A-LAG DAM

Landvetter borta
2019-09-08 19:27

Efter ytterligare en bra träningsvecka känner vi oss starka och förväntansfulla inför mötet med ett mycket formstarkt Landvetter, och jösses vad jämnt och spännande detta blev.

Dagens startelva- Tilda i mål-fyrbackslinjen från höger Liv-Frida-Jansson och Heidi. Mittfält Tilda-Madde och Stina. Framåt Ida-Lisa och Evve. På bänken Elin-Alva och Alice.

Vi är bra med från början och har några nästan lägen utan att få till det sista. Våra motståndare använder sin målvakt i spelet ganska mycket och lockar på det sättet upp oss ganska högt i banan, några gånger är vi nära att stjäla bollen och straffa dom men den sista mottagningen eller den sista passen med kvalitet vägrar infinna sig.

I matchminut 15 händer det som numera känns som en del av våran vardag, snabb omställning -pang- pang och 1-0.

Känslan hos tjejerna är ändå att vi har nåt på gång bara vi fortsätter att tro på varandra och fortsätta jobba.

Jobbar gör verkligen tjejerna och vi försöker verkligen utan att få till det. Vi spelar ändå ganska bra fotboll och intalar varandra att förr eller senare så kommer det. Resultatet står sig halvleken ut.

I halvlek är det precis detta vi trycker på, samt att vi måste göra det själva, dagens motståndare kommer inte bjuda oss på något.

Startelvan får fortsatt förtroende samtidigt som jag och Hedda börjar planera för byte om det inte skulle gå våran väg.

Det känns som vi kommer fram lite bättre och spelar på rätt spelare och skapar på det sättet bättre lägen. Planen vi bestämmer oss för är att vi drar ner Lisa på vänsterbacken där hon ersätter Heidi och ska vara tokoffensiv samtidigt som vi sätter in våran kloka och defensivt skickliga Elin på hennes favoritposition och flyttar upp Tilda på topp. Precis när jag ska sjösätta detta genidrag kommer Ida loss centralt och trampar runt både försvarare och målvakt och rullar in kvitteringen till 1-1 i matchminut 57. Tack vare detta avvaktar vi några minuter med bytet för att se vart matchen tar vägen. Samtidigt så måste vi ju gå för att vinna matchen så i matchminut 60 gör vi det bara. Dom följande 20 minuterna så blir det mycket Hawaii-fotboll med läge åt båda hållen. Evve är mycket nära att komma igenom, Tilda plockar ner bollen i bra läge men kommer aldrig till skott, Jansson snubblar till som sista tjej och Landvetter får friläge från halva plan. Dålig vecka att sluta snusa på om man säger så...

I den 84:e matchminuten blir Evve avvinkad för offside och vad som sedan händer är för mig lite oklart, Landvetters duktiga mittback och Astrid (domaren) har en ordväxling som resulterar i ett andra gult kort och färdigspelat för henne och frispark för oss i bra läge. Sen sker ren och skär magi för oss med Öckerö sympatier- Madde petar bollen 27cm och Frida rammar bollen som likt en projektil söker upp målvaktens vänstra kryss och vi har återigen vänt ett underläge till seger när det behövdes som mest.

1-2 målet gjordes i den 86:e och våra motståndare med en tjej mindre lyckades inte hota oss nämnvärt det sista.Stolt glad och tacksam styr jag hemåt för att bevittna Sverige-Norge.