A-LAG DAM

Lilla Träslövs FF borta
2019-09-23 20:20

Efter herrarnas lyckosamma lördag var det vår tur att hålla drömmen vid liv.

Bussen tog oss till ett soldränkt och idylliskt beläget Övrevi i Varberg. Alla förutsättningar fanns för en underbar söndagseftermiddag när olyckan är framme tio minuter före matchstart. Tilda, vår enda och duktiga målvakt landar illa på tummen och får kasta in handduken. Efter några minuters kaos i mitt huvud så faller lotten på Heidi som frågar om jag skojar, innan hon lojalt ikläder sig den gröna målvaktsdressen. Tack Heidi.

Laget som startar Heidi i mål-backlinjen från höger Liv-Frida-Fille och Alva. Mittfält Elin-Stina och Madde. Framåt Evve-Tilda och Ida. På bänken börjar Klara och Johanna.

Matchen börjar och våra motståndare pressar oss högt och gör det ganska bra, och vi försöker att rulla och spela oss ur pressen precis som tränaren vill att vi ska göra. När vi tappar boll några gånger så märker man hur vi bli lite skärrade och tappar tron på det vi ska göra. Efter ca tio minuter får vi vara med om en otäck skada på en motståndartjej som fastnar och får en vridning med någon form av knäskada som följd. Hedda får släppa behandlingen av Tildas tumme och springa ut och assistera den skadade Träslövs tjejen. Efter ett längre speluppehåll är vi åter igång och hinner väl spela fem minuter innan Fille och en motståndare skallar ihop och Heddas förstahjälpen skills åter sätts på prov. Fille och den andra tjejen får komma av och känna efter en stund, glädjande nog är båda tillbaks på plan efter någon minut.

I matchminut 22 tappar vi bollen när vi är på väg framåt och går bort oss något i ivern att återta bollen vilket leder till fritt skottfält och skottet år välplacerat vid stolproten, inget för Heidi att göra på den och 1-0.

Nu följer några mindre bra minuter från vår del och 2-0 kommer som ett brev på posten. Nu kanske man tror att dom spelade på våran planhalva hela tiden, så är inte alls fallet utan vi har skapat väldigt många nästan-läge utan att fått till det sista. I den 29:e matchminuten kommer reduceringen efter ett inspel  från Ida som Evve nickar i mål. Väldigt viktigt och väldigt skönt med en så snabb replik. Direkt efter vårt mål så känns det som vi återigen börjar tro på det vi gör och stundtals spelar vi väldigt bra fotboll. Nu skapar vi målchanser varje gång vi anfaller, våra tre anfallare turas om och radar upp chans efter chans, innan Evve återigen nätar fint assisterad av Tilda. 2-2 och klockan står på 38. Innan första halvleken tar slut hinner Stina skada sig lindrigt och ersätts av Klara.

Efter en väldigt händelserik första halvlek försöker vi på något sätt nollställa oss i pausen och trycka på det positiva att vi har hämtat in ett tvåmåls underläge och haft bud på mycket mer än så. Efter deras 2-0 mål så skapade faktiskt inte våra motståndare några riktigt farliga lägen och det lilla som rann igenom våran duktiga backlinje tog Heidi hand om som om hon aldrig gjort något annat. Andra halvlek är vi markant spelförande och det känns bara som en tidsfråga innan vi tar ledningen, å andra sidan har man ju känt så  många gånger med detta gänget och istället inkasserat ett baklängesmål. Vi skulle få ytterligare en tvåmålsskytt I dag, Tilda gör två snarlika mål i matchminut 58 och 78 och segern är ett faktum. Är det något som vi måste bli bättre på så är det att inte hamna i underläge varje match innan vi börjar ta tag i grejorna och med lite mer skärpa i avsluten så hade vi nog fördubblat våra målskörd.

Å andra sidan så länge vi försöker och fortsätter skapa så är jag nöjd.