota deras försvar.

Men efter dryga halvtimman har vi ett av många långa anfall där vi spelar loss Ludde på vänsterkanten som slår ett inlägg mot bortre ytan där Alex kommer och avslutar i insidan stolpen och ut, på returen är Hampus först och trycker in 1-1.

Fem minuter före paus bryter Simon bollen på offensiv planhalva och avancerar med fart framåt in i straffområdet där han sätter ett hårt inspel förbi målvakten till Nystedt som kan sätta ledningsmålet för oss.

Sista minuterna innan paus får JBK tryck på oss med en 3-4 hörnor där den sista blir farlig när en andraboll nickas mot mål men då är Nystedt på rätt plats och nickar undan bollen när den går över Jacob.

Ledning i paus och vi är nöjda med att kontrollera spelet men vill få lite mer rörelse och hot på sista tredjedelen.

Andra halvlek liknar den första, vi kontrollerar spelet ofta på offensiv planhalva medan JBK får försöka hota med omställningar.

Fem minuter in på andra har vi en hörna som Aste slår och Simon nickar men målvakten gör en fin räddning till ny hörna.

Strax efter har vi en frispark i ytterzon som Aste slår och efter duell dimper bollen ner framfär DD:s fötter men tyvärr drar han bollen över ribban i snäv vinkel.

En kvart in på andra kommer hemmalaget i en omställning när vi har mycket folk uppe och deras forward får ett läge till vänster i straffområdet men Jacob är med och räddar vid första stolpen.

Mitt i halvleken får JBK en frispark mitt på vår planhalva som slås in i boxen och efter duell får deras forward bollen helt ren framför mål och kan raka in 2-2.

Det dröjer dock bara två minuter innan vi återtar ledningen då DD tar sig fram och fixar en hörna som Ludde slår och Simon hänger högt i luften och kan med kraft nicka in 2-3.

Med 20min kvar får Wilmer byta och Hugo kommer in som mittback.

Efter ledningsmålet har vi jättebra kontroll på matchen, vi kan spendera mycket tid med boll på offensiv planhalva, enda orosmolnet är när JBK vaskar fram frisparkar och hörnor och kan flytta upp sina stora spelare men vi hanterar detta på ett bra sätt.

Vi har chanser att avgöra när Aste spelar fri Nystedt i boxen men målvakten klarar avslutet.

DD är sånär på att sno bollen vid målvaktens fötter när han inte får iväg bollen i tid mot en pressande DD men motlägget studsar hans väg och i nästa läge kan han få bort bollen.

Med 10 min kvar kommer Mathias och Erik in istället för Jordan och DD.

Mathias in som vänsterback när Ludde flyttar upp i anfallet och Erik tar även han plats där framme och Hampus går ner på mittfältet.

JBK får några fasta till som slås in i boxen men vi reder ut det med bra försvars och målvaktsspel och kan bärga tre välförtjänta bortapoäng.

Individuella plus till:

Alex som äger sin kant matchen igenom.

Simon som är stark bakåt och hotar framåt.

DD och Hampus som ger JBK:s storvuxna försvarare en rejäl kamp i det fysiska spelet.

Matchfakta:

Jönköpings BK - Öckerö IF   2-3 (1-2)

1-0 11min

1-1 33min Hampus Nilsson (Alexander Simonsson)

1-2 40min Victor Nystedt (Simon Olsson)

2-2 65min

2-3 67min Simon Olsson (Ludvig Wiklander)

Tre dagar senare i söndags var det återigen dags för match då vi ställdes mot Dalstorps IF hemma på Prästängen.

Ett lag som åkte ur Div.2 förra säsongen och blandat och gett i inledningen av serien men stått för fina resultat mot topplagen med seger borta mot Zenith och oavgjort mot IK Tord.

Inför matchen låg vi 4:a och de 10:a i tabellen men det skiljde bara tre poäng mellan oss.

Sen förra matchen utgick Jacob och Anton (bortresta) samt DD och Truls (sjuka) ur truppen.

In kom istället Koffe, Jeppe och Elliot.

Elliot Ingemarsson (in 75)

Perfekta förutsättningar för match med strålande sol och knappt ngn vind.

Vi tar omgående tag i taktpinnen och styr matchen med fint passningspel, bra rörelse och ett aggressivt press-spel som gör att vi kontinuerligt vinner boll på offensiv planhalva.

Redan innan fem minuter har passerat tar vi också ledningen då ett fint anfall avslutas med att Nystedt lyfter fram bollen mot Jordan som löper sig fri men blir i avslutsläget nerdragen bakifrån med solklar straff och gult kort som följd.

Målvakten går åt rätt håll men Luddes straff sitter utom räckhåll intill stolpen för 1-0.

Vi fortsätter dominera totalt och efter knappa kvarten bryter Simon ett uppspel från motståndarna och spelar fram till Hampus samtidigt som han tar en ny löpning och Hampus släpper tillbaka bollen in i straffområdet till Simon som avslutar förbi målvakten vid första stolpen till 2-0.

Vi fortsätter sedan att rada upp chanser där Ludde spelar fram Alex som avslutar men målvakten räddar.

Krille spelar fram Ludde som gör sin gubbe och avslutar förbi målvakten men i stolpen och ut.

Den stora dominansen gör att vi under en kort period i halvleken blir lite nonchalanta i passningsspelet och inte tar jobbet lika ordentligt längre.

Dalstorp skapar en vass chans i straffområdet men då kommer Koffe ut perfekt och gör en strålande räddning.

Strax efter har dem en hörna och i efterspelet på den är deras kille sånär att stöta in ett inspel på bortre stolpen men når inte bollen i tid och den går utanför.

Efter denna period på dryga fem minuter hittar vi tillbaka igen och tar återigen helt över spelet.

Aste sätter en strålande boll som ger Ludde friläge men lobben över målvakten går utanför stolpen.

10min före paus spelar Nystedt fram Ludde som avslutar bra men målvakten gör en fin räddning men Nystedt följer upp och kan slå in returen i nättaket.

Strax innan paus går Hampus in starkt och vinner bollen av deras mittback, sliter sig loss och avslutar med en tåpaj förbi målvakten till 4-0.

4-0 i paus efter en briljant halvlek av oss där vi bjuder på fotbollspropaganda och ledningen är i underkant.

Andra halvlek blir en något avslagen historia då Dalstorp inte försöker sig på ngn forcering utan mer koncentrerar sig på att stoppa blödningen.

Vi har också svårt att hålla uppe samma kvalite som i första halvlek med den betryggande ledningen i ryggen.

Ludde har ett par lägen att utöka ledningen när han först blir framspelad av Simon och sedan dribblar sig förbi de två sista motståndarna innan han avslutar stenhårt men lite för rakt på målvakten som gör en fin parad.

Strax efter har han en ny chans framspelad av Nystedt men skjuter utanför, men efter dryga kvarten kommer 5-0 då Nystedt vinner fram bollen till Ludde som denna gången får en halvträff men då passerar den målvakten in i mål.

Vi gör i samma veva ett dubbelbyte då Hugo och Linus ersätter bröderna Simonsson i backlinjen.

Med kvarten kvar kommer Jeppe in som mittback istället för Simon och Elliot ersätter Aste och några minuter senare kommer Samuel in istället för Nystedt.

Dalstorp har ett par fina chanser att spräcka nollan i slutet men bl.a ribban är i vägen.

Även vi har bud på mer genom Elliot men slutresultatet blir 5-0.

En strålande första halvlek och en kontrollerad andra gav veckans andra seger.

Svårt att utse några framför de andra då alla gör fina insatser.