A-LAG HERR

Sviter brutna efter 3 min-kollaps
2022-08-29 07:27

I lördags åkte vi till Gislaved för match mot hemmalaget som strider runt de nedre strecken.

Hemmamatchen i våras slutade 1-1 i en match som präglades stort av den hårda vinden.

Vi fick göra en hel del ändringar i både startelva och trupp pga frånvaro av spelare.

Sen förra matchen utgick Jacob (bortrest), Alex och Ludde (avstängda), Hugo (rygg), Nystedt (jobb) och Jeppe ur truppen.

In kom istället Elliot, Schröder, Maysam och Jack Larsson som gjorde debut i A-truppen.

Maysam Samandari

Matchen spelades på en riktigt fin naturgräsmatta men regnet vräkte ner fram till matchstart och fortsatte så under större delen av matchen vilket gjorde att flera av spelarna hade det svårt med fästet.

Hemmalaget startar bäst och sätter många långa bollar mot vår backlinje där de är heta på andrabollarna.

Första chansen kommer efter dryga 5min när en spelare får fritt läge i straffområdet men Koffe kommer ut och gör en strålande räddning.

Strax efter har de en hörna som nickas bort men på andrabollen drar en hemmaspelare till med ett fint skott som tar i ribban och över.

Första kvarten har vi svårt att få igång vårt spel, många felbeslut, många felpass och ett för utspritt lag är några anledningar till detta.

Efter dryga 15min hittar Simon fram med den boll till DD som spelar vidare till Anton som avslutar direkt men målvakten gör en bra räddning.

I mitten på halvleken börjar vi växa in i matchen och tar över spelet som oftare förläggs till motståndarnas planhalva.

Efter dryga halva halvleken får vi till ett fint anfall där Hampus är stark i bollmottagningen och kan vrida sig loss och spela in bollen till Aste som sätter en boll bakom backlinjen på en löpande DD, som rycker sig loss till ett friläge men målvakten (som gjorde en stormatch mot oss i hemmamötet) kommer ut och räddar avslutet.

DD tar hand om returen och spelar bak till Hampus som försöker avsluta men får en riktig sneträff som istället hamnar hos Truls utanför straffområdet.

Han tar emot bollen och spelar ut till höger där Linus kommer i full fart och drar till ett kanonskott som far som en projektil upp i första krysset för 0-1 till oss.

Efter målet har vi en bra period där vi tar över matchen men kommer inte fram till de farliga målchanserna.

I slutet på halvleken tappar vi spelet igen och börjar slarva mycket i uppspelsfasen, en sådan felpass ger Gislaved ett bra läge men det skjuter de utanför.

Vi går till paus med ledning men är inte helt nöjda med spelet och pratar om en del saker vi vill rätta till.

Andra halvlek startar och tyvärr fallerar allt för oss under de första dryga fem minuterna där vi för att prata klarspråk ger bort matchen.

Efter bara två minuter anfaller Gislaved på det sättet som vi pratat om i halvlek men där vi inte agerar som vi sagt och de kommer ner till kortlinjen och spelar snett inåt där Simon halkar i det blöta gräset och deras spelare kan bredsida in 1-1.

Bara ngn minut eller två senare halkar Aste när han ska spela upp bollen, den går till deras spelare som med ett pass friställer en anfallare, Koffe kommer ut och går på bollen men forwarden hinner före och petar den förbi honom och blir sedan fälld av Koffes armar och straffen är solklar.

Den sitter säkert och 2-1 till hemmalaget.

Bara ngn minut eller två efter det slår deras målvakt en inspark mot vårt samlade lag men en nickskarv senare är deras forward fri med Koffe och kan säkert placera in 3-1, man trodde inte sina ögon på bänken, vi släpper in tre mål på tre minuter.

Vi försöker samla ihop oss och gör ett dubbelbyte en kvart in på andra då Fredde och Elliot kommer in istället för Linus och Truls.

Elliot går in som forward och Anton flyttar ner som högerback.

Fredde in som mittback, Simon upp på topp och Hampus ner på mittfältet.

Vi satsar framåt såklart och får tryck på hemmalaget men öppnar samtidigt upp oss för kontringar och på en sådan i 69:e min punkterar hemmalaget matchen med att sätta 4-1.

Med kvarten kvar byter vi in Schröder istället för Aste och spelar med fyra forwards.

Vi skapar en del chanser där framförallt Simon är inblandad i det mesta.

Tror det är Schröder som har ett riktigt fint skott där deras målvakt återigen visar sin klass med en räddning nere vid stolproten.

I en sekvens är det otroligt att det inte blir mål när först deras målvakt räddar ett friläge, Schröder får tag i bollen och drar den i insidan kryssribban och ut, Simon tar nästa retur och drar den klockrent i stolpen och ut.

Gislaved får också en del kontringslägen varav ett rent friläge men då gör Koffe ett nytt fint ingripande när han klarar.

Vi får till sist in en reducering på övertid efter att Simon dragits ner på en hörna och Mathias slår straffen i mål via målvaktens händer.

Vi förlorar matchen med 4-2 efter säsongens svagaste insats.

Vi kom inte nära den nivån vi kan hålla varken individuellt eller som lag.

Klart bäst hos oss idag är Jordan som håller en godkänd nivå över 90min med ordning på boll och passningar.

I och med förlusten bröt vi vår svit på 11 raka matcher i serien utan förlust samt att det var första gången sen vi gick upp i "trean" som vi förlorade en match med bussresa.

Nu gäller det att lägga denna insats åt sidan och fokusera på att avsluta serien på ett bra sätt där vi visar att vi kan så mycket bättre än vad vi visade upp i denna match.