A-LAG HERR

Första träningsmatchen spelad och Västra cupen igång!
2023-02-16 19:58

Nu har vår försäsong dragit igång ordentligt då matcherna börjat spelas.

Efter fem träningsveckor var det i lördags dags för första träningsmatchen då vi ställdes mot IK Zenith som bekant vann vår serie förra året och därmed förbereder sig för Div.2-spel i år.

Alexander Schröder (in 46)

Karl Widlund (spelade ej pga skadekänning)

Matchen startar med viss vind i planens längdriktning vilket gör att Zenith väljer att byta sida och börja med medvinden i ryggen.

Trots det är det vi som tar tag i matchen direkt ifrån början.

Redan i den tredje minuten "snor" Tim bollen från deras sistagubbe och får fri gata från halva plan mot målvakten, han väljer att dra honom åt höger men kommer lite ur vinkel och försöker vända upp igen för att avsluta med vänstern men då har en back hunnit ner och kan blockera skottet.

Bara minuten senare kommer nästa friläge då Tim snyggt vänder bort sin försvarare och sätter en perfekt boll mellan mittbackarna till en löpande Gurra som fri med målvakten försöker placera den mellan benen men målvakten täpper igen och räddar.

Vi fortsätter efter detta diktera matchen med bra hög press och varierat spel på Zeniths planhalva.

Efter en kvart vinner Simon en duell och driver sedan fram bollen där han väggspelar med Hampus innan han sätter en perfekt boll återigen mellan mittbackarna till Tim som blir fri igen, målvakten kommer ut bra och Tim försöker chippa över honom men målvakten får upp en hand och styr bollen till hörna.

Hörnan nickas undan m,en vi vinner andrabollen och slår ett inlägg där dem vinner höjdduellen och sen går det snabbt när de ställer om till ett friläge på två pass och deras kille i kamp med Ludde kan tåa bollen över Jacob för 0-1.

Ruggigt missvisande sett till matchbilden så långt och målet gjorde också att Zenith växer in i matchen efter det.

Efter dryga halvtimman får de en frispark på vänsterkanten efter att vi vart lite för heta på att vinna boll.

På den står vi fel och en lågt slagen frispark kan styras in vid första ytan för 0-2.

Direkt efter målet har de en ny chans efter ett fint anfall men skjuter utanför.

Fem minuter före paus har vi ett fint anfall där vi håller bollen länge på offensiv halva, vänder över från vänster genom Wilmer till Simon som slår en bra boll in i boxen på en felvänd Hampus som fint skarvar fri Gurra men målvakten är återigen med och räddar och de kan ta undan returen.

Sista som händer innan paus är att Ludde får bollen felvänd lite över halva plan och trycks bakåt i banan av en pressande motståndare som både drar honom i tröjan och båda armarna utan åtgärd, Ludde slänger iväg en bakåtpassning i tron om att signalen ska komma men det gör den inte och istället går bollen till en Zenith-forward som dröjt sig kvar och blir lite förvånad över att få ett friläge som han dock säkert förvaltar till 0-3.

En spel och chansmässigt jämn första halvlek visar alltså ändå 0-3 på tavlan och det tack vare stor skilland i effektivitet mellan lagen.

Vi pratar ändå i paus om att vi ska fortsätta med mycket av samma saker då vi mellan straffområdena ändå är rätt nöjda med hur vi spelar.

Två byten i paus där Schröder ersätter Gurra på topp och Jeppe kommer in istället för Hampus.

Jeppe in som mittback och Wilmer tar steget upp på mittfältet.

Andra halvlek blir mer låst, Zenith har dragit tillbaka sina positioner och försvarar sig mycket lägre i banan och satsar på omställningar.

Tycker fortfarande vi får bra utdelning i vårt press-spel som ofta leder till att vi kan vinna tillbaka bollen men med ett kompakt Zenith på rätt sida boll har vi svårare att skapa chanser i andra akten.

Mitt i andra gör vi två nya byten då Samuel ersätter Truls som högerback och Mathias kommer in istället för Elliot.

Mathias in som vänsterback och Ludde går upp på topp.

Några minuter senare kommer Hampus in igen på mitten istället för Wilmer.

Första chansen i andra dröjer till knappa 20min kvar då Zenith kommer upp på vänsterkanten och slår ett bra inspel som når en fri kille men avslutet blir tamt och plockas lätt upp av Jacob.

Strax efter har Ludde en liten show i deras straffområde där han går förbi ett par försvarare med bl.a en snurrfint och avslutar med en tåpaj men målvakten är med och räddar till hörna.

Hörnan går förbi högen av spelare centralt till bortre ytan där Schröder tar emot och avslutar men målvakten räddar säkert.

Med kvarten kvar gör vi sista bytet då Truls kommer in som vänsterback, Mathias flyttar in som mittback och Simon går av.

Vi har ett fint anfall där Ludde och Hampus spelar fram Tim som brottar sig loss mot en försvarare men är i obalans och avslutet räddas lätt av målvakten.

I sista minuten får vi äntligen utdelning då Hampus sätter in en boll centralt på Schröders fötter han rycker förbi försvararen ner mot kortlinjen och spelar in bollen på första ytan där Tim är först och skarvar in 1-3.

Trots förlust så gör vi ändå en bra första match. Vi släpper lite för enkla mål och har för dålig effektivitet på våra egna chanser men spelmässigt en klart godkänd insats, helst med tanke på att vi möter en stark motståndare.

Individuellt får Jordan plus som vår bäste för dagen då han håller en jämn hög nivå hela matchen.

Fina inhopp också från Jeppe och Mathias.

Matchfakta:

Öckerö IF - IK Zenith   1-3 (0-3)

0-1 16min

0-2  34min

0-3 45min

1-3 90min Tim Sjöström (Alexander Schröder)

Redan tre dagar efter första träningsmatchen, alltså i tisdags drog sedan västra cupen igång.

Vi ställdes där i första gruppspelsmatchen mot Div.5-laget Hovås / Billdal IF.

Sen träningsmatchen utgick Elliot (bortrest), Mathias (timeout), Schröder (förhinder) och Karl (skada) ur truppen.

Victor Nystedt (in 31)

Gruppmatcherna i västra cupen spelas 2x30min.

Vi mötte som sagt Hovås/Billdal ett ungt lag som spelade frejdigt där de försökte pressa rätt högt och gå fram med en hel del folk när de fick chansen.

Vi fick därmed rätt stora ytor att spela på offensivt.

Ledningsmålet kommer redan i fjärde minuten då Ludde fångar upp en andraboll efter hörna slår den mot bortre ytan där Gurra sätter in den centralt på ett tillslag till Hampus som blir fri och enkelt kan lägga in 1-0.

Efter tio minuter slår vi en "indianare" som ger H/B skottläge men Jacob räddar bra.

Direkt efter vänder vi spelet snabbt där Jeppe sätter en fin boll på Simon som rycker ifrån och spelar in till Tim som träffar stolpen.

Efter kvarten spelad blir Gurra frispelad och fälld bakifrån med straff som följd, Tim sätter straffen för 2-0.

Nästan direkt efter målet reducerar H/B då ett inlägg från högerkanten överraskar Jacob lite och han får backa för att nå den men tappar den och de kan slå in returen för 2-1.

Vi nedslås dock inte för mkt av detta och bara ett par minuter senare tar Wilmer dint fram bollen i banan innan han distinkt sätter ut en pass till vänster på Ludde som håller fart och slår ett inspel som Tim möter med ett tillslag för 3-1.

Ludde spelar sen fri Simon i straffområdet men helt ensam med målvakten bredsidar han bollen över ribban.

Strax efter kommer dock nästa mål på ett riktigt fint anfall som Aste drar upp och spelar ut bollen till höger till Gurra som sticker in den i straffområdet på en löpande Simon som i sin tur skarvar vidare bollen till Aste som följt med och behärskat bredsidar in 4-1 som blir halvtidsresultatet.

Samtliga tre avbytare in i paus där Samuel ersätter Truls som högerback, Anton ersätter Hampus på mittfältet och Nystedt ersätter Gurra på topp.

I början på andra är vi lite slarviga i positionsspelet och H/B får två lägen efter omställningar men bränner båda.

Efter dryga 10min spelar Tim bollen till Simon i utkanten av straffområdet och sedan har Simon en liten uppvisning där han åker slalom mellan 4-5 försvarare innan han bredsidar in 5-1.

Efter halva andra halvlek ökar vi till 6-1 när Aste spelar ut bollen på vänsterkanten till Ludde som sätter in den i boxen till Nystedt som träffar målvakten men sen kan slå in returen.

Efter halva andra kommer också Truls in igen på mitten istället för Aste och Hampus på topp istället för Tim.

En bekväm seger i första matchen efter en habil insats.

Individuellt så stod Simon ut med en stark insats där han både vinner boll och skapar chanser på löpande band.

Matchfakta:

Hovås / Billdal IF - Öckerö IF   1-6 (1-4)

0-1 4min Hampus Nilsson (Gustav Claeson)

0-2 16min Tim Sjöström (Straff)

1-2 17min

1-3 20min Tim Sjöström (Ludvig Wiklander)

1-4 26min Victor Niklasson (Simon Olsson)

1-5 42min Simon Olsson (Tim Sjöström)

1-6 45min Victor Nystedt (Ludvig Wiklander)

Nästa match i västra cupens gruppspel spelas nu på lördag den 18/2 kl 14:30 på Åkeredsvallen mot SG / 97.